Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá manželka vietnamského podnikatele a matka dvou malých dětí je vážně zraněna při výbuchu auta na pražském sídlišti. Bomba vybuchla v manželově voze, který se výjimečně chystala použít. Byl důvodem bombového útoku konkurenční boj ve vietnamské komunitě? K vyřešení případu je třeba nejprve překonat hradbu mlčení a uzavřenost uvnitř komunity. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabší diel tretej série, ale vôbec nie zlý. Pekne vykreslené prostredie vietnamskej komunity, kde vládne patriarchát, muž robí biznis a drží si status alfasamca, ak prejaví slabosť alebo zakopne, tak v očiach obchodných partnerov padá o priečku nižšie.  Vozí sa zásadne na mercedese, aby hrali formu. To vidím denno denne aj v realite. Vozia sa zásadne na SUVčkach alebo nadupaných audinách. Držia spolu a medzi seba si niekoho iného okrem Vietnamcov len tak ľahko nepustia. Aj vietnamskí herci tu zahrali dobre, hlavne páchateľ na výsluchoch vedel čo chce a čo nechce povedať.... Linka s Korejsom super, chlapík sa začína zase drať na popredné pozície hrdinov... Zjebanie Pražáka s Andělom od Tomáša Kozáka bolo špičkové, sedeli tam ako zmoknuté myši... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mlčať je zlato, ale keď mlčia všetci a vietnamským spôsobom, majú to policajti ťažké. Pekné vyšetrovanie, medzi kolegami to pekne iskrí, aj keď nie láskavým spôsobom. Záverečná finta na podozrivého bola veľmi drsná, to si asi ani nevieme predstaviť. –––– A když neposlouchá, tak se to bere jako ostuda. Toho manžela, že ji nevychoval. –––– Nezapomínej: Kdo si hraje, nezlobí. –––– Na to by byla nejlepší Adéla... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl takřka stoprocentně o psychologii, komplikovaný tím, že jde o to, jak proniknout do myšlení člověka s jiným způsobem myšlení a pořadím hodnot. Ano, pachatel byl jasný, protože náhody typu "zrovna čistě náhodou jsem musel použít jiné auto" se v reálu nestávají, ale Případy přece nikdy nebyly o tom hádat pachatele, ale o tom pachateli vinu dokázat, což je daleko těžší. Atmosféra závěrečného výslechu by se dala krájet. A Korejs začíná vládnout. I kalendářům :) ()

Wav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ zajímavý a z nedávné minulosti i poměrně známý, takže člověk už předem ví, kdo je pachatel. Přesto by se na takový díl rád podíval, kdyby...kdyby to nebylo tak zoufale nudné. Nemá to šťávu, nemá to chemii, kamera na jedno brdo, postavy působí naprosto nepřirozeně a toporně. Z obsazení teď už působí dobře jenom Hanuš coby Korejs, no ostatní ze staré gardy snad od poslední série zapomněli, že jsou herci. A neodpustím si poznámku, že zatímco u všech národností a etnik policisté dodržují nějaké to korektní označení, tak na "Rusáky" to evidentně neplatí. - řečeno během minuty třikrát to působí až trapně. Jinak korejsovský kalendář pobavil. Ale na hodinu vysílacího času sakra málo. Takže čtvrtým dílem sbohem a šáteček, kdysi milované první oddělení, nyní Kriminálko Anděl ()

gep 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občasné výtky zde na Stacha nechápu, hrál špičkově civilně. Pouze Vetchý bohužel přehrává, nyní afektovaná postava Kozáka ve třetí sérii je naprosto v kontrastu s vyrovnaným Kozákem v prvních dvou sériích i Devadesátkách. Škoda. Ze díl nebyl o hledání pachatele, ale o tom, jak ho usvědčit, je logické, neb je to velká část reálné policejní práce. Srovnávání s vyfabulovanou kriminálkou Anděl je zcela mimo mísu. Kalendář s Korejsem chci taky ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný případ se stal na Měcholupském sídlišti na konci dubna 2015. Za vražedný projev žárlivosti si muž vysloužil osm a po odvolání žalobce dvanáct let vězení. Nepomohlo ani to, že se ho zastala jeho o 15 let mladší manželka. (sator)
  • Cao Hoang Yen a Hoang Anh Doan, kteří hrají manžele, mají část jména stejnou, přestože nejsou příbuzní. Hoàng znamená ve vietnamštině král. (sator)
  • Kalendář, který zrealizuje Josef Korejs (Miroslav Hanuš), ihned po odvysílání dílu požadovalo na sociálních sítích velké množství fanoušků. Česká televize o něj nejdříve uspořádala soutěž a po jejím skončení nabídla kalendář k běžnému prodeji ve svém e-shopu. Vyprodal se za 2 hodiny a ČT musela zorganizovat dotisk. (Šéfik)

Reklama

Reklama