Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDĚL JSEM NA SOUDNÍ LAVICI 42 LET. LIDÉ MI TADY VĚŘÍ. VĚŘÍ PRÁVU. ALE TAHLE... NEHODA JE SOUDNÍ DEMOLIČNÍ KOULE, HENRY. NESMÍŠ TO POKAZIT. TAK TO NEPOKAŽ…" /// Chlapská vztahová romantika a hereckej koncert dvou Robertů. Příběh mě zajímá a baví. Sice nejsem soudce (ani právník), ale jako chlap cejtím, že dát naplno průchod citům, není pro všechny (muže) zas tak jednoduchý. Vedlejší postavy nedostávaj moc prostoru, což mi vyhovuje, protože odpadaj povrchní nebo zbytečný vztahy a můžu si plně užít napětí a dialogy dvou osobností, který si k sobě složitě hledaj cestu. Duvallova nominace bez debat. Navíc Downey Jr. předvedl, že svý typický postavě plný pohotovosti, přehledu a vtipu, dokáže přidat velkou míru dramatičnosti. Ty 4* snad nebudou jen proto, že patřím ke stárnoucí generaci. (a kdo tady patří k tý mládnoucí?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vztah mezi mnou a otcem je pro rodinu citlivé téma. 2.) Mám rád rodinný dramata, ve kterejch se chodí k soudu. (Nebo někdo umře.) 3.) Thx za titule ,,tejna7“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což hodně kvituji. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Celkově bych dal silné 3 hvězdy, fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dráma Sudca s Robertom Downeym Jr. patrila medzi najočakávanejšie filmy jesene. Spätne je jasné, že určite nie omylom. Dokáže, najmä vďaka hereckým výkonom ústrednej dvojice, zaujať a poskytnúť v pohodlí domova príjemný zážitok. Netreba však čakať nič viac a ani sa nad filmom príliš zamýšlať. Celý film stojí na dvojici Robert Downey Jr. a Rober Duvall, čoby otec a syn. Podali skvelý výkon, rovnako ako Vincent D'Onofrio a Jeremy Strong. Mrzel ma malý priestor pre Veru Farmigu, na ktorú som sa tešil najviac. Sudca je rodinnou drámou a hrá prvoplánovo na city, snaží sa byť dojemný, smutný. A darí sa mu to skvele. Výborný rodinný film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Musel bych být hodně sentimentální, abych uvěřil tak naivní osudové shodě. Ale zase uznávám, že nejde o klasickou totální nudu s ambicema na sošky díky hereckým výkonům. V tomto atributu je kvalita zaručena, což bude v kombinaci s docela pesimistickým rodinným dramatem poplatné spíše starší divácké generaci. Soudní síň dodává napětí, historie dodává smích ale i solí dlouho otevřené rány, takže výsledný koktejl je i přes přes dvouhodinovou stopáž docela chutný. Když ten slátaný příběh vezmu s nadhledem, tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 73% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Režisér - Dobkin, je tvorcom komédii, drámy nie sú jeho parketou, pričom, ak sa bude viacej snažiť, môže rovnako dobre zvládať - obidva žánre, mieša tu vzťah otca / syna, ktorí sú si navzájom odcudzení, kde sa pritrafí nepríjemná situácia zo strany otca ( Omylom, či naschvál zrazí a usmrtí človeka, ktorého pred 20. rokmi poslal do chládku za vraždu, teraz je ten chlap vonku, natrafia na seba v obchode, staré rany sa nezahojili... ), vlastne tých nepríjemných situácii je viac, zomrela mu žena. Otec je SUDCA, a to už úctihodných 42. rokov, má rakovinu. Syn prichádza kvôli pohrebu matky, a tak sa zdrží, do toho vojde tento incident. Syn je právnik, ktorý bude obhajovať otca. Tak najprv : vzťahy : otec / syn VERSUS klient / obhajca, mieša sa to spolu, a tak ani na jedno - nie je potrebný čas, zdalo sa mi, že snímok sa chce v prvom rade sústrediť na ich komplikovaný - medziľudský vzťah. keď si k sebe nájdu pochopenie a úctu, po tých premrhaných rokov, kedy ani nevedel, že má vnučku, možno aj vedel, ale ešte ju nikdy v živote nevidel ! Film má dvoch výborných hercov: Veterána a Iron Mana. Robert Duvall predvádza fantastický výkon, má dostatok skúseností s rôznymi režisérmi, David Dobkin patrí medzi tých slabších. Robert Downey Jr. , má zaujímavú minulosť, ako jeho postava, z ktorej sa poučil a dokázal sa postaviť pevnými nohami späť na Zem, Bobovi - viac svedčia charakterné úlohy, ako klasické - výplachy mozgu, tiež uznávam jeho výkon. Kamera - J. Kamiňski, Spielbergov - dvorný kameraman, zakotvil mimo klasický prístav ? Hm... to je len na prospech veci, nejaká úžasná práca kamery - nie je, asi len pri záberoch tornáda, či prezeraní si archívnych záberov. Zhrniem to tak, že je trestuhodne nevyužitý potenciál, ktorý pri 2. a pol hodiny - občas kríva, slabšia réžia, ktorá nevie, čo skôr, dvaja výborní Róbertovia, zaujímavá téma. Len toto všetko je na pol plyne, nedotiahnuté... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama