Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tomáši, nazdar!" No nazdar... Dvojka Víťa+nová členka je hodně bizár, ale nakonec docela vtipná a Víťova záliba pro jednou výrazně pozitivně nakopne vyšetřování. Zároveň vidíme, jak nová a nová byrokracie víc a víc okrádá o čas dělat něco užitečného. Zvláště když pro některé kariérní řídící kádry (alias "krizové manažery") jste prostě "vopruz". První dva díly vlastně pořád připravují půdu pro další vývoj a jsem zvědavý, kam to zamíří. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si stěžovat - sice mi chybí Plíšek, ale jinak je to filmařsky moc dobře udělané (tohle že režíroval manýrista Bebjak?), zahrané scénář funguje, jak má, navíc je tu černý humor a nejednoznačné postavy jako ze života (postava Filipa Blažka samozřejmě v tomto dílu vede prim). Navíc skvěle využitý Vladyka a trik s flaškou, který se sice dal předpokládat, ale stejně je to dokonale načasované (včetně fotek smetiště "pro manželku" :-)). Navrátil excelentní. A ti mladí hrají taky slušně. Btw, Bočková hrála ve filmu Metanol. :-) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně nenapínavý a nezajímavý případ, který nám připomněl jednu z nejtěžších zkoušek, jakou jsme museli v minulosti projít - prohibicí alkoholu kvůli těm pár chytrákům, kteří chyběli ve škole a nebyli zrovna nejostřejší tužky v penálu. Celá epizoda byla pojata takovou vtipnou až parodickou formou, a to nemyslím jen to velké modelářské zvíře, kterému v modelářském podsvětí nikdo neřekne jinak než Sharlock. Dojem zachraňoval hlavně Oldřich Navrátil, protože ono v rámci tohoto seriálu dost záleží na tom, kdo toho padoucha hraje, protože zdaleka ne každý ho hraje věrohodně a dobře. [70 %] ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetrovanie štýlom pasce na páchateľa nie je nový, je tu použitý celkom umne, ale ten spôsob, ako sa k tej pasci dostali, bol dosť krkolomný a zdĺhavý. No a presne takú PVC fľašu som používal v detstve na nápoje pri výletoch do prírody, chuť vody v nej bola už po krátkej chvíli riadne hnusná. Partia 1. oddelenia sa pomaly kompletizuje, uvidíme, ako to nakoniec dopadne. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa táto časť celkom zapáčila, až keď som ju videl druhý krát. Poprvé som to prijímal negatívne, nakoľko za rušivý element som považoval nástup dvojice nových vyšetrovateľov (Bočková - Loj) a zastrčenie mojich obľúbených pôvodných vyšetrovateľov do úzadia. Z odstupom času a po pozretí celej III.série som si už na zmenu zvykol a pri súčasnom sledovaní série mi to už tak nevadí. Skvele zahral pan Olda Navrátil, presne ten typ premúdrelého, nespolupracujúceho, povýšeneckého týpka, ktorý si myslí, že všetkých prechytračil. Výborný výkon. Za neho 1 hviezda naviac. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda pojednává o metanolu, přitom Barbora Bočková (Adéla Čulíková) už předtím hrála v jiném filmu od České televize s názvem Metanol (2018), a to roli roli Jany Chmielové. (honajz)
  • Policie zajišťuje předměty doličné, v tomto případě lahve, bez rukavic. (sator)
  • Skutečný případ se stal v roce 2012, pachatelem byl šedesátiletý Václav Valtera, mechanik z Prahy. Byl odsouzen ke 14 letům vězení. (sator)

Reklama

Reklama