Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - The Final Season

(série)
Trailer 2
Japonsko, (2020–2023), 13 h 9 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Hrají:

Masaja Macukaze, Júmi Kawašima, Ajumu Murase, Tošiki Masuda, Manami Numakura, Ajane Sakura, Nacuki Hanae, Takehito Kojasu, Hiroši Kamija, Romi Paku (více)
(další profese)

Epizody(30)

Obsahy(1)

Finále oceňovaného anime Shingeki no Kyojin podle předlohy Hadžime Isajamy. Před několika lety se národ Marley pokusil jednou provždy odstranit nebezpečí, které představuje pro budoucnost světa ostrov Paradis a jeho titáni. Mise, na kterou byli posláni vybraní válečníci – nositelé Síly titánů, však nešla podle plánu a nakonec zcela selhala. V důsledku těchto událostí byla těžce poškozena reputace Marley jako přední vojenské a politické mocnosti na kontinentu.
Falco je mladý Eldian, který byl vybrán do programu, jehož úkolem je vytvořit novou generaci válečníků. Jeho křest ohněm přichází dříve než čekal, když musí bojovat na straně Marley ve válce. Na základě projevených schopností v boji má být on nebo někdo z dalších kandidátů vybrán pro čestnou pozici nového nositele Síly titánů. Jeho kamarádka Gabi je sebevědomá, ctižádostivá Eldianka, jejímž jediným přáním je být tou, kterou na tuto pozici vyberou. Chce tak ukázat všem Marleyanům i celému světu, že ne všichni Eldiani jsou stejní jako nebezpeční ďáblové, kteří žijí na Paradis. Poté, co se Falco při jedné příležitosti seznámí s tajemným mužem, jsou však oba dva i všichni ostatní v Marley vrženi do víru událostí, které nikdo nemohl předvídat. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Lidé, co se k anime dostanou až celé vyjde, to budou mít tak jednoduché. Nám už to PTSD zůstane... no, resp. hlavně těm, co se prostě nepustili do mangy a celou dobu trpělivě čekali na anime. :)

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

A lidi nadávali, že nová sezóna JoJa vycházela debilně, ale proti tomuhle to bylo vlastně takový docela pohodový schéma :D

Jako mít nakonec ještě Final Season, Final Part, Final Half je prostě haluz...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

Teď mám dilema jestli čekat na part 3 nebo kouknout na závěr v manze…

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

maatt

Díky, radši jsem se zeptal. Tak to musím zase dlouho čekat....chjo Na poli Anime mě nikdy tolik (mimo Berserka) takhle nechytlo. Víc takových anime:)

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

HArna

Jak psal TheDarKnig o 2 komentáře pod tebou, 3. část je naplánovaná na rok 2023. Ta by měla být už poslední.

na příspěvěk reagoval HArna

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Ahoj všem! :)

Mám problém, nyní jsem dokoukal "poslední epizodu"z finalní sezony a zdá se, že to nebyla sezona finální. Ví někdo kolik epizod bude nebo jak to bude pokračovat. Mám doma mangy,ale vzhledem ke kvalitám seriálu si jí chci přečíst až po zhlédnutí...

na příspěvěk reagoval maatt

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SPOILER Eren, ultimátní realistický šónen protagonista. Změnil se, ale nezměnil, pouze jsme konečně díky zásadním změnám perspektivy viděli to, co jsme na začátku nechtěli vidět, protože.. no byl hlavní kladná postava. 

Vlastně mi Eren připomíná do určité míry dalšího podobně pojatého a rozvinutého výborného protagonistu - Gona z Hunter x Hunter. :)

Isayama a Togashi, dva z mých vůbec nejoblíbenějších manga autorů nejen kvůli tomuhle. V jiných věcech se dost liší, ale stejně se trefují přesně do toho, co chci od příběhů. :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Takže kromě toho, že poslední epizoda byla přesně tak dokonalá jak šlo čekat od adaptace skvělých chapterů 123 a 130, tak bylo potvrzeno, že 4. sezona bude mít ještě Part 3, který vyjde v roce 2023.

Do konce mangy zbývá 9 chapterů. 

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Když jsem viděl tu lehce odfláklou animaci v těch posledních episodách, tak jsem se už mentálně připravoval na pořádný nářez. Myslel jsem si teda, že to bude spíše ručně naanimovaný Rumbling, ale tohle taky stálo za to. Když to porovnám s akcí z první série, tak to je fakt zlepšení o míle.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Těch pár epizod, které animačně byly trochu statické a slabší stály za to. Tady v této epizodě se MAPPA předvedla možná vůbec nejlépe za celou 4. sezonu. 

na příspěvěk reagoval fallanga

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

Jelikož nejsem teď hyper aktivní ve sledování anime a valná většina ze seasonalů mě minula, tak se nedovažuju tomu dávat hlubší komentář. Ale "my two cents":

 

Aby Jujutsu nevyhrálo action je pro mě rouhání. Žel ve 3. Fate movie té akce tam nebylo tolik, i když fight Saber vs Rider je na poli animace a opulentnosti doteď něco dechberoucího.

Horimiya měla být top romance.

Aby nevyhrál v background artu/animaci Mushoku Tensei je opět záhada.

OST bych dal Vivy. Je to víceméně muzikál v anime a je za tím vidět neuvěřitelná práce.

Jak není nikde v žádné nominaci spíš 1. ED Jujutsu? :-O Nedokážu spočítat, kolikrát jsem si ho nechal zahrát. Lost Paradise je návýkové a funky!

Co všichni mají s tím Sonny Boyem? Nikde nevidím na to skvělá hodnocení a tu to narvali vítězně do několika kategorií.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No za mě zajímavější zhodnocení roku než Crunchyroll Awards, akorát mě trochu mrzí ten voice acting, kde měla Aoi Yúki hned dvě nominace a ani u poroty nic...

ic

ic (hodnocení, recenze)

Tolik postav tam řeší že chce zastavit Erena, což většina z nich moc dobře nemůže a snad by ani neměla chtít. Protože co dělají titání které nikdo neřídí? A že je jich tam teď hodně, a zdi nikde.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SPOILER S04E23 Opravdu těžce depresivní epizoda. Čemuž krásně pomáhal ten nekonečný hlučný proud titánů v pozadí a soumrak.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ano, teď to byla spíše taková exhibice hlavních postav. Když je i Armin schopný bez problémů posekat partu titánů, tak to ukazuje jak daleko se ti protagonisti posunuli.

Btw... tuto episodu ten opening hitnul úplně jinak. RUMBLING, RUMBLING!!!!

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

fallanga

SPOILER s04e22 Jen s tím hezky hudebně zvýrazněným rozdílem, že tentokrát nepředstavovali prakticky žádnou hrozbu a šlo o milosrdenství. Paralely uprostřed paralel, (viz taky např. Gabi a její scéna před zrcadlem x Eren a Gabi zachraňující Kayu x Sasha), to je vskutku celej Isayama. :D 

na příspěvěk reagoval fallanga

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Sekvence rekruti vs titáni byl naprosto nostalgický throwback do první série, kdy bylo všechno ještě jednoduché, všichni jsme hypovali Erena, a největším idiotem v příběhu byl Jean. Isayama prostě ví jak zaútočit na emoce.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

maatt

Z téhle Crunchyroll nominace OddTaxi (celé tyhle Awards jsem si rozebral v deníčku, mám tam i jednotlivé kategorie a co bych volil). Titáni by byli druzí, třetí asi Jujutsu Kaisen, čtvrtý Ousama Ranking, ale ten ještě neskončil, takže se těžko zařazuje...

A celkově ze všeho co jsem viděl tak můj TOP 2021 je Non non bijori nonstop protože mám rád CGDCT a poslední série za mě neměla chybu. 

2. Mušóku 3. Slime 4. OddTaxi  5. Fruits Basket Final 6. Titáni 7. Re:Zero druhá sezóna a pak by se do mé desítky vešly třeba i My Senpai Is Annoying, Horimiya a To Your Eternity

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Pořád bych řekl, že i tehdy byl protagonistou, ale už chápu, co tím myslíš.

Jo, to jsem se neúmyslně trochu moc rozepsal, když jsem přečetl mouchy, které tomu vyčítáš (a s těmi plně souhlasím).

Ze zvědavosti, co je pro tebe #1 celkově za 2021?

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

maatt

Oprostím se od použití charakteristik jako je hrdina/padouch a zkusím to teda z úhlu pohledu vyprávění:

No když vezmeš začátek AoT poslední řady, tak tam jsou protagonisti ze začátku postavy z Marley, hlavní fokus je docela dlouho na ně a Eren jim tam slouží jako antagonista. 

Pak se ale od té vzducholodě vše otáčí a v hlavní roli jsou zase zpátky Eren a spol a jako antagonisti jsou nahlížení ti z Marley. 

Takhle by to šlo? 

Jinak jejich vítězné drama je třeba u mě až číslo 4 a "košík" mám první, takže se s tebou určitě hádat nebudu :)

na příspěvěk reagoval maatt

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Code Geass jsem dropnul v první řadě, takže nevím, jestli u Leloucha tomu tak je, ale protagonista je hlavní postava, a antagonista je jeho protivníkem. Hlavní postava může ale nemusí být hrdinou, stejně jako antagonista může ale nemusí být zloduch.

Napadají mě díla, kde opravdu protagonista a antagonista jsou jednou osobou (koneckonců tady byl jeden uveden, Darth Vader, který je protagonistou některých a antagonistou zase jiných dílů Star Wars), což je obvykle rozuzlením na konci, ale nepřijde mi, že by Eren byl opravdu antagonistou i protagonistou zároveň. Hrdina a padouch zároveň klidně, ale takto je to hodně ohýbání významů slov.

Ohledně jednotlivých hodnocení a nominací mě teda akorát zaráží absence Fruits Basket (jako vysoce hodnoceného anime) či Mushoku Tensei jak zmiňuješ z anime of the year a tam místo toho Sonny Boy, který nedělal vlny, nebo Ranking který ještě nedoběhl, nebo Jujutsu který tam byl pokud pamatuju už loni. Jinak tam asi z výher krom dramatu není nic proti čemu bych zvedal vidle (ale jak říkáš, Aoi byla prostě top).

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Podle traileru se mi to líbí a budu se určitě dívat.

Původní Bastard byl super, navíc i manga je chválená, takže doufám v dobrou adaptaci a hlavně v to, že Linden Films se od dob Berserka 2016 něčemu přiučili. Ale trailer mi dává hodně naděje :)

Reklama

Reklama