Reklama

Reklama

Pestrobarvec petrklíčový

Trailer 1

Obsahy(1)

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou a smyslnou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. (Aerofilms)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně unikát :) Ve všech směrech :) Jelikož právě takové filmy miluji nejvíce a vyrostla jsem na Filmovém Klubu, Projektu 100 a Febiofestu - tohle mi do toho skvěle zapadá :) Je to bravurní...Všechno :) Jak je to natočené, jak je to klidné, pomalé, srdcervoucí, smutné, zároveň je to o lásce, která má mnoho podob, o tom, že společná cesta může být velice "trnitá", o motýlech a podobných, o kterých toho moc nevíme...Ale hlavně - je to stále dokola a dokola začarovaný kruh...A pro někoho je velice těžké z něho vyskočit...Obě hlavní představitelky jsou neskutečně odvážné a jejich výkon je pro mě nezapomenutelný... :) :) Paní, která pije hodně vody, slečna, která kdyby se setkala s dnešním panem "Greyem" byla by blahem vlhká během sekundy a dům, který bych ohromně ráda prolezla, abych viděla, jaké unikáty mimo truhly se tam nacházejí..Rozhodně film není pro každého a tím je právě skvělý :) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

[Dny evropského filmu 2015] Britsky uhlazené, emocionálně strohé, artově i eroticky decentní, audiovizuálně podmanivé, žensky vyzývavé a sexy i pro mužského diváka. Truhla, kalhotky, psaníčka, krtonožka a všudypřítomný cvrkot. Viktoriánská atmosféra, kterou rád konzumuji v jakékoliv podobě. Jen škoda, že Strickland neukočíroval délku, skončit to v momentu, kdy je Evelyn se zavázanýma očima v obklopení motýlů, film by téměř neměl chybu. Zábavné bylo sledovat, jak si obě partnerky prohazují své role sub/ domina, nebo spíše jak se dominantnější Evelyn dobrovolně staví do submisivní role. Strickland si vyhrál. Čekal jsem však více. Slabší čtyři. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Schovanky Erose, sedmikrásné Morgiany, černé dámy v nerušené oáze. Kam až fantazie intimity dosáhne.... Sapfó pod flórem smyslnosti, pod vlivem hraček nejdráždivějších. Spuštěné do síťky vášně, zasypané v obřadní mystické atmosféře. Zpod přiléhavých vamp hadříků rozprašují vonné ženské ingredience. Vzduchem brázdí netušený vizuální /t/akt, tajuplný poutač milostné, hypnotické energie...Jsi můj další motýlek do sbírky, který přiletěl na květinku z květinky. S tebou rozkoš je vždy o patro výš. Všelicos smíš, ale jestli mé služby opustíš, seknu drápkem po tvých křídlech andělských. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Prostredie, do ktorého je dej zasadený, zodpovedá opisu z obsahu filmu, ale samotný príbeh je o niečom inom. Vlastne stačí, že o niečom vôbec je. Lebo keby som mal zrovnávať napríklad s Comtesse Noire, tak to je len samoúčelná erotika, ktorej temnota spočíva v tom, že bobor hlavnej hrdinky splýva s jej tmavým plášťom. Tu ide naopak o kompromisy, ktoré prináša každý vzťah. Napríklad aj lesbický, ktorý je založený na vynucovanom ponižovaní pre ukojenie vlastného fetišu. Nuž, toľko sa chodí s krčahom po vodu, kým padne na kuklu a rozdrví ju, pričom vám uletí ako motýľ alebo umrie ako minulosť. Krehké a nenáhlivé tempo si môžete podľa vkusu vysvetliť ako nudu alebo ako citlivý prístup tvorcov. Konkrétne mňa nepresvedčili ani Cynthiine veľavravné pohľady o tom, že nie vždy je menej viac. Mne toho partnerského sparringu na pudovej úrovni prišlo trochu málo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom je vzťah dvoch sexi starších lezbičiek. Je zaujímavé pozerať, že aj keď sa snímka zaoberá témou BDSM, tak vo výsledku pôsobí dosť "cudne". Erotika je tu prezentovaná vo forme predstavivosti postáv a fetišizmus detailami na vlhké nohavičky, mydlové bubliny, či ovoniavanie nôh v pančuchách. Ako v každom vzťahu, to čo na začiatku pôsobí sviežo a skvele, má tendenciu sa okukať a do tohto nažívania prichádza kríza. Vo filme nazeráme na takúto krízu, kedy neustále opakujúce sa hranie úloh začne pôsobiť únavne. Postavy sa snažia nejako vzťah ozvláštniť a uniknúť zo vzniknutej krízy. Režisér sa v tomto filme odvoláva na sexistické filmy 60. a 70.rokov. Strickland aj v tomto prípade siahol po soundtracku využívajúci syntetizátorové linky, čím dodáva na expresivite výrazu, kedy neopomína ani silno zastúpenú formálnu podobu snímky. Strickland vedel, čo chce natočiť a ako to natočiť, avšak nesadne každému. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Pestrobarvec petrkličový je název pro druh motýla - Hamearis lucina. (Digi_cz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno