Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekontrolovatelná smršť filmových či seriálových odkazů, která je umně zabalená do neuvěřitelné dávky vtipu, svižného příběhu a skvělé animace. Rick and Morty je ve své základní podstatě takových mixem "South Parku", "Futuramy", "Doctora Who" či série "Back to the Future", což v kombinaci s gagy, které téměř vždy dopadají na úrodnou půdu mé bránice, činí z tohoto seriálu zářící klenot v rámci animovaných epizodních počinů. PS: Rick po Ericu Cartmanovi aspiruje na jednu z nejzábavnějších animovaných postav! „Waba daba dub dub!“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ponúka sa prirovnanie ku klasike Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka. Seriál od prvých dielov nastúpi s celkom zbesilou kadenciou slovných výmen ústrednej dvojice, ktoré doprevádza nemej zbesilé striedanie svetov či vesmírov. Futurame vyčítam, že zo sci-fi potenciálu, kde mohli fantáziu rozstreliť do všetkých kútov, využili pomerne málo. Rick a Morty v tomto smere pôsobia odvážnejšie, kreatívnejšie. Kulisy teda pestrejšie, len bohužiaľ občas hapruje príbehová stránka a predovšetkým schopnosť vytvoriť s postavami nejaký vzťah. Z prvej série by som vyzdvihol paródiu na film Počátek, výlet do Anatomy Park, využitie existencie Misíkov alebo pôrod sexuálneho robota. Z druhej série sa dá pochváliť nahliadnutie do autobatérie. Tretia séria mi prišla najviac akčná a krvavá. Priniesla paródiu na Šílený Max: Zběsilá cesta, alebo nadopovanú okurku, či súboj Rickov. Štvrtá séria je najslabšia, potešila maximálne tak nadržaným drakom a hadím Terminátorom. Naopak piata séria kvalitatívne vystrelila k stropu. Prvé dve epizódy sú neriedenou esenciou tohto seriálu. Sú presne také, aké všetci chceme, aby boli. Divoké, bláznivé, ujeté, zábavné, prekombinované a bezhraničné. K tomuto skvelému úvodu série sa pridala mega mrdka, hellraiserovský svet či zmutovaný Den díkůvzdání. Celkový dojem sa u mňa ustálil na zaslúžených 4*. Teda nie top seriál, ale rozhodne kreaktiviou a fantáziou nabušený kúsok. Šiesta séria sa radí skôr k tomu slabšiemu z tohto bláznivého sveta. Respektíve predvádza len rickmortyovský štandard. Vyčnievali tri diely, a to Smrtonosná past s trefnou kritikou náboženstiev, Nočná rodina a odhalenie tajomstva štěstíček. Siedma séria neohrozila tie najlepšie, ale poskytla viaceré vydarené diely, a to špagetový kanibalizmus, Total Recall/96 hodin, Yetiho vo Valhalle a dieru strachu. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuto seriálu jsem byla nejdříve skeptická, ale nakonec jsem se do něj pustila, a nešlo se ubránit pouštění dalších a dalších dílů. Rick a Morty je bezkonkurenční dvojka, se kterou se opravdu nudit nebudete. Udivuje mě, že tvůrci jsou schopni do každé epizody vložit tolik děje a vtipů. Největší plus u mě však má hlavní dabér (mluvím o anglickém znění), ten jeho hlas nemá chybu. Některé díly byly samozřejmě slabší, ale tak je to v každém seriálu. Nemám co vytknout, je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. První série jsem dokoukal jedním dechem - skvělý a nečekaně chytrý zážitek. Někdy během třetí série to začalo trochu padat a být repetitivní, čtvrtou sérii jsem dal už jen tak ze setrvačnosti. Myslím, že celý koncept nekonečného množství realit ubral seriálu na napínavosti. Postavy jsou prakticky nesmrtelné a jakkoliv je dobrodružství bezvýchodné, vždy se z toho nějakým (a čím dál tím přehnanějším) způsobem dostanou. Dal bych přednost trochu vážnějšímu a temnějšímu příběhu - viz Rick putující do vězení za doprovodu Nine Inch Nails. To byl absolutní vrchol seriálu. Přes zmíněná negativa jde pořád o velmi nadprůměrnou zábavu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Hej, Morty, Morty! Tohle musíš vidět, Morty! Animovaný seriál od Dana Harmona, který začal psát, když ho vyhodili (krrrk) z Community, Morty! Dělá na tom s člověkem, který ge- (krk) geniálně namluvil obě hlavní postavy. To jsi nezřal, Morty! Morty, něco tak černého a deprimujícího, ale přitom kulervoucího, jsi nežral, Morty. To se prostě nedá popsat, to se musí zažít! Waba daba dub dub! ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Dan Harmon a Justin Roiland vytvořili první náčrt seriálu na jedno posezení za 6 hodin v Harmonově kanceláři v areálu Paramount Pictures, kde v té době ještě nebyl žádný nábytek. (Firebug)
  • Mr. Meeseeks, který se poprvé objevil v epizodě Meeseeks and Destroy, měl mít původně béžově šedou barvu, což nemělo u testovacího publika dobrý ohlas. Tvůrci tak změnili jeho bravu na modrou. (Firebug)
  • Spolutvůrce seriálu Justin Roiland dabuje obě hlavní postavy Ricka Sancheze i Mortyho Smitha a mnoho dalších postav. (Milky.)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama