Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemám rád černošské filmy a nemusím ani čistě ťamanské. Nepovažuji se za rasistu, ani xenofoba. Jen nesnáším, jak černoši nemístně přehrávají a ťamani zas hrát vůbec neumí. Zde je to zabaleno v úhledném dárku jako dvoubarevná fidorka. Naneštěstí tu není žádný běloch, který by to zachránil. Možná proto je to pouhá akční blbost bez hlubší myšlenky. 20% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Teda nechci panu Bartkowiakovi šahat do svědomí, případně bořit jeho iluze, ale banda plešatejch, namachrovanejch, řetezama ověšenejch, zkérovanejch "Afroameričanů" se nezabývá něčím tak nesmírně inteligenčně náročným, jako otevírání bankovních sejfů. Jejich bohulibé snažení v oblasti kriminálních činů se zpravidla ubírá zcela jiným směrem. Například někomu vystřelit střeva na chodník a pak ho okrást. Nebo někoho okrást a pak mu vystřelit střeva na chodník. Jak vidíme, jejich pestrá činnost nepostrádá i jistou dávku variability, ovšem o vybírání vysoce zabezpečených trezorů se existencím s přezdívkami "Drag-On" nebo "DMX" může skutečně jenom zdát. Na hlavních představitelích pak celý film krutě dojíždí. Zatímco Jet-Li se ve své roli agenta Su zrovna nepřetrhnul, samotný ústřední hrdina Tony Faith alias DeMent-X je nepřesvědčivost sama. Hlubokomyslný až zádumčivý výraz v jeho tváři dává tušit, že hlavní představitel musel s přehledem zvládnout snad i třetí třídu základní školy a jeho herecké kreace na téma "jsem zlý plešatý Ou-Dží" se do kroniky filmových křečí zapíšou zlatým písmem. O zápletce nemá cenu mluvit vůbec. Je to vo ňákejch diamantech. Tečka. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kameraman a později režisér polského úvodu Andrzej Bartkowiak si zkrátka myslí, že umí točit akční filmy a z tohoto omylu ho zatím ještě nikdo nevyvedl. Pravda je ovšem taková, že akci skoro vůbec nezvládá, a pokud ano, je velmi klopotná až těžkopádná a klasicky béčková. Béčkoví jsou i herci, které neustále obsazuje, a spoléhá, že mu to odehrají, ztrapní se a zmizí v hlubinách zapomnění. Tak lehce zapomenutelný je i tento film, který kromě svou naivní blbostí, ničím jiným nevyniká. Hotová ostuda v oblasti akčního žánru. 0% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ale no tak přátelé. Přeci nemůžete čekat, že vezmete Jeta Li a uděláte mu sestřih po kterém bude vypadat jako 20ceti letý, hodíte k němu nějakou tu malou hvězdu rapu a budete mít výborný film. To jste určitě nečekali a jen si myslím, že jste si chtěli trochu přivydělat. Scénář je ohraný, nudný a děravý až to není hezké. Do toho všeho přidejte soupeře Jeta, který mu nesahá ani po kotníky a s kterým se během pár minut vypořádá jako Arnie s důchodcem. Občas je dobré vidět špatný film, aby člověk mohl děkovat za ty lepší. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jet Li může být charismatický jak chce a může předvádět své vrcholné kousky se vší parádou,ale aby to vše klaplo,musí k tomu dostat i prostor.Zde charismatický sice byl,ale ostatní mu tedy moc nepomáhali,navíc přihlouplý,neoriginální děj,a hlavně mu zde nebylo ani příliš umožněno ukázat své bojové umění.Všichni se snažili být neuvěřitelně cool,ale to nebyl ani režisér,ani scénarista,ani herci.Nuda ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Obsazení Marka Dacascose bylo podníceno výsledky hlasování fanoušků na webu Jeta Liho, kde se jich ptali, koho by chtěli vidět v souboji s Jetem. (POMO)
  • Ve scéně, kdy Fait (DMX) utíká před rozzuřeným psem, probýbající se zeď vedle něj dokládá použití umělého materiálu. (Conspi)
  • V momentě, kdy se Daria (Gabrielle Union) dostává z vlaku a kráčí po kolejích, má na nohou lodičky. Avšak o chvíli později, kdy prochází vraty, jsou podpatky pryč. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama