Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 038)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá sci-fárna, obzvláště v téhle době. Dramaturige je v tahu, ale CHAPPiE i přesto funguje jako indie R-ková komedie o tom jak Číslo 5 vzal do ruky kvér a ve finále si to na férovku vyříkal s kuřátkem z Robocopa. Jde o fanouškovský snímek s ohromným rozpočtem, kde se Blomkamp utrhl ze řetězu a s kamarády z Die Antwoord, Ripleyovou a robotickým Sharltem Copleym si udělali radost. Mnohem víc než o šílené akce jde ale o gangsterskou výchovu dítěte a stávání se ze stroje člověkem a naopak. P.S: Hugh Jackman je neuvěřitelný, připomínal mi bývalého kolegu z práce... Jít takhle proti své cool fazóně a vytvořit takhle nesympatického sráče je hned po Copleym nejpozoruhodnější herecký výkon filmu. To je neuronová hema, mami. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Blomkampov najosobitejší film, v ktorom je najvýraznejšie cítiť jeho odkaz a vstýčený prostredník konvenciám hollywoodskeho mainstreamu. Je škoda, že jeho štýl sa v tomto prípade neprekrýva s tým mojím, pretože toto bol podľa môjho názoru výrazne film, ktorý si Neill natočil ako splnený sen, viac-menej sám pre seba, s totálnou stávkou na rebéliu a alternatívu po každej stránke - či už vizuálnej, hudobnej, hereckej, či scenáristickej. Ťažko sa mi komentuje film, ktorý priniesol niečo úplne iné ako sľuboval, navyše scenár si z nás a logiky robí "dobrý deň" a miestami je to až infantilne debilné. Ja som hlavne rád, že sa film podarilo v kinách zaplatiť a tak sa nemusíme báť o Blomkampovu budúcnosť. Snáď príde znova s ničím osobitým, ale bude točiť pre divákov, nielen pre seba.50%. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nom,vypadá to,že Elysium byl velký přešlap a N-Blomp je zpátky. Novodobé (a velice dospělé) Číslo pět žije s mírně přepálenym koncem ... ale sper to hajzl, důležité je to, že Blomkamp je frajer, který prostě, spolu s Weta Digital (tihle borci opět ukazují, jak si s ILM těžce vytírají prdel) umí vytvořit naprosto "nedigitální" svět, jenž se člověku zaryje pod kůži a ždíme vás jak indiánka trencle u Stříbrného jezera ! Zase jsem si v duchu zanaříkal, jak skvělé by to HALO bylo ... ale čeká náš Alien, a já se už teď nemůžu dočkat ! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela bída. Skvělá technická stránka a hlavní titanový hrdina, který vážně vypadá stoprocentně reálně, bohužel nedokáže vyvážit nesmírně otravné postavy, zklamání ze štěku Sigourney Weaver a prachbídný scénář, který dělá pitomce i z chudáka Hugha Jackmana. Ach jo. Neill Blomkamp má v příštím filmu co napravovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MĚ NEJVÍCE ZAJÍMÁ „UI“ NA VYSOKÉ ÚROVNI. OPRAVDOVÁ INTELIGENCE. STROJ, KTERÝ UMÍ MYSLET A CÍTIT…“ /// Krávovina pro náctiletý, která má velký plus – nezdržuje kecama (bohužel je ale pěkně blbá). Sledovat, jak tři retardi a jeden génius šaškujou kolem robota, kterej svým ftipem pobaví a roztleská rozmanitý pubertální publikum, je utrpením (možná i pro toho robotka). A pak ten nevynalézavej, vohranej příběhovej motiv! Hračky jsou to moc pěkný, to jo, točit taky Blomkamp umí, ale na tohle su už starej. P.S. Odzkoušeno na huberťácích – hodnoceno starcem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět robota shánět „babský ucho“. 2.) Těším se na dobu, ve který roboti budou programovat lidi. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Tetravaal - název společnosti, která vyrábí robotické policisty, je odkazem na režisérův první krátký film Tetra Vaal (2004). (Charpy)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama