Reklama

Reklama

Divoká Arábie

(seriál)
  • Velká Británie Wild Arabia
TV spot

Obsahy(1)

Exotická, nepřístupná krajina spojená s řadou mýtů a legend, podněcuje lidskou představivost už celá staletí. Čekají nás mnohá překvapení a velké extrémy. Dokumentární trilogie z kolekce BBC Earth. Jen málo míst na zemi vyvolává v lidech takový pocit tajemství a romantiky jako Arábie. Nyní máme poprvé možnost proniknout do této divoké krajiny a seznámit se s jejími tajuplnými obyvateli. Od sněhobílého přímorožce, jenž kdysi stál u zrodu mýtu o jednorožci, po dlouhonohého tarbíka, který za měsíční arabské noci uniká před nepřáteli skoky desetinásobně přesahujícími délku jeho těla. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Niektoré zábery a príbehy zvierat sú zaujímavé, ale väčšina ma neoslovila. Naviac, príbeh beduínov sa do filmu o prírode akosi nehodí. –– Druhý diel s podmorským svetom a bohatým pobrežným životom v čase monzúnových dažďov je oveľa lepší po všetkých stránkach. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument BBC o životě na Arabském poloostrově, skvěle doplněný komentářem Alexandera Siddiga (doktor Bashir z DS9). Snad jen škoda, že jsou pouhé tři díl. Sneslo by to klidně i víc. oblíbená část: 1x03 - Shifting Sand ()

Britt 

všechny recenze uživatele

BBC opět nezklamalo. Mne zaujala hlavně prostřední část s úžasnými záběry levhartů arabských, kteří patří k nejohroženějším kočkovitým šelmám naší planety. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Neskutočné. Už len tá hudba je za 5* a kamera - v podstate každý druhý záber by som si z fleku zarámoval a zavesil. ()

Reklama

Reklama