Reklama

Reklama

Pod klenbou stromů

Trailer 2

Obsahy(1)

Singapur v roce 1942. Japonská invaze je v plném proudu. Australský stíhací pilot Jim se probudí zavěšený za lana padáku na stromě uprostřed rozlehlé džungle za nepřátelskou linií. S východem slunce se vydává do divočiny hledat úkryt. Během této riskantní výpravy narazí na zraněného a vyděšeného singapursko-čínského odbojáře Senga. Oba muži hledají útočiště před nepřítelem a cestou si začínají uvědomovat bizarnost střetu války a přírody i jeho vlivu na člověka. Brzy zjistí, že jediná naděje na přežití spočívá v jejich vzájemné pomoci. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tenhle snímek mě zaujal hlavně tím, že se o něco takového vůbec pokusil. Je to příběh vojáka, který se snaží v džungli přežít, ale jeho tempo je neskutečně pomalé, je to film v podstatě bez akce, což je vzhledem k tématu velmi překvapivé. Právě díky tomu je ale film tak zajímavý a tak jiný. Navíc je skoro beze slov. V dnešní době opravdu experiment. A není až tak špatný. ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, čekal jsem film o přežití sestřeleného pilota v džungli a jak se bude snažit dostat zpátky ke svým - tak to aspoň vypadalo z traileru. Misto toho jsem dostal film o ničem. Borec ujde pár metrů a pak minutu (někdy i více) čumí do blba, pak ujde dalších pár metrů a situace se opakuje. A aby to divákovi nebylo líto tak je to ještě proloženo dlouhými záběry na džungli, kde se ale vůbec nic neděje. Občas je slyšet střelba a dunění někde v dálce, aby se divák úplně nenudil. No a to je v podstatě všechno, co se ve filmu děje. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

9.2.1942, Singapur. Austrálsky stíhací pilot Jim bol zostrelený nad džungľou v dobe japonskej invázie. Po prebratí z mrákot, za vysokej opatrnosti sa začne predierať tropickým dažďovým pralesom a narazí na neozbrojeného bojovníka Sengu, ktorý taktiež chce prežiť. Vojnový film ale nemusí byť o krviprelievaní a nemusí mať epické bojové scény. Táto vojna v tyle nepriateľa je nemenej desivá. Tento film nevyvoláva hrôzu, je filmom pre skutočných vojnových fanatikov s určitou mierou skúsenosti. Koncepčne ide o odvážny a vynikajúci film. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na zajímavý film ale po chvíli člověka začne nudit jak se ten pilot plazí po džungli a většinu filmu čumí do listí jak kdyby byl v jiném světě. Zakončení taky nenadchne, přišlo mi to jako moc náhlé a násilné vtrhnutí do "zhulené" dějové linky, která tvoří většinu filmu. Nic víc není třeba dodat protože se tam nic jiného neděje a to myslím vážně. 3/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spojeneckého pilota za druhé světové války sestřelí nad singapurskou džunglí a on beze zbraně musí přežít. Drsný filmový "survival" ho však nečeká (žádná zvířata, nástrahy prostředí či počasí jej neohrožují), jenom dlouhá, opatrná štreka s vyhýbáním se japonským hlídkám. A to je prosím úplně vše, baleno v krásných záběrech zeleně, němém meditačním tempu a "uměleckých" ambicích. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na přání režiséra Aarona Wilsona se film, ve kterém je minimum dialogů, nepřekládá do jiného jazyka. (Terva)
  • Natáčelo se po dobu dvou týdnů v Singapuru na skutečných místech, kde se tenkrát bojovalo. Později se natáčelo v Austrálii v blízkosti městečka Tocumwal. (Terva)

Reklama

Reklama