Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (75)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jako asi mohli tvůrci ubrat na dojení emocí a lacinejch vábničkách, ale chápu, že když máte takovéhle esa v rukávu, tak scénář dvakrát nečtete. Film dávkuje akci pomalu a jistě potutelně naznačuje, že je to vlastně jen teaser na akční finále. Svět obchodů s orgány nabízí dost drsné pozadí, aby hlavním hrdinům prošlo vlastně všechno a skloubení osudovosti, vážné hudby a akční choreografie se o husí kůži postará. Prostě vystřihat malé děti a digitální vlky a nebude to mít chybu - Jo a spoustu dalších rolí pro Tonyho... 80% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku jsem tomuhle snímku moc nedávala, protože mi S.P.L. přišel na jednu stranu tak zamotaný, že jsem se dost ztrácela v postavách a na druhou stranu mi připadalo, že se strašně dlouho točil pořád ve stejném tempu a nic z něho nevycházelo. Ovšem po první polovině, se tahle akční věc začne rozpumpovávat a nabere opravdu rychlé tempo. Výborná ponurá atmosféra, výborné bojové kreace. Prostě sečteno a podtrženo je to časovaná bomba. Kdyby ten start tolik nestagnoval ve své podstatě byla by hvězda navíc. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalá rezanica s citovými odpočkami a Mozartovým Requiem ako ústrednou melódiou. Oproti prvej časti je to dravšie, krvavejšie ale aj scénaristicky vypyplanejšie. Skvelí herci hlavne Tony Jaa v kupodivu herecky rozmanitej postave skvelo dopĺňajú krimi akčný príbeh. Je to síce voľné pokračovanie ale má omnoho väčšie atribúty stať sa pamätnejším ako bola prvá časť. Soi Cheang ide po tradičnej akcií a aj keď sa nevyhne určitej nadsázke a wtf momentom - finálne zachraňovanie z okna/vlk - stále to do príbehu komponuje s ľahkosťou. Dve hodinky ubehnú ako voda. Stále sa tam niečo deje. Nie je to plytké a hoci sa to občas kvôli líniam spomaľuje nie je to nič strašného. Línia s dievčatkom Su patrí k najkrajším líniam vo filme vôbec. Inak špička žánru a v rámci súčasnej Hong Kongskej akčnej tvorbe je to v niektorých miestach aj pekná spomienka za akčnákmi aké sa už dnes netočia a mali by sa. Louisa Kooa som asi hodinu nebol schopný rozoznať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to tak skvělé jako první díl, který byl natočen v roce 2005, ale tvůrci se zaměřily na to samé - přivést divákům akční film, který v sobě bude mít emoce. Ale myslím, že pořád je to hlavně ta akční stránka, díky které si budete snímek pamatovat. Jsou zde souboje, které jsou drsné, ale přitom choreograficky parádní. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Séria Zóna smrti je sviežim vetrom do plachiet martial arts žánru a štýlovo pripomína zlatú éru hongkongských akčných filmov. Konštatovanie, že hongkongská kinematografia má v talóne bijcov, ktorí sú v bojových umeniach schopní sekundovať Tonymu Jaa je prísľubom do budúcnosti. Finálny fight bol oldschoolový a pripomínal záverečnú rezanicu z prvej Kill Zone. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama