Reklama

Reklama

Armstrongova lež

  • USA The Armstrong Lie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Jordan 

všechny recenze uživatele

armstrong je veľmi kontroverzná osobnosť, má toho riadne na rováši (a podľa mňa je to ukážkový psychopat) a sledovať jeho kariéru, vyjadrenia a potom si to všetko v hlave skladať a rozoberať - to je úžasné cvičenie z etiky. zároveň má dokument presah aj do širšieho kontextu: do sveta profesionálneho bicyklovania a vrhá naozaj desivé svetlo na niektoré eticky sporné praktiky, ktoré v tomto športe majú svoje pevné miesto už riadne dlho. je to všetko biznis. a nie práve najčistejší. naozaj dychberúce sú zábery, ako armstrong pod prísahou klame pred súdom, ničí životy svojich niekdajších najlepších kamarátov a všetko si to karmicky istí a ospravedlňuje svojím bojom proti rakovine - vyslovene zneužíva a exploituje pacientov, ktorí sa liečia na rakovinu, aby maskoval svoje klamstvá. neuveriteľné. ale vôbec to nie je také čiernobiele - stále je to človek, ktorý mal rovnaké šance ako ostatní (všetci dopujú!) a predsa vyhral 7-krát za sebou - to chce "ducha víťaza a bojovníka" a stal sa symbolom boja proti rakovine, pre ktorý vyzbieral obrovské peniaze. vskutku eticky sporná, kontroverzná, rozporuplná a zaujímavá postava a dokument, ktorý jej nenahráva, neobhajuje ju, no ani ju neočierňuje, snaží sa byť objektívny a komplexný, je výsledkom poctivej dokumentaristickej práce skúseného dokumentaristu gibney-ho, no predsa len - sú to 2 hodiny hovoriacich hláv prestrihávaných zábermi na bicyklovanie, čiže zo skvelého hodnotenia tu trošku strháva formálna stránka. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Možná zajímavější než samotný dokument je pročítání zdejších komentů, kde v dosti případech se lidé staví na stranu své někdejší modly a zlehčují vše co se dozvěděli, tedy to, že to byl prostě a jednoduše prolhanej dopující parchant co balamutil celý svět a ještě tvrdě mával s těma kdo šli proti němu, dokud měl kolem sebe aureolu "boha". A je zcela irelevantní zda to tak dělali všichni či ne.....a zdejší komentáře, to je zajímavá sonda do duší a myšlení různých lidiček.Podnětný dokument i to, jak se k něčemu takovému staví ten či onen. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Ve většině případů nechápu lidi, kteří nenávidí Armstronga kvůli dopingu a už vůbec nedokážu pochopit stamilionové žaloby od korporací, které by bez Armstronga těžko měli takové zisky a těžko by byli tam kde jsou. Nechápu, co by jim měl Armstrong kompenzovat. Pak je tu linie jiná a to ta sportovní. Nemám problém uznávat Armstronga protože vítězil v dobách, kdy dopovali všichni a šlo tak pouze o to, kdo umí lépe dopovat. Podmínky tohoto sportu byli tehdy nastavené absolutně jinak a v těchto podmínkách Armstrong vynikal. Gibneyho dokument slavného cyklistu ani příliš nehaní a ani ho nijak neoslavuje. Jde tak o docela relevantní popis Armstrongovi osobnosti. Člověk, který chodí přes mrtvoly. Jinak by se nedostal, tam kam se dostal. A také popis zkaženosti a reality cyklistického sportu. Armstrong byl osobnost, který skrze nadaci pomohl milionům lidí na světě a ve zkaženém sportu vynikal, nevidím důvod proč ho takto pranýřovat. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument s tak silnou výpovednou hodnotou, že je takmer isté, že o zverejnení pri ukončení už nerozhodoval sám Armstrong, (ajkeď iniciatívu zo začiatku mal k dokumentu on sám, kôli svôjmu "návratu" v roku 2009) pretože normálny človek by o sebe niečo podobné asi nechcel zverejniť. Vzhľadom ale k faktom, ktoré tento dokument odkrýva, a samotný fakt, že dielo uzrelo svetlo sveta si viem predstaviť aj to, že to bol posledný výkrik z beznádeje od samotného Armstronga, možno kôli peniazom, ktoré môžu byť v pozadí i tohoto projektu. Summa summarum, nakoľko je Armstrongova cyklistická kariéra už definitívne u konca, možno sa rozhodol, že chce debutovať ako herec. Vlastne ono sa zdá, že to ani debut nie je, vzľadom k tomu, čo všetko v tom dokumente zaznie... Rozporuplný pocit po zhliadnutí zastihne každého, pre koho bol Lance cyklistickým hrdninom a motivátorom ku každodenným túram... Dokument za päť, kôli morálke minimálne jedna dole. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE VELMI TĚŽKÉ NAVŽDY UTAJIT PRAVDU…“ /// Dokument poskládanej z dopinku a z dění kolem Lanceho PŘED a PO. Tedy např. počátky EPO, tuny lží, návrat, kterej byl počátkem konce nebo třeba strhující(?) úvod v Oprah Show. Povídání o rakovi… jde teda o to, jestli Vás ještě člověk, jako Lance Armstrong zajímá. Není to snaha (ty vole třeba je…) o nějakou hlubší sondu. Prostě vyhodnocení faktů. Čím míň toho víte a čím víc vás to zajímá, tím budete spokojenější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se stát cyklistickým Supermanem (už volal Michele Ferrari…). 2.) Thx za titule ,,DosMark“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama