Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (234)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprostá agónie....nesnáším filmy o krutých, vážných věcech, filmy z války, koncentračních táborů, ghet atd., které jsou natočeny ve stylu "navštívil jsem cukrárnu a někdo mi převrhl pohár"....bože, je to plný totálních blbostí, který takhle už z logického hlediska být prostě nemohli. Film podle skutečné události musí vypadat úplně jinak :-/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spravedliví mezi národy a jejich odvaha v těžkých časech je bezesporu emotivní a hodnotné téma. Jsou tam silnější momenty (nástup dětí do vlaku) a Daniel Brühl si libuje v nevyzpytatelnosti své postavy, ale jinak se objevuje až příliš všednosti, zjemnění, nedotažených linek (manželova slabost v žárlivosti proti pragmatismu jeho ženy) a vlivem mimoevropské produkce i jakási nezúčastněnost. Nehledě na to, že pověstná německá akurátnost se tady často změnila v šlendrián (viz. nedůsledný nacista Neužil), ale beru to tak, že formule „based on true story“ nechává tvůrcům volné ruce.. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

S výsledkom som nakoniec spokojný. Opäť sme sa dozvedeli z histórie trošku viac. Posledné roky vzniká filmov z obdobia 40-tych rokov veľmi veľa, takže chce to veľa, aby sa dokázali v niečom odlíšiť. Tento rozpráva príbeh, ktorý som asi ešte nepočul povedaný. A sú tu veľmi dobre vizuály (najmä v úvodných častiach filmu) a dostali sa sem aj dobrí herci, ktorí to vedia správne potiahnuť. Jessica Chastain je veľmi dobrá a rovnako je tu skvelý aj jej manžel. Je tu fajn vidieť aj známe tváre mimo USA a Británie a film tým dostáva lepší nádych. Aspoň pre mňa. Som rád, že tu bola Martha Issová a opäť toho moc nenahovorí. Daniel Bruhl je síce schopný na to, aby ukázal svoje padoušské ja, a súčasne aj niektoré dobré stránky. No ako zloduch filmu toho moc nespraví a pôsobí tu len ako prekážka vo filme, než ako reálny zloduch. Moc ma momentky s ním nebrali a pôsobí dosť nevyužito. Čo sa ostatného týka, tak film rozhodne svoje momentky má. A dokonca v ňom viem aj nasať atmosféru zlikvidovanej Varšavy. Ak máte radi filmy z obdobia druhej svetovej vojny, myslím, že by ste ho mohli oceniť. Ja som mu svoj čas rád venoval. Hodnotenie: B+ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VYVEĎ JE. PŘIVEĎ JICH, KOLIK TO PŮJDE!“... /// Úvodem blitzkrieg z pohledu zvířátek (i lidí samozřejmě) a pak příběh, příběh a zase příběh o hrdinství (převážně) manželů Zabinských, kteří pomáhaj a chráněj. Taková „schovková“ klasika, která nenechává člověka v klidu. Obrázky z ghetta, riziko prozrazení… zvlášť, když znáte to pořekadlo vo tom džbánu, vodě a studni. Soucítím s lidma (páč pak už to není vo zvířatech – vlastně je, ale…). Aby to nebylo tak jednotvárný, máme tady Varšavský povstání – takže jde de facto o válečnou historii Varšavy (a jedný Zoo). Životopisný drama, jehož natáčení bylo rozhodně zážitkem pro „X“ českých herců, a který víc než na utrpení sází na pomoc bližnímu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsala Diane Ackerman, neznám. 2.) Zjistím, že je lepší mít rád zvířata než lidi. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dějiny ghetta ve Varšavě a vlastně i v ní samotné za války byly dost zajímavé. Dá se z nich proto postavit spousta zajímavých příběhů. Což je i tenhle. Jenom je strašně špatně natočenej. Postavy jsou papundelkový, chování postav nevěrohodný a výprava poněkud levnější, než by měla být (že tu hraje Praha místo Varšavy už beru s rezervou). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)
  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama