Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Kull dobyvateľ je fantasy béčko ako sviňa a od dokonalého filmu má na míľe daľeko, ale kedže mám rád fantasy a film sa natáčal na Slovensku, vcelku ma bavil. Kevinovi Sorbovi, nech sa snaží akokoľvek, to moc nejde a v mojich očiach je len Herkulom s iným menom. Občas zaujme orchestrálna hudba, ktorá ponúka celkom pekný motív, no prítomnosti elektroniky v niektorých scénach som nevedel prísť na chuť. Barbar Conan to teda určite nie je. ()

StepHood 

všechny recenze uživatele

Hoja hou na druhou, Párksoni. A ty, Kulle, buď také pozdraven!! Vypadáš jako Herkules, ale chováš se jako Connan. Tvůj příběh také nepatří mezi originální – přece jenom útěk z vlastního království, snaha najít kruto - zbraň proti démonovi v těle ženy není nic ohromujícího. A co ta muzika během tvých soubojů? Rocková muzika plná kytar a bicích přece do takového filmu nepatří. Ale přece jenom – ze začátku mě spíše vadila, později jsem se opravdu více a více těšil na nějaké to práskání zlosynů – minimálně kvůli hudebnímu podkresu. Ty, a démonka jste si odehráli svoje, proti tomu nelze nic moc říct. Kulle Dobyvateli, tvůj příběh je na tři hvězdičky – sice neohromí, ale na zábavu určitě postačí. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Kevina Sorba mám celkem rád, hlavně jako malý jsem ho žral jako Hercula.Když se na to člověk podívá po letech zjistí, že je to totální hovadina natočená za minimum někde ve Východní Evropě, ale Kull není tak špatnej, při soubojích hraje rocková hudba a Sorbo je neobyčejně vtipný. Souhlasím s Divočákem, že by se Kevin spíš hdil do romantických komedií než do akčního filmu, nebo měl zůstat u focení hadrů.Korba to zas taková není, alůe jediný nedopoje což, vypovídá hodně o jeho charakteru jako takovém.Kull dobyvatel je nízkorozpočtové béčko, ze špatnou choreografií a přeřvanou hudbou, s efekty jako ze hry Wolfenstein.50% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tia Carrere v topu. Neuvěřitelný, jak tehdy vypadala. Bez pardonu bych jí dal do top tieru nejvíce sexy hereček historie. S herectvím je to pak už horší, ale on ani její kolega, Kevin Sorbo, na tom nebyl nějak lépe. Scénář, který měl být původce pro Conana, je béčkovej, stejně tak celá ta mytologie. Triky jsou šílený, akce toporná, prostě klasický středověký fantasy film z konce minuléto tisíciletí. I tak ho ale dávali na našich Novách a Primách tak často, že jsem si, z nostalgie, tuhle lahůdku pustit musel. Nějak jsem měl zafixováno, že je tu skvělá roštovačka tý přenádherný Tii, ale holt v lehce předpubertálním mládí mě ty hormony donutili vidět něco, co tu není. Ale ten mlaskačka na závěr je blivajs i dneska, však kdo by políbil voslizlého démona, aby zachránil svět? ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Toporné, rádoby efektní a příběh navíc nemá o čem vyprávět. Chudák Kull, tohle si nezasloužil. - Podle data místního záznamu jsem se k snímku vrátil téměř přesně po deseti letech a nutno říci, že výsledek je téměř totožný, byť jsem shledal vícero pozitiv, takže přihazuji jednu hvězdičku navíc. K. Sorbo si po celou dobu vystačí s jediným výrazem, což se však k postavě vlastně hodí, ostatní ale nemají dostatek prostoru a většinou proměňují své postavy na trapnou parodii sebe sama. Efekty téměř neexistují, ale papundeklové kulisy k žánru prostě patří, a místy řízná metalová muzika dodává snímku těžko popsatelnou atmosféru nejhrubšího béčka. Inu, nesmím znovu zapomenout, že jsem snímek už kdysi viděl. (upraveno 21. 2. 2024) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)
  • Postava, ktorú hrala Tia Carrere - Akivasha - pochádza z románu "Hodina draka" Roberta E. Howarda, autor Conana. (m.a.t.o.)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama