Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (264)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok je mezi animáky konkurence, ve které jen s bandou vtipných postaviček rozhodně neobstojíte. Chce to příběh. Nejlépe takový, který bude bavit malé i dospělé zhruba ve stejném poměru. O to lepší musí být, když v něm už po několikáté hrají ty stejné postavy. Je sice fakt, že tvůrci mají pořád dost fajn nápadů, jak mučit veverku, honící se za svým vysněným oříškem, ale nezačíná to být trošku ohraný? Bude to chtít minimálně nějak oživit. Jinak animace je skvělá, jenže to už je v posledních letech téměř samozřejmostí. 3* ()

venison 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle skvělý animák měl skončit dříve než-li později.. Jednička je bezkonkurenčně nejlepší, i když graficky a dějově prostší.. Vynahrazují to skvělé sarkastické hlášky a bezvadně vymakané charakteristiky postav.. Dvojka a trojka divákovi nabízí propracovanější vizuál i děj, rozšiřuje příběh o postavy a stále se to po jedničce dá ustát.. Nabízí dynamiku, energii a pozitivní pragmatismus.. Čtyřka už se řítí do průseru, který byl pětkou jenom podtržen.. Moc postav, chaos, příběh dost na prd, hlavní hrdinové se chovají o řád infantilněji než bylo zatím zvykem :-( Příběh malé děti nepochopí a dospěláci nezvládají jednoduchý humor.. Netrapte ta prehistorická zviřátka a pošlete je pro dobro všech už do důchodu.. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ach jo, už ani ta veverka není moc vtipná. Pokaždé, kdy se objeví na plátně, tak byl můj úsměv stále menší a menší. Trampoty hlavních hrdinů mi už také byly čím dál tím víc volné. Snad jen lenochod Sid s jeho vysněnou kráskou si drží úroveň po celou sérii. Jednička byla skvělá i svou vážnou notou. Toho je v pozdějších dílech už hodně poskrovnu a zde skoro vůbec. Ale co je horší, že třeba ani mou čtyřletou neteř film vůbec nebavil. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hroznej úpadek! Ice Age už je totálně vyždímaná značka a zaplať pánbůh, že tržby v kině padaj, protože takhle máme šanci, že se dalšího naprosto zbytečnýho nástavku už nedočkáme. Přišlo mi, že si tvůrci řekli: "Ale co, serem na to, stačí, když to bude barevný, bude se tam přemízat pár zvířátek, na konci se zazpívá a děcka v kině budem přehazovat vidlema." Tahle ohraná šablona už však v dnešní přeanimákované době neobstojí hoši, takže se s podobnou sračkou běžte bodnout! A co jste udělali se Scrattem? Nevím, zda se stydět nebo stydět. Když se po tomhle komerčním bezduchym zvratku podívám na první Dobu ledovou, musím opětovně vyzdvihnout její kvality a zaplakat nad tím, kam to tahle série dopracovala. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(98/2016) / Ice Age už fakt neni animák na ktorý by čakali davy a aj konkurencia od jednotky zásadne narástla. Zábava pri poslednom diely je v zásade už iba o pár podarených vtípkoch, čakať nejaký väčší filmový zážitok je zbytočné. Najzábavnejšia postavićka jednoznačne Buck a dosť som sa zabavil na Neil deBuck Weasel (Neil deGrasse Tyson:). (5/10) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama