Reklama

Reklama

Doug Harris (Josh Gad) je milý, ale absolutně nespolečenský typ. Brzy se má ženit, ale čelí velkému problému: chybí mu svědek. Zůstávají poslední dva týdny, než si vezme dívku svých snů (Kaley Cuoco), a proto podle rady známého navštíví Jimmyho Callahana (Kevin Hart), majitele a generálního ředitele Best Man, Inc., společnosti, která poskytuje nejlepší svědky pro sociální nevyspělé muže v nouzi. Co následuje, je veselá svatební šaráda, při níž se Doug a Jimmy, nyní jeho falešný svědek, tajně snaží utajit tento „podvod". Netrvá dlouho a mezi dvěma muži se vytvoří neočekávané a postupně se prohlubující pouto. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dokonalý svědek je ten typ komedie, při jejímž sledování sice čas u ní strávený uběhne určitě příjemným a odpočinkovým způsobem, na druhou stranu druhý den už o ní tentýž divák bude vědět akorát to, že byla fajn, ale z jakého konkrétního důvodu by jí doporučil, tak to bude tahat až z paty. Ale abych zas nepřeháněl, myslím, že minimálně dokáže oslovit svým nenásilným způsobem zpracování, čímž mám na mysli především to, že zde tvůrci netlačili v žádném z ohledů zbytečně na pilu, díky čemuž ani jednou nesklouzli k nějakému trapnému momentu, nesnesitelnému patosu, či moralizování, bez kterého se většina podobných typů filmů neobejde. Takže se jedná spíš o takovou lehčí, odlehčenější komedii, než o nějakou bláznivou šílenost, což zde považuji za velké pozitivum, k obsahu filmu se toto zpracování totiž hodí mnohem více. Mě osobně pak navíc překvapila i umírněnost Kevina Harta, na kterého mám jinak docela alergii kvůli jeho extravagantnímu herectví, zde ze sebe ale tentokrát nedělá až takovýho debílka a poměrně mu to svědčí, nehledě na to, že ve spojení s Joshem Gadem jim to vážně šlape a jedná se o fakt sympatickou dvojku. Zápletka jinak nepatří úplně k nejoriginálnějším, respektive spíš její vývoj postrádá jakýkoliv moment překvapení, či nečekaného tvůrčího nápadu, s čímž ale upřímně nemám u tohoto žánru zas až nějaký zásadní problém, má spád, nenudí, jak jsem zmiňoval, není trapná, a to vše dělá z oné zápletky pohodovou záležitost, kterou též není nutné nikterak kritizovat. Zkrátka, Dokonalý svědek je sympatická, odlehčená věc, která potěší a rozhodně neurazí, takže proč ne. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart ubral na své kulometné otravné ukecanosti, a táhne celý film. Některé gagy jsou výborné, a ač zápletka je stokrát omleté " jak loser bez přátel ke štěstí přišel", ději to nevadí. Zklamala Caley Cuoco, nejenže skoro nehraje, ale ani nezdobí, což je na pováženou. Zato potěšila banda podivínů a opravdu jsem se dobře bavil. Jako nenáročnou oddechovku můžu jen doporučit. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia, ktorá ma nemilo prekvapila svojou normálnosťou. Vážne, okrem pár scén so psom je až príliš zdržanlivá. Veď už len tá jeho partia mala väčší potenciál, ktorý je nevyužitý. Dej neprekvapí, ale zas ani neurazí. Na odľahčený večer dobrá voľba, avšak nič pamätné tu nie je. Ak však nerátam lietadlovú scénu, tá rozosmeje snáď každého :) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Typicky americká komédia s predvídateľným scenárom v centre, ktorej je chlapík bez charizmy a priateľov. Preto si musí svedka a družbov "kúpiť". Našťastie táto služba existuje ale v časovej tiesni dostane bandu nýmandov čo má byť akože vtipná zápletka. S takýmto osadenstvom americký scenáristi ľahko skĺznu ku genitálnemu humoru. Na konci síce ešte vytiahnu ideu priateľstva, aby vytlačili slzičku, keď už lásku nechali ležať v blate. Ale aj u nej si ešte nechali želiezko v ohni. Produkcia je kvalitná, herecké výkony celkom dobré, žiaľ príbeh slabý. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Cítim sa hrozne!" – „Kašli nato! Keby si vedel, čo o tebe babka hovorí, podpálil by si ju naschvál." Klasická americká komédia (tentoraz to výnimočne nemyslím v zlom), ktorá striedavo baví i nudí. Tých zábavných miest však bolo určite viac, hlavne pri aplikácii "párty trikov" priamo na svadbe som sa rehotal ako kôň. Na jedno pozretie a zabitie nudy celkom fajn film. 50 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Josh Gad (Doug Harris) vo filme povie, že jeho superhrdinom je Pac Man. Vo filme Pixely (2015) si Josh zahral práve spomínaného Pac Mana. Lenže tam nepredstavoval superhrdinu, ale záporáka. (MikaelSVK)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna, kdy hlavní hrdinové filmu hrají tenis. (tb_23)
  • Na konci filmu herec Jorge Garcia povie hlášku: „I've got a bad feeling about this flight.“, čo je narážka na seriál Lost (od r. 2004), v ktorom povedal to isté. (Jump3r2)

Reklama

Reklama