Reklama

Reklama

Divoká Arábie

(seriál)
  • Velká Británie Wild Arabia
TV spot

Obsahy(1)

Exotická, nepřístupná krajina spojená s řadou mýtů a legend, podněcuje lidskou představivost už celá staletí. Čekají nás mnohá překvapení a velké extrémy. Dokumentární trilogie z kolekce BBC Earth. Jen málo míst na zemi vyvolává v lidech takový pocit tajemství a romantiky jako Arábie. Nyní máme poprvé možnost proniknout do této divoké krajiny a seznámit se s jejími tajuplnými obyvateli. Od sněhobílého přímorožce, jenž kdysi stál u zrodu mýtu o jednorožci, po dlouhonohého tarbíka, který za měsíční arabské noci uniká před nepřáteli skoky desetinásobně přesahujícími délku jeho těla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (7)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Niektoré zábery a príbehy zvierat sú zaujímavé, ale väčšina ma neoslovila. Naviac, príbeh beduínov sa do filmu o prírode akosi nehodí. –– Druhý diel s podmorským svetom a bohatým pobrežným životom v čase monzúnových dažďov je oveľa lepší po všetkých stránkach. ()

Britt 

všechny recenze uživatele

BBC opět nezklamalo. Mne zaujala hlavně prostřední část s úžasnými záběry levhartů arabských, kteří patří k nejohroženějším kočkovitým šelmám naší planety. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument BBC o životě na Arabském poloostrově, skvěle doplněný komentářem Alexandera Siddiga (doktor Bashir z DS9). Snad jen škoda, že jsou pouhé tři díl. Sneslo by to klidně i víc. oblíbená část: 1x03 - Shifting Sand ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama