Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele huspenina33 k tomuto seriálu (5)

Případy 1. oddělení (2014) odpad!

Souhlasím s hodnocením, že policie se chová jako hovada, nevinný nebo vinný, všichni jsou hajzlové, soudce to komplikuje, oni přece mohou kamkoliv a kdykoliv bez povolení, protože je to potřeba. K obviněným se chovají jako hovada a když se náhodou ukáže že není vinny, tak se jede dál, ztráty jsou povolený. Připlácnou chlapa na zeď, jéééé to není on, pokračujte dál, no tak kurva pokračujte, co ještě chcete? Jestli to takhle chodí na policii? Tak to potěš Pán Bůh. Blažek hraje agresivního tupce s malým platem, Stach na to jde přes ženský, Polívka se mi celkem líbí, Vladyka je trotl, debil který má v telefonu jen bzzzzzzzzzzz S odstupem času to hodnotím ještě hůř. NELÍBÍ SE MI TO. Podprahové sdělení - VÍCE KAMER, VÍCE PRAVOMOCÍ, NIKDO AŤ NÁM TO NEKOMPLIKUJE, ŽÁDNÁ PRÁVA PRO ZADRŽENÉ, VYSLÝCHANÉ. JSOU NEVINNÍ - NO A CO? ()

48 hodin (2014) (S01E07) odpad!

Celkem na blití, oni ty chudáci policajti, musí mít povolení když někam lezou, musí se otravovat se soudcem, a zadržet můžou jen na 48 hodin, nejlépe by bylo na doživotí a my to nějak zatím budeme vyšetřovat. Tyhle podprahovky o chudácích policajtech, kteří makají jak o život, nespí a byrokracie jim hází klacky pod nohy je hnus. ()

Policajt na odstřel (2014) (S01E08) odpad!

Opět lezou někomu do bytu bez povolení, na blití. A jsou na tom chudáci tak zle, že musí roznášet letáky, aby se uživili. Až uvidíte policajta dejte mu svačinu, aby neumřel hlady. ()

Totožnost (2014) (S01E09) odpad!

Opět podprahovky o tom jak jsou policajti chudáci, komplikují jim to soudci, oni by chtěli lízt lidem do baráků, prohledávat je, zatýkat, zadržovat bez jakékoliv kontroly, třeba se dočkají s panem Babišem. Nevtipný a trapný rozhovor dcera x otec , při odjezdu dcery do Anglie. Odporný díl. ()

Podnájemníci (2022) (S03E01) 

Zatím jsem viděl pouze machrování starších nad mladšími, buranské vtipy a vůbec to bylo nějak odfláknutý. Jedna * za Mirka Hanuše! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama