Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

T2 

všechny recenze uživatele

prvý diel som si pekne vytrpel, moc roztrúsene, necelistvé, moc som z toho nemal, Wachowskí to trošku z tou obscénnosťou preháňajú nie? tie ich úchylky sú dosť pestré, nuž uvidíme či ďalšie diely to nejak dajú lepšie do kopy /40%/ __pozrel ešte raz a nie je to až tak zlé, len mi tam zbytočne moc bije do očí tá obscénnosť __1diel /90%/ __2diel /80%/ __3diel /80%/ __4diel /80%/ __5diel /80%/ __6diel /40%/ __7diel /80%/ __8diel /80%/ __9diel /40%/ __10diel /60%/ __11diel /90%/ __12diel /80%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobľubujem seriály, ktoré nemajú jasne daný príbeh. Preto ma nezaujali HRDINOVIA a 4400 som tiež pomerne rýchlo prestal pozerať. Ale Sense8 je podobný prípad ako LOST. Perfektne natočené, výborne obsadené a jednotlivé osudy dobre vygradované. Wachowské sa konečne slobodne vybláznili pri erotike a diskotékach, a tu to pôsobí podstatne vhodnejšie, než v treťom MATRIXE. Takže minimálne po prvej sezóne nevadí, že príbehovo sa to až tak veľmi nehýbe... Ale Straczynski už v minulosti ukázal (BABYLON 5), že má zmysel pre seriálový príbeh na pozadí... ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele

The Wachowskis a kol. přicházejí se skvělým nápadem a ani špetkou ponětí, jak jej využít. Je to skvěle zahrané, ještě lépe zrežírované a brilantně sestříhané, ale bohužel úplně prázdné - respektive vše je řečeno v prvním díle a pak se to pouze 11x zopakuje. Všech 8 hlavních (a možná ještě více některé vedlejší) postav je dostatečně zajímavých, aby bavily svými jednotlivými příběhy, jakékoli propojení probíhá ale pouze v detailech (z 99 % se postavy navzájem zastupují v boji) a nemá nejmenší vliv na celkový/společný příběh - který vlastně neexistuje. Ano, měl to být radši film. A mělo to mít pointu. Přesto se na ty malé příběhy téhle osmičky podívám docela rád i ve druhé sérii. PS: Je nesmírně zábavné sledovat, jak Wachowskis podrážejí nohy sami/y sobě v zarputilé snaze udělat z příběhu (kterému je to tak trochu jedno) jednu velkou LBGT pride. Pokud už to mají zapotřebí, proč ten aspekt nevezmou vážně, přemýšlivě a do hloubky? Proč se naopak dopouštějí ještě hrubějších zjednodušení a stereotypizací než jacíkoli názoroví soupeři, s nimiž se snaží polemizovat? A proč v celém tom jejich úžasném multipohlavním ráji nakonec vítězí archetypální role patriarchálního systému (namátkou: muž - otec / ochránce / mstitel, žena - matka a ošetřovatelka) a do centra všeho dění je postaven čistě "klasický" heterosexuální pár? PPS: Podepisuji se též pod komentář Davies182. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

První série Sense8 byla zjevením. Originální zápletka, postavy na kterých vám záleželo, velmi různorodá směsice národností a extrémně LGBTQ+ friendly. Byla to emoční jízda, kterou jsem si od té doby dopřála ještě jednou před premiérou druhé sezóny. Využití hudby, zastoupení clusteru, společné scény, to vše vytvořilo jedinečný mix, na který byla absolutní radost se koukat. Druhá série o něco rozšířila příběh, ale jestli jeden dojem zůstal pak ten, že tam mnohdy byla extrémně zbytečná výplň (např. hromada sex scén = nuda). Netflix Sense8 bohužel zařízl, ale naštěstí se fanouškům povedlo vyurgovat 2,5 hodinové finále. A to trpí klasickou cyklovitostí Sense8 - hudební montáž, oslava, orgie. Ugh. Mohlo být více času pro postavy, z nichž na zrychlené rozuzlení nejvíce dojíždí Capheus, Riley a Lito, kteří by tam vlastně ani nemuseli být. Je hrozná škoda, že se nikdy nedočkáme těch plánovaných sezon, docela by mě zajímalo, jak by se ti jinak rozuzlilo. Takhle sice máme alespoň důstojné ukončení (s jedním nebo dvěma WTF momenty - nejsem fanouškem RajaKalaGangu), které ale působí dojmem sestříhání celé sezony na minimum. Přesto je ale Sense8 doteď seriálovým zjevením, za které sestrám Wachovským a Straszynskimu moc a moc děkuji. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Anglický preklad mena doktora Metzgera je "butcher", teda "mäsiar". (DrSKusa)

Reklama

Reklama