Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako ostatní mě potěšil návrat pánů Polívky a Hanuše. Ovšem postava Vladyky už spíš působí jako karikatura, i když má občas světlé chvilky. Škoda, Vladyka je dobrý herec. Zatímco Bočková podle mě do týmu skvěle zapadla a je uvěřitelná, Juraj Loj na mě stále působí prkenně a amatérsky. Nejvíc se mi líbí Petr Stach. Víc než Ondřej Vetchý. To, že jsem pachatele odhadla hned na začátku, mi nevadilo. ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dobrý a zároveň souhlas s bloom, že Vladykův dřív suprovej Sršeň už je tady chvílema opravdu zbytečně moc na hraně laciný parodie - ten samej problém mi zkazil závěr pilotní epizody, kdy do tý doby naprosto dokonale ztvárněnej Korejs Hanušovi/režii sklouzl do totální karikatury, ne v dobrym slova smyslu. A jako ta chemie originálního castu v prvních dvou řadách (byť Chmela už mi to občas trochu kazil) byla prostě per-fekt-ní a tady už je to nějaký chladnější a necejtim z toho tak ty vztahy - v originále i Devadesátkách byly častý prostřihy do soukromí, tady zatim nic. Souhlas, že Bára Bočková je přesto fajn a Juraj Loj zatim celkem nuda, nicméně i božstvo jménem Spáčilová prohlásilo, že třetí řada roste s dalšími díly, takže samozřejmě koukám dál, bavím se slušně, spíš myslím, že takřka dokonalý kvality původních dvou řad to holt nedosáhne, ale už teď je to i tak opět výýýraznej nadprůměr a (opravte mě) jediná opravdu poctivá krimi v TV. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšil mě návrat Boleslava Polívky a Miroslava Hanuše do staré party, ale jinak musím říct, že všeobecné nadšení nesdílím. Na rozdíl od mnoha ostatních diváků sice nemám problém s novými postavami v podání Juraje Loje a Barbory Bočkové, nicméně zdá se mi, že kriminální případ s názvem Veteráni tvůrci nepřevedli na televizní obrazovky zrovna moc dobře. Největší potíž vidím v poměrně snadné a rychlé odhadnutelnosti pachatele, díky čemuž pak vyprávěný příběh postrádá jakékoliv napětí. Tuto skutečnost by většina zdejších hodnotitelů určitě jinému detektivnímu seriálu neodpustila, tak nechápu, proč jim to tady nevadí. (60%) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tohle tomu chybělo, starý dobrý postavy, je až neuvěřitelný, jak dva herci dokáží (Hanuš, Polívka ) dokáží dodat to správný divácký koření. Celý se to posunulo nahoru Hanuš vs Vetchý. Hanuš vs Juraj Loj a jako dezert Bolek Polívka versus stará parta a versus Juraj Loj. Mimochodem postava Joraje Loje vedle Hanuše dostala úplně jiný a pro mě mnohem, ale mnohem zajímavější lak. Navíc mě i případ hodně bavil i když i tvůrci Případů dělají klasickou chybu filmových kriminálek, když totiž udělají okruh podezřelých, ale z těch podezřelých je jen jeden známější herec.......no, kdopak bude asi pachatel ?? Tohle bohužel je klasika, která mě zničí mnoho jinak kvalitních českých krimošek, resp zkazí moment překvapení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)
  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama