Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 4
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 4

Recenze (208)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Na Sleepy Hollow jsem se velice těšil a jsem rád, že jsem v tomto případě nebyl zklamán. Pilotní a následný druhý díl děj skvěle rozehrály a v tu chvíli už jsem věděl, že se Sleppy Hollow stane mou nejoblíbenější novinkou a ono se to vážně stalo. Ještě než se pořádně pustím do hodnocení, musím velmi pochválit opening. Je vážně skvěle udělaný s příjemnou hudbou a v dnešní době, kdy openingy téměř vymizely, je to velmi příjemná změna. Tak k hodnocení. Jak už sem říkal, první dva díly skvěle rozehrály děj, ale pak přišlo malinké zakolísání, kdy pár dílu mělo sestupnou tendenci. Naštěstí to netrvalo dlouho a seriál se navrátil do pevných kolejí pilotního dílu a vydrželo mu to až do samotného finále. Ono finále je skvělé. Tušil jsem, že přijde jisté rozuzlení, ale že takové, to vážně ne. Takže kdybych měl shrnout seriál jako celek, tak jde o skvělý mysteriozní, možná trochu hororový seriál, se skvělým obsazením (a to nejen úvodní dvojce) a promyšleným dějem jak v přítomnosti, tak v historických pasážích. Velice příjemné jsou zde také Ichabotovy pokusy o moderní mluvu a snaha naučit se s moderní technikou, které působí opravdu vtipně. Už se nemůžu dočkat druhé serie. ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Návrat bezhlavého jazdca do Ospalej diery prebehol úspešne. Sleepy Hollow predstavuje žáner, ktorý mám rád (nekresťan by to nazval kresťanské fantasy, kresťan asi rúhanie). Veterán z Vojny za nezávislosť Ichabod Crane (nie práve Johnny, ale charizma z neho ťahá na celú izbu aj tak...), presne ten povestný muž, čo odsekol hlavu bezhlavému jazdcovi, zaspí dobu, keď ho manželka prenesie do budúcnosti, aby dokončil svoje poslanie a dievča, ktoré máta prízrak, čo ako malá videla v lese a tiež pocit viny, že si radšej zachránila vlastnú kožu ako sestru pred zvieracou kazajkou pre pomätencov a k tomu kopec démonických detailov a epizódnych príbehov (indiánsky Sandmam, duchovia, bosorky, vstávanie z mŕtvych, Slobodomurári, Očistec, štyria jazdci Apokalypsy (!!!), golem, monštrá všetkého druhu...) a výborná atmosféra tento seriál výrazne vyzdvihujú z vôd mainstreamového priemeru. Veľmi sa mi tiež páčilo, ako bolo spracované Craneovo objavovanie vymožeností modernej doby. Stopercentne sa pustím aj do druhej séria a ktohovie? Možno potom pôjdem aj na 5* (edit_ nepôjdem, ostanem na 4*, ale aj tak to je kvalitný seriál, ktorý určite odporúčam...) ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pilot docela svižně prolétává zápletkou a mě se fakt líbil. Uvidíme, co se z toho vyvine. Atmosféra je hutná a opravdu místy strašidelná. Kouzla žeru, takže proč ne? 2. díl mě utvrdil v atmosférickém pocitu z pilota. Seriál se mi ďábelsky líbí. Po třetím díle bych tomu vrazil pět hvězd bez zaváhání. Mytologicky propracované. Samí noví protivníci. Líbiví démoni a hlavně hutná atmosféra. Nice. Šestý díl mě utvrzuje v tom, že tento rok je to nejlepší seriál, alespoň, co se mystiky týče. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Po prvních 4 dílech dávám 4*...hodnocení i komentář ještě upravím. EDIT 15.1.2015: Seriál po deseti shlédnutých dílech se mi hodně zamlouvá. Téma bezhlavého jezdce, Ichabodovo zmrtvýchvstání v budoucnosti, 4 jezdců apokalypsy a různých mysteriózních příběhů se mi hodně líbí, stejně tak to tajemno a různí duchové ve vedleiších příbězích mimo hlavní dějovou linii atd. Počkám si rozhodně na další díly. 75% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Příliš tupé i na mě, a že snesu hodně. Kromě občasných vtípků na téma střetu postavy z občanské války s moderní technikou/realitou, které jsou ovšem opravdu velice střídmě dávkované (asi jich autoři prostě nevymysleli dost) tu není nic, co by mi zabránilo skoro u každé episody usnout. Přitom sympatický cast i docela ok zápletka/mystika, ale bohužel jinak by ten scénáře mohl být v encyklopedii jako krásný příklad u hesla "lazy writing" - předvídatelné, patetické, nudné. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama