Reklama

Reklama

Populární moderátor se vydal do Kanady natáčet rozhovor. Během cesty se však dostal do tajemného domu záhadného invalidy, který mu začal vyprávět podezřelé námořnické historky o svém ztroskotání na ostrově s mrožem... Přátelé Wallace Bryton a Teddy Craft jsou moderátory úspěšné podcast show, ve které komentují internetová videa. V posledním vydání se věnují videu, ve kterém si mladý Kanaďan samurajským mečem usekne nohu. Wallace je odhodlaný Kanaďana navštívit a udělat s ním rozhovor. Doma nechává svou přítelkyni Ally, která Wallaceovi oplácí jeho nevěry svým mileneckým vztahem s Teddym. Mladík, kterého přijel Wallace zpovídat, však mezitím zemře a Wallace se rozhodne najít jinou senzaci. Zaujme ho inzerát neznámého muže Howarda Howea, který nabízí ubytování ve svém domě za pomoc s domácími pracemi a naslouchání jeho dobrodružným příběhům. Wallace přijede do Howeova domu a přivítá ho na první pohled bezbranný invalida Howe, který mu začne vyprávět historky o svém námořním setkání s Hemingwayem a o mroži, který ho kdysi zachránil po ztroskotání lodi. Howe však Wallace omráčí a v bezvědomí mu amputuje nohy. Howe ve skutečnosti není žádný invalida, nýbrž sériový vrah, který své oběti navlékne do mrožího kostýmu, ve kterém mají představovat jeho mrože zachránce. Howe byl totiž mrože donucen zabít a v podobě svých obětí mu chce dát ještě jednu šanci žít. I Wallace je násilím oblečen do kostýmu a donucený přizpůsobovat se mrožímu chování. Ještě předtím se mu však podaří zavolat Ally a Teddymu a říct jim, že byl unesený... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (323)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith egoisticky masturbuje nad nevázanou ujetostí svých nápadů a není to hezký pohled. Je mu už úplně jedno že sebetrhlejší zápletka není samonosná když není ani sebemenší snaha ji rozvinout do fungujícího filmu. Tak jak to vyprávěl kamarádům v hospodě u piva a macatých jointů, tak i na plátna to vrhá jen s bezmyšlenkovitě načrtnutými scénkami co sice vypráví příběh, ale stylově k sobě vůbec nesedí. Asi ani Smith samotný si nebyl jistý co to vlastně chce točit, jestli černou komedii, perverzní horor ala vlastní verze Lidské stonožky, grotesku s Johny Deppem, realistické psychologické drama plné filosofování (!?!), nebo prostě jen ujetou blbinu pro zábavu. Zábava to ale moc není, protože Kevine, you never go full retard! 5/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Již obsah filmu zde uvedený je totální blbost. Je to vlastně inspirace k natočení filmu. Malý scénář, i když celkem velice přepracován podle aktuálních informací. CITÁT - Čekají vás podivné věci........... Wallace Bryton (Justin Long) je naprostý idiot a ignorant, divák nemá snad ani špetku snahy mu nějak fandit. Je to hlavní hrdina s idiotským knírem. To, co ho čeká v Pippy Hell mu snad každý přeje. CITÁT - To bude dobré pane Tasku............. Asi tak po hodině filmu to přestalo mít hororový nádech a místo komedie se to pomalu stávalo parodií. Dle mého názoru se to vše hroutí s příchodem Johnnyho Deppa. Vůbec mi tam neseděl. Tady je zakopaný mrož a komediant zde nemá místo. Škoda. Také musím přiznat, že se obávám příchodu dalších filmů z plánované trilogie. Kde jsou zlatí Clerks nebo Dogma pane Smith? Je to nejhorší film Kevina Smitha, co jsem viděl a že jsem je viděl zatím všechny. A že tento film schválí Twitteři? Maj divný vkus. PS - Na Lidskou stonožku to stejně nemá. V závěrečných titulcích si pana Kevina ještě můžete poslechnout, pak ještě vidět komedianta Deppa a pak si přečíst jména těch, kteří chtěli aby byl film natočen. CITÁT - No tak to sežer hochu, je to makrela........... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úchylárna s velkým Ů. Ten Smith tam cítit trošku i je, hlavně v dialozích a určité nadnesenosti, ale na druhou stranu trošku nerozumím jaké sny jej musely v té době provázet, že se rozhodl v tomhle angažovat. Ten mroží kostým je docela nechutný až odporný. Johnny Depp po delší době hraje něco jiného než Jacka Sparowa a za to mu patří dík. Nevím zda se k tomuhle filmu ještě někdy vrátím, přecejen moc normální není. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že oproti Red State je to šlápnutí do mrožího hovna, ta body horror část je ve své ujetosti výjimečná, až máte chvílemi nepříjemný pocit, že za vámi stojí nadržený mrož s připravenou pyjovou kostí. Škoda jen, že styl humoru a žánrová roztříštěnost vykazují veškeré symptomy autorské onanie, ale i tak to máš za tři makrely, Keve.. Při pohledu na H.J.Osmenta je jasné, že ze všech šesti smyslů má momentálně nejvytříbenější chuť.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Za prvé popisek smazat je totálně mimo. Za druhé poprvé v životě uznávám že Johnny Depp mi byl po nějakých 10 letech ve filmu sympatický. jeho Guy Lappointe byl prostě nejlepší postava celého filmu a když film pomalinku začínal upadat tak to skvěle vyzdvihl. Nicméně film mě skvěle navnadil a ze začátku byl zábavný, dialogy byly jako vždy skvěle napsané. Ale postupem času mi film přišel strašně stereotypní. Hodně scén se opakovalo a mnohdy nebyly ani moc zábavné. Maska mrože je asi takhle. Neuvěřitelně mě rozhodila, nebyla moc příjemná na pohled a i když se sotva hýbala tak mi přišla hodně nepříjemná, takže to se Smithovy povedlo. Docela mě zajímá jak se Long dlouho na tuhle roli připravoval. Co musím hodně pochválit je hudba která je geniální a hlavně herecké výkony. Konečně role pro Osmenta která za něco stála. A Parks byl hodně dobrý uchyl. I přes to že tu mluvím spíše pozitivně tak musím dát 3* sice silnější ale i tak mi tu hodně chybělo a celkově mi film přišel zbytečně dlouhý, ale je to ten typ filmu na který budu dlouho vzpomínat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)
  • Natáčelo se v Kanadě a posléze v amerických státech Severní Karolína a Kalifornie. (Terva)
  • Smith vyzval své fanoušky na Twitteru, aby sdíleli "#WalrusYes", pokud chtějí, aby z nápadu skutečně vznikl film, a "#WalrusNo", pokud ne. Podle Smithe následovala lavina pozitivních tweetů a jen jeden negativní, který však tvrdil, že hlasuje Ne jen kvůli zachování pocitu demokratičnosti. (koci)

Související novinky

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama