Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Ptáci - nikdy nebyli mí oblíbení živočichové, vždycky jsem radši obliboval chlupatější stvoření vhodné k ochočení a k pohlazení, a od té doby, co mě celýho posral z výšky racek, si od ptáků dávám zdravý odstup, dokonce je ani nejím. Ovšem tento úžasný film dokazuje, že ptáci jsou úžasní, zajímaví a inteligentní tvorové. Díky mimořádným způsobům natáčení s nimi proletíte celý svět a vidět tančit jeřáby a vzlétat bernešky opravdu stojí za to. Také se v tomto filmu skrývá významné ekologické poselství. No 4 * minimálně. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Na počátku nápad a pak už jen pohledy z perspektivy pro nás lidi nedostižné. Dynamická, nicméně poklidná symfonie krásy, občas proťatá dramatickou linkou. Asi první přirodopisný snímek, který mě v částech věnovaných ekologii nedráždí, ale ohromuje krásnem, které my, lidé, dobrovolně bortíme. Fantastické! ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

"______________!!!!" (tichý údiv) Ptáci jsou úžasná překrásná stvoření. Majestátní a vznešení ve vzduchu, komičtí a neohrabaní na zemi. Tenhle film obsahuje hromadu těch nejúžasnějších záběrů, jaké jsem kdy viděl. Kdyby k tomu ještě hrála hudba formátu Glassových Qatsi symfonií, bylo by to za 200%. Mám jedinou výtku k několika patetickým mluveným vsuvkám. Je jich sice jen pár vět, ale i tak je to velmi rušivý element. Ale to je jen malá vada na kráse téhle nádherné věci. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem na film zíral s otevřenou pusou. (Možná to bylo tím, že jsem měl rýmu a nemohl jsem tudíž dýchat nosem. To však nevysvětluje proč jsem ji mezi nádechy nedokázal zavřít.) Ptáčí svět je vizuální skvost. Vizuální? Ne! Audiovizuální! :)) K pěti hvězdičkám má film blízko jako husa k oblakům. K zemi byl film sražen dlouhou metráží (hodina a půl byla na mě moc) a jistou stereotypčností. A teď budou následovat SPOILERY, TAKŽE BACHA! // Tučňák patagonský: 40% ječících, 50% řvoucích. // Nejlepší mystifikace včech dob: Ptáci letí kolem Sochy svobody a pak směrem k Eiffelovce. Říkáte si co je to za blbost, než vám dojde, že v Paříži maj minikopii Sochy svobody. Fakt jsem si myslel, že ty husy letěj New Yorkem. Až ta Eiffelovka mi nahlodala pčesvědčení. Dokonalá mystifikace! (Ale, kdo ví třeba maj v New Yorku maxikopii Eifellovi věže) // Ptáci utíkající před lavinou ani gumová husa (nebo co to bylo) nebyli špatní. ... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti meditativně-filosofujícím dokumentárním veledílům jako Baraka nebo Powaqqatsi je Ptačí svět sice monotematický a jeho "děj" ve mně nevzbuzuje tak existenciálně silné pocity, ale některé jeho záběry jsou natolik dechberoucí a jeho hudba tak podmanivá, že musím pálit všemi pěti, nedá se svítit. 90%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)

Reklama

Reklama