Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 2
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 2

Recenze (194)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2048 a po silnicích se projíždí BMW s rokem výrobu 2012 a divnými pneumatikami, telefony v podání iPhonu 8 (rozuměno 9 řádku, 3 sloupce), pistole, vzhledem připomínající Glock 17 jen s robustním plastovým opláštěním, odposlechy větší než 9V baterie, notebooky s 25" obrazovkou. Fantazie a zpracování budoucnosti velice slabé. Přitom nápad se spreji odstraňující obličej, změna podoby (ač už párkrát viděná), bomba s otisky prstů... super. To je však na sci-fi seriál dost málo. Do toho pak naprosto chybějící nosný děj, kdy je úplně jedno, v jakém pořadí si epizody pustíte. Veliké zklamání. Procenta k dobru jenom na Urbana. 60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další úspěšný sestřel Foxů - chce to obdivuhodný talent, odstartovat tak výjimečné seriály jen proto, aby byly po první sérii promptně zlikvidovány. Nevyhnulo se to ani této seriálové krimi-variaci na Blade Runnera, ve které už první série ve většině dílů baví maximálně, ale hlavně rozjíždí spoustu zajímavých motivů které by bylo kam dál rozvíjet. Takto... zbývá jen ohlodaná, leč kvalitní minisérie. 8/10 ()

Reklama

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Jako milovnici sci-fi mne pilotní díl uchvátil. Karel Urban se jako policista John Kennex, který nemá v lásce androidy, kteří v budoucnosti musí povinně sloužit v teamu s člověkem. Aby se vyhnul logicky myslícím MXům (novým verzím), vybere si za partnera Doriana (Minka Kelly), který již 4 roky ležel ve skladu. Staré modely měly prožívání podobné lidem a byly tak díky náchylnosti k emocionální nestabilitě vyřazeni. Těším se na to, jaké případy bude toto duo řešit. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dítě vzniklé zkřížením Blade Runnera a Minority Report. Chemie mezi Urbanem a jeho syntetickým parťákem je vynikající a jeden zábavný hlod strídá druhý. Jen je škoda, že jsou to v podstatě samostatně stojící epizody a nějaká hlavní linie zde není, až v posledních dílech se akorát začne pokládat hromada otázek ohledně minulosti (co je to ta Zeď a co vlastně odděluje a před čím má vlastně chránit, proč Urbana zradila jeho bývalá a byl jeho otec zavražděn na základě nějakého spiknutí?), kde ale nejdojde k žádné odpovědi a série je u konce. Co jsem četl, tak Fox opět mrví své seriály, když změnil pořadí epizod, než jak tvůrci plánovali. Druhá série snad vznikne, abychom se alespoň dočkali nějakých odpovědí. 75% ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Příjemná futuristická kriminálka, která si půjčuje (neřekla bych že vykrádá) ze spousty úspěšných sci-fi - náhodně třeba Já, robot - ale dohromady to dobře funguje. Karl Urban se na role drsňáckých poldů s dobrým srdcem skvěle hodí a jeho robotický parťák Michael Ealy do své role taky dobře zapadá (i když si umím představit na tuhle roli i zajímavější herce). Dohromady tvoří tihle dva zajímavou dvojici s unikátní buddy chemií a já jsem opravdu zvědavá, kam se tihle dva během první řady budou ubírat. Na co je hezké pokoukání, tak to jsou povedené CGI efekty, které skvěle dolaďují seriálový svět budoucnosti. Nejlepší seriálová novinka tohoto podzimu. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama