Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný potenciál absolutně zabitý! Jednotlivé oblasti chrání vysoké hradby před Titány a mladá krev je chce za každou cenu zničit a žít v míru. To je nadějná látka, ale naprosto bídně uchopená. Takový to seriál měl být rozložen aspoň do tří až čtyř řad! Navázání kontaktu diváka s hrdiny je téměř nulový, sem tam se najde sympatičtější charakter, ale zbytek je nanejvýš otravný. Řvané dialogy bez věcného sdělení také zrovna na přitažlivosti tématu napomáhají. 25 dílů je zkrátka málo na to, to pořádně rozjet. Musím se přiznat, že jsem vydržel pouze do sedmého dílu a jak to všechno skončí jsem si přečetl v kostce. Spoiler: změna Erena na Titána, zase dobrý nápad, ale nedotažený! Opravdu nejsem s tímto "kultovním" anime spokojen, nebyl to můj šálek čaje... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl fakt pořádnej nářez. Neříkám, že bych takové chtěl všude, protože bych byl asi pěkně posahanej, ale ta působivost a vtažení do děje byly opravdu vzorové. A je úžasné, že i po padesáti překousaných lidech to na mě účinkuje pořád tak brutálně. Prostě kdykoli se něco děje, je to nadupaná a odjištěná bomba. Jen se tam bohužel vkrádá až moc povídání o lidské morálce a o lidskosti... brrr. Každopádně doporučuju každému, kdo nemá slabý žaludek. ()

Reklama

Susinnon 

všechny recenze uživatele

S týmto anime som začala a dostalo sa mi pod kožu tak, že nie je dňa, kedy by som na to nemyslela. Úžasné spracovanie, príbeh, súboje, postavy, ktoré budete milovať, budete plakať, zúriť a držať im všetkým palce a na konci vám to zlomí srdce. A hudba! Nesmiem zabudnúť na famózny soundtrack, z ktorého mám zimomriavky a slzy na krajíčku. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S anime mám v podstate nulovú skúsenosť, preto som sa do tohto veľmi nehrnul, keď som však prečítal obsah, povedal som si, že to bude stáť zato. No a rozhodne som sa nemýlil. Epický príbeh boja ľudstva proti titánom. Je to skvelo napísané, animácia je vynikajúca a do toho úžasný soundtrack. Postavy mi prišli troška otravné, hlavne hlavné (Eren, Armin), neskôr som si ich však obľúbil a čo je najväčší plus sú vedľajšie postavy, ktoré budete mať ešte radšej (Mikasa a hlavne Levi sú topka). Bitky skvelé, akčné a krvavé až až. Prvá séria za 5* a ďalšej sa neviem dočkať. Druhá séria za mňa prekonala prvú. Sprievodný soundtrack navodil zimomriavky, epické scény a jediné mínus málo Leviho, Mikasy a veľa Ymir a tej malej. Poďme ďalej. Tak máme tretiu, kde prvá polka je viac o postavách, kde každá dostane kopec priestoru. Levi je prvý krát neistý a všetky intrigy krásne vygradujú. No a druhá polka je už peklo s Titánmi kde prichádzame aj o hlavné postavy a je to brutálny nárez. Koniec už skôr len otvára dvere ďalšej sérii, tak poďme na ňu. Posledná séria je orgazmická, povinne každý pozrieť tento seriál. Viac samostatne pri nej napísané. Vďaka za tento masterpiece. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznejme si že asi jedu na anime mainstreamu, ale zatím mě to baví. Tohle mě oslovilo lehce nezvyklou animací, ne úplně běžným dabingem a to hlavně ženských postav a tím, že ač jsou určitě mnohem brutálnější kusy, tohle anime se se svými hrdiny nepáře. Uvidíme co bude dál. Zatím mě jenom vyloženě mrzí že postava Erena přežila a je zněj teď uberklučina, mnohem víc by mě to asi zajímalo, kdyby bylo vážně po něm. EDIT: Vracet se po deseti letech ke svým komentářům je bolestné i úsměvné. Hvězdičky nechám spolu s předchozím komentářem, ať se můžou další generace bavit naivitě diváka po první sezóně. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Bavorské město Nördlingen, které je vystavěné uvnitř kráteru Ries, má kruhový půdorys, je obehnané hradbami a jeho středověká architektura a těsně naskládané domy s úzkými uličkami se nápadně podobají těm v anime. (Nortizop)
  • Na začiatku druhej časti Levi (Hiroshi Kamiya) vyrazí vráta do baru, avšak o 7 sekúnd neskôr stojí Kenny (Kazuhiro Yamaji) pred vchodom a vráta sú zatvorené. (MarekTA)
  • Držitel schopnosti se přeměňovat na titána může se svou schopností žít pouze 13 let. Obvykle moc na někoho jiného přejde pomocí přeměny v bezduchého titána a následné konzumace držitele moci. Pokud však držitel zahyne, aniž by jeho moc přešla na někoho jiného, v nejbližší době se narodí eldian (rasa lidí, které je možné přeměnit na titány), na kterého moc přejde, bohužel se i na takovýto přenos aplikuje limit 13 let života. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama