Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria bola skôr 70%, než 80%, druhá je skôr 90%, než 80%. Výrazných plusov je viacero. V prvom rade, tvorcovia už vedeli, do čoho idú a čo robia a že to robia dobre a že to na prvý raz malo úspech, takže na druhý raz dostali zrejme vyšší rozpočet a hlavne voľnejšie ruky. Vďaka tomu je druhá séria miestami až jemne fenomenálna. Kým v prvej sérii, čo sa akcie týka, zaujala len chodbová scéna, tu je vynikajúca akčná sekvencia snáď v každej časti. Ďalšími veľkými plusmi sú nové postavy Elektra a predovšetkým fantastický Punisher. Za mínus by som označil stále pretrvávajúci bizarný dojem z kuriózne vyľudnených newyorských ulíc a uličiek a scenár, ktorý sa ku koncu mierne rozpadáva a na niektoré zásadné otázky neodpovedá, čo tvorcovia síce akiste urobili preto, aby si v rukáve nechali pár dobrých kariet pre tretiu sériu, ale skrátka to vadí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Daredevila je o chloupek lepší, nežli úvodní. Představují se nové postavy, začíná se více budovat Defenders universum, které mě doslova pohltilo na několik měsíců. Ale stejně jako u první série je i zde několik slabších momentů o které jsou některé jednotlivé epizody více protahovány. Nějak se nemůžu ubránit dojmu, že by Daredevilovi pomohl trošičku razantnější střih k úplné dokonalosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,MOHL BY TO BÝT KONEC BDĚLÝCH STRÁŽCŮ NEW YORKU“ /// Nejukecanější hrdinskej seriál… Vobjeví se Punisher, jeden by čekal hromady mrtvejch… a ti dva spolu prokecaj jeden díl. Sluníčkář Daredevil mě pěkně sere. Je to vlastně takovej idiot, co se chce furt rvát. Uznávám, že je v tom dobrej, ale tohle rozdílný ideový smýšlení mně sledování série neusnadňuje. Na scéně Elektra! Konečně aspoň trochu zajímavá story a tahle holka sem vnáší kus Marvelovský atmosféry. Dvojka lepší jedničky. Kdyby si tak vodpustili tu miliardu keců, vedoucí „jen“ k uvědomění si, kdo vlastně jsou. Kdyby… ale to by byl jinej seriál. Přesto zvedám hodnocení celý série na 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě.. 2.) Sráče nezabíjím. Jen se peru. (Proč? A koho bych asi pak mlátil? 3.) Thx za titule „edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Kali4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klíčová otázka: posouvá druhá série Daredevila někam dál? Odpověď: jednoznačně ano. Pokud se ptáte na padoucha, tak ne, nikdo tak monumentální jako Wilson Fisk tu není, on zde totiž hlavní padouch po většinu epizod chybí, načež je odhalen až ke konci. Druhá série ale představuje Daredevila jako osobnost, kterou čeká spousta osobních zkoušek. V tomto směru jej Fisk zcela prověřit nemohl. V první sérii se tedy zrodil hrdina, ale kdo je vlastně onen hrdina? Zatímco Punisher "testuje" Daredevila, Elektra "testuje" Matta. Kdo jsi, kdo nejsi, kam kráčíš, co jsi ochotný udělat, co už ne, proč to děláš. Daredevil je skvělá postava. Aby proto mohl být řádně otestován, musíte proti němu postavit charaktery neméně skvělé (Bernthal nikdy nehrál tak dobrou postavu a tak dobře). Postavy jsou nyní nejsilnější stránkou seriálu, jsou tak dobře napsané, že 13 dílů je zatraceně málo, a vy víte, že Vám scénáristé nedopřáli tolik času s postavami, kolik měli. Hloubku tudíž vystřídaly dějové zkratky (nemám jim to za zlé, ale někdy je přílišná hloubka, jak se zdá, na škodu). Daredevil si postavil nesmírně bytelné základy, a to nejprve v podobě atmosférického, dynamického světa, který následně v druhé sérii zaplnil živoucími postavami provázanými složitým vztahovým spletencem. Na těchto záviděníhodných základech může v další sérii rozehrát hru nolanovského kalibru, takovou, jakou komiksový svět ještě neviděl. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • „Semper Fidelis“ je latinská věta, která znamená „vždy věrný“ nebo „vždy loajální“. Ve Spojených státech je nejznámější jako motto námořních sborů Spojených států. Jinde je to společné heslo pro města, rodiny, školy a vojenské jednotky. (Epistemolog)
  • Podstatná část epizody (Daredevil a Punisher na střeše) je silně inspirována komiksem „Punisher: Welcome Back Frank #3“. V komiksu je Daredevil (Charlie Cox) také připoután Punisherem (Jon Bernthal) na střeše a je donucen si vybrat: zastřelit Punishera nebo nechat Punishera zabít. Na rozdíl od seriálu, kde si Daredevil nevybere a místo toho řetězy přestřelí, v komiksu po Punisherovi opravdu vystřelí. To mu však nebylo platné, protože zbraň byla prázdná a Punisher mu na to odvětil: „Zabíjení nech na mě.“ (Knowho)
  • Číslo případu, které Karen (Deborah Ann Woll) přečte Frankovi (Jon Bernthal), je 211974, vyšetřování vraždy jeho rodiny. 211974 volně vychází z data 2/1974. Únor 1974 byl prvním vystoupením Punishera v komiksu „Amazing Spider-Man # 129“. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama