Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (105)

emma53 

všechny recenze uživatele

A možná to ještě zvednu.....Zažila jsem to u známých, kteří se dostali jako podnikatelé do finanční tísně a prožili něco podobného. Věřte mi, nikomu bych to nepřála. Takže mi nedalo moc práce uvěřit tomu, co jsem viděla tady v daleko větším rozsahu. I když tak převratná změna u Dennise byla překvapivá, ale co my víme, kam dokáže takový šok a beznaděj člověka až dohnat. Zahrané to bylo takovým způsobem, že jsem se nestačila ani minutu nudit a toho si cením. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zajímavý drama, který mě chvílemi fakt dokázalo nasrat a vyhrotit. Spíš jsem občas kroutil hlavou, než abych pocitoval nějakou lítost. Každopádně film si získal moji plnou pozornost a i přes to, že jsem byl několikrát fakt jako nasranej ohledně těch situací, tak mi to přišlo jako zajímavá zkušenost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nemám tyhle ctnostné závěry, á la tupé americké uvědomění si, rád. Do té doby jde svědomí stranou, hlavní je zisk a plnění velkohubých plánů. Snímek na netradiční téma hypoteční nestability má docela fajn tíživou atmosféru, ač si rodinka nikdy nesáhne pořádně na dno, necítíme z nich tu ryzí zoufalost, aneb teď si musím sbalit jen to nejnutnější. Obávám se, že většina lidí (i těch ve sluníčkové Americe) by byla na pokraji zhroucení. Já tedy ano. Oni to tak nějak přijmou. I náhlá spolupráce s realitním mačem není úplně uvěřitelná. Pár zaváhání ve svém hereckém projevu měl i Andrew Garfield, Laura Dern je docela nevyužitá, Michael Shannon znovu velmi přesvědčivý. Velice solidní tři hvězdy. Nebýt takového vyvrcholení, čtyři dám. ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

No tak moc nevím, co se nám to básník (režísér) snažil říct ... Že jsou lidi svině? No tak to snad víme všichni. Že jde každý po penězích a neohlíží se na okolí? No tak to je také jasné, jak facka. Že většína básníků (režisérů) neumí dotáhnout myšlenku do konce? To přeci také víme. Tak díky za tyto "nové" objevy. ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Excelentni výkon Andrew Garfielda mě totálně prišpendlil do houpacího křesla a celou tu dobu jsem polykal na suchoprázdno..přestože jsem měl piváky na dosah v lednici metr od křesla, ale nebyl čas si pro ne zajit... a k filmu asi tak,že po dlouhy době pořádně a dopodrobna propracovany a pravdivy scénař na adresu zmrdů a podvodniků. co tě dokážou totálně zničit a zašlapat do země a je jim to uplne jedno viz Pan SOKOL a jeho parta,, tak proto radeji přihodím pár pětek navíc a vystojim si frontu na Český fuck Pošte .. dostanu složenky do ruky.a..pak mě můze i Pan Sokol vyčadit.....Film doporučuji . ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama