Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mě tak nevtáhl jako ty předchozí a dokonce jsem mu moc nevěřil, ale rád jsem viděl Skopala jako zloducha, potěšilo mne, že se Plíšek  vrátil na scénu, a selfíčko fakt pobavilo. Ale jinak poměrně slabší díl, kde nevím proč ten mladý najednou podceňuje staré a jejich zkušenost, přitom v předchozích dílech s tímhle problém nikdy neměl. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako ostatní mě potěšil návrat pánů Polívky a Hanuše. Ovšem postava Vladyky už spíš působí jako karikatura, i když má občas světlé chvilky. Škoda, Vladyka je dobrý herec. Zatímco Bočková podle mě do týmu skvěle zapadla a je uvěřitelná, Juraj Loj na mě stále působí prkenně a amatérsky. Nejvíc se mi líbí Petr Stach. Víc než Ondřej Vetchý. To, že jsem pachatele odhadla hned na začátku, mi nevadilo. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!!POZOR SPOILERY!!! Oceňuji název dílu, který odkazuje hned na několik postav, které se epizodou mihly. Oceňuji samozřejmě výskyt Plíška, na kterého jsem čekala - hodnocení jeho postavy vyšetřovatelem Netíkem pobavilo. Vcelku bych si přála, aby se stejně jako Korejs vrátil do týmu, ale moc tomu nevěřím. Na rozdíl od Korejse je rád tam, kde je, a nemá potřebu se cpát někam, odkud dobrovolně odešel. Co se pachatele týče, když jsem na to od začátku šla metodou, kterou jsou točeny české detektivky, kladla jsem si otázku: Opravdu si někdo myslí, že by zrovna Sváťa Skopal hrál roli obyčejného důchodce o berlích? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)
  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)

Reklama

Reklama