Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Ano, Spader možná je celkem charismatický, ale to je na celém seriálu jediná zajímavá věc. Když si ho odmyslíte, zbyde vám ploché až omalovánkové obsazení a velice, ale velice poprůměrná kriminálka. Hned první "případ" obsahuje tolik nelogičností, absurdit a nedomyšleností, že zbytek za sledování nestojí. Hlavní problém je v tom, že scénář se snaží být natolik šokantní, že se jaksi odporostil od pravidel kauzality a některé postavy se chovají, jakoby věděli něco, co vědět nemohou nebo něco, co se ještě nestalo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Klasický případ underdoga, celou dobu se nijak extra nepředvádí, nikdo mu nevěří a pak když příjde na věc, vytáhne esa a ostatním zbydou jen oči pro pláč. Po skvělém pilotu je tak háček relativně zaseklý a já jsem zvědavý, co přijde dál. edit:// přišly epizodní zápletky a s nimi ohromná nuda, jinými slovy další originální námět zabitý tíhou procedurální krimi na veřejné stanici. ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

James Spader vo svojej neskonalej neskonalosti porodil ešte jedného absolútne impozantného, najnesympatickejšieho sympaťáka a najsympatickejšieho nesympaťáka v jednom. Nebyť jeho nemá zmysel na The Blacklist čumieť ani v nočnom Regiojete, aj keby to bol jediný dostupný videoprodukt. Spader ale rozdal karty tak, že aj Bondovi vyleteli zuby. Raymond Reddington je proste týpek, čo ho naklonovali Einstein s Teslom mimo čas a napísal ho snáď Charlie Kaufman. Nepoznám presné pozadie tohto experimentu, ale idú drby, že v zložení "polievky" primordiálnej hmoty, z ktorej vyliezol muselo byť určite dostatočné množstvo ton Plutónia, kryštalický fullerit, slnečná láva z Betelgeuze a dva hrachy zpod Jánošíkovej päty (tejto, nie tejto!). Hovorí sa, že hneď po narodení , keď vyliezol z tej polievky nedopatrením prisadol Hulka, ktorého Tesla vyrobil týždeň predtým zo zelenej lentilky a nebol najšťastnejší, že mu jeho novú hračku rozsadol tak uhladený drsňák. Dodnes má na zadku zelenú vyrážku. No dobre som si uletel. Toto je enormne kryštalická Old school jak mangalica! ()

elishia 

všechny recenze uživatele

Je tam hodne pruseru v celem serialu, ale nejvic me asi stve fakt, ze se snazi byt strasne svetovi. Casto tam nacpou vychodni Evropu, protoze asi cool, ale ty prizvuky, to je tragedie, to mi rve usi. Opravdu by to stalo tolik usili a penez navic aby najali rodile mluvci? To vypada, jako kdyby to snad ani nekonzultovali s rodilima mluvcima a ucili se vyslovnost s google translate. Prvnich par dilu supr, pak uz to nemelo moc stavu. Pohrava si to s vetsim tajemstvim, ale neumi udrzet divaka napnuteho aniz by nezacal nudit. Takovy wannabe kultovni serial, ale bohuzel to sklouzlo jenom na hodne prumerne krimi. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec bohužel spíše průměrná thrillerová záležitost, po které by bez ďábelského Jamese Spadera neštěkl ani pes. Raymond Reddington je v jeho podání jedním z nejzajímavějších antihrdinů posledních let a táhne tuto podívanou nekompromisně vpřed. Zbytek už bohužel tak zajímavý není, scénáristé neumějí prodat potenciál hlavních i epizodních zápletek a ostatní charaktery, kromě Elisabeth, jsou naprosto nezajímavé a nevýrazné figurky na šachovnici, jež mohou kdykoliv umřít a divákovi to bude úplně jedno. Z námětu se dalo vytěžit rozhodně daleko víc. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama