Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pavol Demitra byl borec a měl jsem ho coby hokejistu velmi rád. Během své kariéry toho dokázal spoustu, měl a dodnes má spoustu fanoušků, kteří na něho nikdy nezapomenou. Tvůrci dokumentu i za přispění rodiny, kamarádů a spoluhráčů odvedli slušnou práci a nejednou mi skoro ukápla slza. Zvláště pak ke konci. Dodnes si pamatuju na den, kdy jsem se dozvěděl, že spadlo letadlo s hokejisty Lokomotiv Jaroslavl a kromě Demitry zemřeli i tři čeští hokejisti Rachůnek, Marek, Vašíček – obrečeli jsme to a pořádně se ožrali… ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pavol Demitra byl skvělý hokejista a pozoruhodná osobnost, která nedokázala prohrávat. Což v rámci sportu musí mít člověk v sobě. Navíc je dokument natočen řemeslně výborně. Je dobře poskládán, vystupuje v něm hodně jeho přátel a jsou skvěle vybrány zlomové momenty. Hodnocení nemůže být nižší než silné čtyři hvězdy a od velkých fanoušků hokeje, případně přímo od Slováků přiletí jistě často i ta poslední hvězda. Velké události dělají velké osobnosti. Ta letecká tragédie dodává dokumentu a jeho životu vůbec až nádech dramatu antických rozměrů. Jde vlastně i o výpověď silné slovenské hokejové generace (Bartečko, Višňovský, Handzuš, Hossa, Gáborík, Šatan, Chára)... znal jsem téměř celý reprezentační tým Slováků. Nyní, při vší úctě k současným hokejistům, neznám nikoho. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie najmä za obsah. Formálne je to taká dokumentárna klasika, ktorá je trochu obohatená o cestu manželky na miesto nehody. Vážne som už nikdy v živote nechcel vidieť ten nešťastný zápas o bronz, ale tu šlo najmä o Palove vyjadrenie po, ako sa asi cítil, keď my, fanúšikovia, sme z toho boli úplne v Prdeli. No a nedá mi nenapísať, že takýto typ dokumentu je podľa mňa materiál do televízie a tam som ho aj pozeral. V kine by som sa asi cítil trochu nepatrične a asi by som hodnotil nižšie. Pri sledovaní som sa snažil nemyslieť na všetok ten humbuk po Palovej smrti, ktorý bol už trochu príliš. Podarilo sa mi to. Musím priznať režisérom snahu pri zháňaní materiálu a oceňujem návštevu Palových bývalých spoluhráčov. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Předem semusím přiznat, že mi tohle jméno až tak moc neříkalo (před skouknutím), takže všem SR hokejovým fanouškům sorry. Výživnej dokument, jen co je pravda. Je vidět, že tohodle velikána zbožňovalo celý Slovensko. Hezky seskládaný průřez jeho životem, který sice nebyl až tak moc zajímavý (pořád samej hokej a hokej), ale dobře se na to dívalo. Při smutečním obřadu sem si kousek pobreknul, takže mě dokument opravdu chytil za srdce. Je hezký mít spousty známejch, který tě maj rádi a který o tobě můžou s klidným srdcem říct, že seš dobrej člověk. Škoda, že podobný vzpomínkový dokument nikdo nenatočil třeba o Ivanu Hlinkovi. RIP 38! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jasné, niekto si môže povedať, že o každom športovcovi, ktorý "predčasne odišiel" by sa dal zbúchať nejaký dokument, ale toto má fakt emócie a Paľo si to rozhodne zaslúži. Samozrejme ide predovšetkým o to, kto má rád tento šport a hlavne umenie legendárnej 38-smičky. Jeho celoživotné úsilie nebolo zbytočné ... Díky Ti. Requiescat in pace. 100% - 5* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra dokumentu sa presunula z 10. apríla na 7. septembra 2014. Dôvodom bolo získanie rôznych nových záberov z Demitrovho detstva, z rodinného života a z úplných hokejových začiatkov. Produkcia takisto uzavrela exkluzívny kontrakt s NHL, čím sa dostala k množstvu hokejových udalostí, ktoré slovenskí diváci nemali možnosť vidieť. (kacer4)
  • Na slovenské pomery sa točilo vysoko nákladovými technológiami a rozpočet sa blížil k hranici hraného filmu. (MikO_NR_1909)
  • Dano Dangl začal projekt financovať najskôr z vlastných zdrojov a sponzori sa začali pridávať až keď bol projekt už rozbehnutý. (TeddyBearik)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Reklama

Reklama