Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážem uveriť tomu, čo som práve videla! Filmová senzácia? Poetický snímok? Možno tak pre psychicky narušených jedincov. Nevidím nič poetického na zabíjaní zvierat, alebo mlátení psov, či odrezávaní časti živej ryby a požieranie jej tela pritom ako ju bez plutiev zmrzačenú sledujú, ako bojuje vo vode o život a bavia sa aká že je to nádhera! Kórea je plná takýchto psychopatov a najhoršie a pre mňa nepochopiteľné je, že mal tento snímok úspech v Benátkach. Mne sa chcelo zvracať! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ki-duk Kim .. II. Oprostit se od civilizace a strávit několik dní v malém domečku plavajícím na hladině jezera, kde jedinou spojkou s okolním světem je pohledná žena denně přijíždějící a prodávající sebe a ostatní produkty, může být celkem zajímavé! Asi tak nějak funguje Kimův plovoucí bordel - ostrůvky lásky a zároveň úkryty pro podivné individua. Ale sledovat tento absurdní a morbidní "příběh" je celkem nuda. Navíc obě scény s háčky jsou nechutné, nevěrohodné a samoúčelně blbé! K tomu samotná závěrečná scéna .. to je až trapné. Příjemná hudba a zajímavá kamera to nezachrání. 50%. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že u Kima vždy jeden z hlavních hrdinů téměř nemluví a druhý neřekne rovnou ani slovo. A pořád znovu mě překvapuje, jak dobře to funguje. Ostrov je drsný film: hodně sexu, hodně krve, hodně bolesti, hodně překvapivých scén a velmi zvláštní láska mezi mužem, který chce odejít z tohoto světa a ženou, která žije podivný osamělý život mezi lidmi bez špetky citu. Hodně působivý film, jen je na můj vkus až příliš drsný a naturalistický. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Neskutečně odlišné pocity si odnáším z tohoto snímku z prvního a druhého sledování. To první nastalo nedlouho poté, co to dávali na ČT 2. Chytře jsem si to nahrál, abych se mohl podívat později, jenže v životě každého videa nastane den, kdy řekne: "Ne, mám toho dost"! a rozhodlo se při nahrávání vypustit poslední třetinu, což jsem samozřejmě zjistil až během sledování. Nicméně zážitek byl přesto velký, byl to můj první Kim Ki-Duk, obrovský nezvyk, pocit velké originality a v podstatě nadšení, pominu-li smrtelný vztek na můj videorekordér. A rozhodl jsem se i výjimečně pro hodnocení, i když jsem to nedokoukal. Byly to krásné 4 hvězdy. Později jsem se ale rozhodl, že si film seženu a dokoukám a hodnocení jsem dočasně smazal. Snad skoro po roce, co to dávali na ČT2, jsem usedl k Ostrovu znovu. Jelikož mám teď ale za sebou mimo Ostrov již 3 Kimovy filmy, z nichž se 2 odehrávaly především na vodě, pocit originality a nezvyku se naprosto vytratil. Rovněž se mi mnohem více hnusilo zbytečné násilí na zvířatech. Nesouhlasím, aby se kvůli filmu obětovávaly takto ničemně životy. Kdyby se ale jen zabíjelo, ono je to přímo mučení. Když si člověk sám na sobě způsobuje násilí, jak tomu bylo i zde, i když to bylo neskutečně samoúčelné až trapné, mám z toho v podstatě bžundu a rád se na to podívám. Ovšem asi by se nemělo opomenout, že lidé tu bolest a zranění pravděpodobně v tomto snímku jenom hráli, narozdíl od jiných živočichů. I když, pravda, u Korejců člověk nikdy neví. Dalším bodem, který mě hodně zklamal, byla extrémní nuda po polovině snímku. I přesto, že je film relativně krátký, bylo to skoro k nesnesení. Pokud mluvím o samoúčelnosti, případně bezúčelnosti a trapnosti, stejně tak na mě působil i všudypřítomný sex. Člověk si nemůže být jistý vteřinou, aby z ničeho nic najednou neprobleskl překvapivý střih na souložící pár. Shrnutí. sex, násilí a nuda - pokud vám to ke kvalitnímu filmovému zážitku stačí, pak vám přeji příjemný a ničím nerušený let... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ostrov je silná dávka poézie, žiada si otvorenú myseľ, ochotnú neustále prehodnocovať, nechať sa viesť i vrátiť na začiatok a opäť to skúsiť inakadiaľ a to všetko, nech sa páči, už pri prvom sledovaní, pretože áno, je čas si triediť myšlienky. Ale úplne najlepšie je možno neriešiť nič, iba si dušu aj telo ukolísavať vlnením vodnej hladiny, nechať sa vzápätí strhávať záchvatmi ukrutnej bolesti, tíšiť ju inou bolesťou alebo kratučkým šťastím a slasťou ...a celý ten čas tušiť či vedieť, že tam niekde dole nás čaká bezhlasná, temná a chladná hlbina. Ostrov, muž, Žena... všetko! [100%] ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama