Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 3
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (244)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ku koncu dosť naťahované, hlavným negatívom boli ale seriáloví herci, resp. postavy. Celé línie s Darvilleom a Moss -> utrpenie. Plus záporáci druhej a tretej série. Zaujímavý bol Tennantov Killgrave v prvej sérii a vývoj Trish v ďalších dvoch. Ale hlavne Ritterka a Jessica Jones. Bendisov komiks je bomba a jej casting čistá výhra. Nedávno sa niekde vyjadrila, že by si rolu rada zopakovala, tak dúfam aspoň v cameo (najlepšie keby odklepli Raimimu štvrtého Spideyho). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zatím nejlepší komiksový seriál. Nechává za sebou dokonce i oslavovaného Daredevila. Dokonalý noir, který se přehrabuje základními atributy žánru a upravuje si je k obrazu svému. Temný, depresivní, pesimistický, jen místo cynického drsňáka s cigaretou je tu cynická drsná holka s flaškou, a místo bezcitné manipulátorky, bezcitný manipulátor. Seriál občas trýznivě pomalý, umožnující pořádně se vyráchat v té ponuré atmosféře, navíc komiksově nečekaně střídmý, se superschopnostmi spíše jako kořením než stavebním prvkem. Vystavěný na dospělých a v dnešním světě aktuálních tématech manipulace, zneužívání a psychického znásilňování, navíc bez potřeby cpát sem nekonečné souboje kostýmovaných pozérů. Boj za záchranu planety před megalomanským pánem zla tu nahrazuje mnohem působivější boj s vnitřními démony, traumaty minulostí a padouchem, který je děsivý, aniž by k tomu potřeboval atomovku. Krysten Ritter je navíc se svým minimalistickým herectvím dokonalým ztělesněním Jessicy, stejně jako je David Tennant dokonalý coby její protihráč Kilgrave, děsivé monstrum ukryté pod zdánlivě nenápadnou maskou. Bravo! Tohle bude v mých očích velmi těžké překonat. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejcivilnější z komiksáren; a to nejen těch superhrdinských. A to až do té míry, že onen nadlidský rozměr je tak nějak navíc (bez schopností Jessicy a Luka by se to bez problémů obešlo), protože se řeší především komplexní nečernobílé postavy a vyspělá témata; znásilnění, psychické násilí i týrání, „vlastnictví“ někoho jiného, posedlost, posttraumatický stresový syndrom, vinna z pohledu vyššího principu mravního versus toho striktně právního apod. Rozhodně tedy nic sluníčkového. Naopak větší psychodepku aby na žánrovém poli noiru/komiksu pohledal. A nenašel by. Našel by ovšem nějaké ty výhrady, ne že ne. Předně je to přeci jen mírný příklon v závěrečných epizodách k tradičnějšímu pojetí komiksáren o nalomených/zlomených troskách. Vyznění do ztracena některých vedlejších dějových linií i pomalejší tempo několika epizod (a to se už ze své podstaty jedná o zvolna plynoucí a nikam nespěchající seriál). Ovšem i v nejslabších momentech to nad vodami průměrnosti drží postavy. Především ústřední záporák se mohl z podstaty své schopnosti lehce zvrtnout v manýru překombinovanosti, ale opak je pravdou, působivější našeptávač tu nebyl od dob Gaimanova Lucifera. Jessica Jones je žánrově i stylově na zcela jiné vlně (tohle je komorní osobní psycho drama) než její kolega ze sousedství Daredevil, ale dohromady začínají tvořit universum, které na rozdíl od zaměnitelných blockbusterových merchandising kasiček v kinech (jedno zda ze stáje Marvelu či DC) je zajímavé, nosné a s neskonalým potenciálem do budoucna. | S1: 4/5 | ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi dívčí seriál. Témata jako znásilnění nebo emancipace hrají v Jessice Jones velmi důležitou roli, i když jde samozřejmě především o bitky a klasické chytání záporáka, který je obzvlášť vydařený. Kilgrave (slizký David Tennant) má schopnost ovlivňovat lidské touhy a co vám přikáže, to chcete splnit (usmát se na něj, přinést mu kafe, skočit z okna). Co se samotné Jessicy týče, ta svou super sílou moc nestrhne, ale Krysten Ritter se daří pomocí hromady chlastu a hory nepořádku získávat sympatie. Úvodní detektivní a špehovací pod-zápletky, představení Luka Cage posunují seriál skrze téměř noirovou atmosférou se špetkou hororu až do poměrně překvapivě akčního finále. Samozřejmě dostaneme i řádnou porci (zvrácené) romantiky. Propojovačky s Daredevilem potěší, začíná se nám to pěkně profilovat. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Latka bola Daredevilom možno nastavená až príliš vysoko. Jessica Jones je stále o úroveň vyššie ako ostatné doterajšie Marvelovské seriály (Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter ...), ale v porovnaní s tým čo Netflix predviedol s Daredevilom je ich ďalší zárez do Marvel univerza predsa len sklamaním. Jessica Jones by chcela byť ako Daredevil, temná, jemne noir, napätá, ale na rozdiel od Daredevila nie je tak dobre napísaná. Hlavná hrdinka nemá toľko charizmy a skôr než by bola komplexnou postavou svoje konanie mení v závislosti od toho ako si to vyžaduje momentálne scenár, nemá natoľko charizmatické vedľajšie postavy s ktorými by chcel divák tráviť tých takmer trinásť hodín a náznaky atmosféry je badať iba v niektorých scénkach než by sa niesla celým seriálom. Mnoho načrtnutých tém nerozvádza a miesto toho sa sústredí na neraz zbytočné vedľajšie línie ktoré nikam nevedú a to ma za následok, že vo viacerých epizódach je tej vaty viac ako by bolo vhodné a celý seriál skôr než by sa hýbal vpred prešľapuje na mieste. Jessica Jones by chcela byť vážna, temná, prepracovaná, ale darí sa jej to iba tak z polovice, druhú polovicu vypĺňajú skôr nijako výrazné prvky, pre ktoré je tých trinásť epizód jednoducho priveľa. Na to, že to napísala scenáristka Twilightu asi okay, ale po vynikajúcom Daredevil predsa len značné schladenie očakávaní od budúcich marvel seriálov od Netflixu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)
  • Kostým, které v jednom z flashbacků ukazuje Jessice Jones (Krysten Ritter) její sestra, je tentýž, jaký nosila Jessica v komiksech, když vystupovala jako superhrdinka Jewel. (NiaWolf)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama