Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak americky uřvané, bylo by to mnohem lepší. Ale na druhou stranu příběh z prostředí latinskoamerického (pouze mexického?) dne de la Muerte mě zaujal - jak se Xibalba vsadí s La Muertou o to, kdo bude vládnout v kterém posmrtném světě, to mě nadchlo. Možná i víc než Manolův příběh lásky samotný. Je to vlastně taková kreslená telenovela s krásnou Mariou a sympatickým Manolou v hlavních rolí. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Vtipné, animačně ojedinělé, příběhem neurážející pohádka o lásce a o tom, co vše jste ochotni udělat pro to, abyste v sázce vyhráli. A o rodině, o cestě za svým snem a přáním. A mně se to prostě líbilo. Melodické, hudebně velmi příjemné. A bavilo mě to. Nevím, jestli je to pro děti, ale já si v tom to svoje našel. Děkuji. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia sofistikovaná, s jej sympatičnosťou by sa dalo polemizovať. Neviem, či autori sa nechali inšpirovať Felliniho filmami, kde beží neoficálna súťaž "Nájdi aspoň jednu sympatickú postavu", alebo sa nechali inšpirovať niečím iným. Každopádne, kubistiký morpho-nápad pri macho postavičkách je trochu bizardný. Príbeh ale pre deti asi nebude. Oni nie sú veľmi zvedavé na klišé kecy o láske, dôkazoch o láske a myslím, že toto asi neocenia. Má sa vôbec oceňovať to, čo je v každej druhej americkej puberťáckej komédii?? Inak, animák pôsobí trochu ako galimatiáš, zbytočne veľa postáv. Bôžikov by som jednoducho odstránil a ponechal zápletku s banditmi. Hlášky a sem-tam nápady ale pobavili. Z tohoto pohľadu sa to Reel FX Creative štúdio podarilo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímku dominuje velice extravagantní animace, která hýří křiklavými barvami i výstředními tvary, což může být svým způsobem kontraproduktivní - forma tak do určité míry odvádí a rozptyluje pozornost a tím pádem tříští a upozaďuje obsah. Nemůžu říct, že by mě takové ztvárnění přehnaně oslovilo, na druhou stranu proti němu nic zásadního nenamítám. Jenom si nejsem úplně jistá, nakolik je vhodné až nemístně jásavé vyobrazení pospolitého a po všech stránkách zábavného světa mrtvých, na které se nezapomnělo ... pokud se má jednat o animovanou POHÁDKU, určenou primárně menším dětem. Nemusí díky ní získat jen pozitivní vztah k životu, ale i ke smrti, což asi není úplně to pravé, čeho bychom měli chtít dosáhnout - popravdě, trochu bych se toho obávala. Na druhou stranu ... dějová linie milá robátka patrně nijak zvlášť nezaujme - troufám si tvrdit, že je pro ně ne snad nesrozumitelná, ale dosti nezáživná, takže ji nakonec přežijí vesměs bez větší újmy na duševním zdraví ... stejně jako všechny další nástrany, které si pro ně digitální jedenadvacáté století přichystalo ... 3,5* ... P.S.: V aréně jsem vždycky stála na straně býka, takže poselství jednoznačně vnímám jako přínosné - vpravdě nadčasové. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama