Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer

Recenze (187)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já furt tak nějak přemýšlím, jak tu recenzi formulovat a napsat, ale stále nenacházím ta správná slova. Chtěla bych toho říct tolik, ať už klady či zápory, ale to bychom tu byli sakra dlouho a mě samotnou dlouhé recenze číst nebaví (nicméně mám na profilu i recenze k jednotlivým sériím, kdyby to někoho víc zajímalo). Takže to zkrátím – pokud vás baví Castlevania, Claymore, Berserk, Tokyo ghoul a podobné temněji laděné příběhy, běžte se na AoT podívat, protože je to prostě sakra dobré a řekla bych, že nebudete litovat. I když se to z počátku může zdát černobílé a jednoduché, ve finále se jedná o zajímavě promyšlený příběh plný akce a zvratů. Myslím, že hodnocení čtvrté série mluví za vše (čsfd 94 %, imdb 9.3/10)… mně osobně to velice bavilo a jsem ráda, že jsem se tento rok odhodlala celý seriál po dlouhé odmlce dokoukat... ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Další překvapení, které mi nachystal anime žánr. Přes počáteční nechuť se opět rozjel nadupaný příběh s velmi originální zápletkou (tohle slovní spojení ani zdaleka nevystihuje realitu) a příjemně propracovaným světem. Jen je škoda divného chování postav a zbytečně natáhnutých přemýšlivých scén. To ale vyvažují epické souboje úplně jiného kalibru, než na které jsem byl kdy zvyklý a také ve většině případů všechno-jen-ne-hrdinské chování vojáků. Rovněž se mi zamlouvá určitá syrovost, se kterou Titáni likvidují lidi. Nejednou jsem zůstal sedět s pusou dokořán. Tleskám. ()

Reklama

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Hodnotit budu až po více dílech. Nicméně musím konstatovat, že první díl měl celkem dobrou atmosféru a určitě v sobě skrývá dobrý potenciál. Uvidíme, jestli to následující epizody potvrdí. | Tak tu máme aktualizaci komentáře. Shingeki je nastavovaná kaše, která se pravděpodobně dočká několika desítek dílů. Po několika prvních dílech jsem cítil jisté prázdno v ději a tak jsem si přečetl mangu. A co jsem se dozvěděl je, že je to právě ona nastavovaná kaše. Dobrý rozjezd anime sice mělo, ale nedokázalo si mě získat. Kdo je příznivcem nekonečných anime, ten si jistě přijde na své. Já to ovšem nebudu. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

S týmto anime som začala a dostalo sa mi pod kožu tak, že nie je dňa, kedy by som na to nemyslela. Úžasné spracovanie, príbeh, súboje, postavy, ktoré budete milovať, budete plakať, zúriť a držať im všetkým palce a na konci vám to zlomí srdce. A hudba! Nesmiem zabudnúť na famózny soundtrack, z ktorého mám zimomriavky a slzy na krajíčku. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Dalo by se to sledovat (námět nesporně nosný, průběh nekompromisní a vypadá to k světu), kdyby se to zároveň dalo i poslouchat. Což se ovšem nedá. Seriál, kde postavy nemluví, ale jejich veškerá komunikace se zásadně sestává ze řvaní z plna hrdla. Seriál, kde postavy skrze řvaní z plna hrdla zásadně pronášejí šroubované patetické deklamace. Seriál, kde postavy skrze řvaní z plna hrdla a šroubované patetické deklamace zásadně vyřvávají do světa věci, které jsou dávno jasné z předchozího dění. V praxi to vypadá tak, že postava A pět minut řve o tom, jak a proč se cítí (což divák z dosavadního průběhu již ví), aby plynule navázala postava B, která se ze svého tklivého hoře vyřvává následujících pět minut. A byť obě v souhrnu řvou deset minut, tak vlastně vůbec nic nesdělí! A jako by to nestačilo, tak se navíc všichni chovají jak hovada bez mozku; což by až tak nevadilo, kdyby se to aspoň nebralo tak smrtelně vážně… Ještě se mi někdo diví, že jsem bezmezně fandil mlčenlivým titánům, aby jednu každou postavu sežrali co nejpomalejším způsobem, aby jeden každý z těch ubrečených řvounů zažil alespoň vzdáleně podobná muka, která přichystal(i) mě? ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Držitel schopnosti se přeměňovat na titána může se svou schopností žít pouze 13 let. Obvykle moc na někoho jiného přejde pomocí přeměny v bezduchého titána a následné konzumace držitele moci. Pokud však držitel zahyne, aniž by jeho moc přešla na někoho jiného, v nejbližší době se narodí eldian (rasa lidí, které je možné přeměnit na titány), na kterého moc přejde, bohužel se i na takovýto přenos aplikuje limit 13 let života. (vojtaruzek)
  • Na začiatku druhej časti Levi (Hiroshi Kamiya) vyrazí vráta do baru, avšak o 7 sekúnd neskôr stojí Kenny (Kazuhiro Yamaji) pred vchodom a vráta sú zatvorené. (MarekTA)
  • Annie Leonhardt slaví narozeniny 22. března. (Tunheber)

Reklama

Reklama