Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tuto trojici zfilmovaných povídek měla brát jako horrory, pak mohou uspět jedině u dětského publika. Pokročilejší diváci už v tom přece jen vímají spíše komediální prvky... a nejsem si jistá, nakolik je ta béčkovitá křečovitost vtipným záměrem. Protože při čtení povídek jsem cítila napětí či strach, nepřišlo mi to k smíchu jako "Creepshow 2". Nakonec má tento povídkový film štěstí v jedné věci - poprvé jsem to viděla v pubertě a tehdy se mi to líbilo, z nostalgie tedy přihodím třetí hvězdičku. Jinak jde ovšem o nepříliš dobře zvládnutý průměr na svou dobu a podprůměr v současnosti. 50% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Starý Indián Drevená hlava Záporáci sú celkom sympatický (arogantný Indián, frajerský pracháč), no zápletka dosť pokulháva a vyvrcholenie sa nekoná. Je tu síce dvakrát pôsobivá vražda + skalpovanie, no niekedy je to dosť málo na poriadny príbeh. A George Kennedy sa sem vyslovene nehodí. Koniec celkom fajn. *. Raft Výlet s trávou a dvoma fešnými babami nikdy nemôže dopadnúť dobre. Zvlášť, keď je na jazera zákaz plávať a potuluje sa tu záhadná škvrna. Výsledkom je pár pekných gore efektov a geniálna scéna s vynárajúcou sa kostrou. Cynické grgnutie spomínanej škvrny je už len čerešničkou na torte. ***. Príbeh stopára Poteší záber s knihou Stephena Kinga v spálni gigola, ako aj plíživá atmosféra a vynikajúca hudba pri scénach so zombie stopárom. Akurát tie šoférkyne monológy mi už začínali liezť na nervy. "Dík za svezení, dámo!" Už asi viem, kde sa inšpirovali tvorcovia filmov Viem, čo ste robili minulé leto a Stopár. Záver je perfektný a príbeh si zasluhuje právom ****... Osobitne hodnotím animované sekvencie ako aj maskovaného (a výborne hrajúceho) Toma Saviniho alias Creepa. Akurát jeho animovaná podoba nie je nič moc, vyzerá ako Gargamel zo Šmolkov a jeho guľatá dvojbrada a dlhý nos mi pripomínajú... no veď viete čo. Dokopy je to za *** ;) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prostřední Raft je bezkonkurenčně nejpovedenější určitě na 4* Indián taky ujde byť je dějově předvídatelný a jeho finále mi přišlo uspěchané vidím ho na lepší 3* Stopař už nic moc v podstatě celou povídku dokola to samé takže slabé 3* Anime s cibulemi co žerou maso už je tak trochu úlet. Jako celek to vidím na 65% ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ani spojení takových jmen jako Stephen King a George A. Romero nedokázalo tyto tři povídky povznést na něco výjimečného. Mezi jednotlivými povídkami nás provází chlapec Billy a jakýsi rozvozce novin (částečně animovaní, částečně hraní). Povídky Náčelník dřevěná hlava a Stopař bohužel neznám. :-( První povídka o oživlém dřevěném indiánovi se neuvěřitelně vleče a když už se konečně začne něco dít, tak zjistíte, že je konec. Druhá povídka Vor se vcelku drží literární předlohy Prám (Mlha), ale konec je trochu jiný (na to už jsme u zpracování Kingovek ale zvyklí). Jen škoda, že se režisér nevyřádil podobně jako King v umírání svalocha Dekea… Mě se osobně nejvíc líbila třetí povídka, ve které si vystřihl malou roličku řidiče náklaďáku samotný mistr King a za postelí na poličce leží dokonce i jeho IT. I když tento povídkový film moc hrůzy nenahání, poslední povídka je alespoň trochu morbidní a zábavná…vždycky, když si vzpomenu na Plíživý děs, vybaví se mi „Díky za svezení, dámo“ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě to bylo o dost lepší než první díl.. Méně pitvoření (hlavně toho Kingova). Jednotlivé povídky jsou sice delší, ale překvapivě funkčnější a údernější než ty z první antologie... Pořád je to ale jen taková televizní jednohubka, kterou nelze brát příliš vážně (jako opravdu seriózní zářez do historie filmového hororu).. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)
  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama