Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (244)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A Marvel má konečně svého nejlepšího záporáka (Loki je u mě spíš tragický antihrdina s maniakálními sklony). David Tennant je naprosto fascinující coby sociopat Kilgrave, který stalkuje Jessiku, protože ona je ta jediná, co mu utekla. Seriál si najde čas ho velice dobře nahypovat a ukázat, jak děsivá jeho schopnost ovládat lidi je. A zároveň i realisticky ukáže, že Kilgrave je v jádru člověk, kterého jeho schopnosti zkorumpovaly (s velkou silou přichází i veliká zodpovědnost... kterou ne každý unese). A Tennant se svými dramatickými gesty, otevřeným výrazem a charismatem si tuhle roli ukradl pro sebe. Velice zajímavé je ho sledovat zvlášť, když ho znáte v roli Doktora. Jessica Jones je silná a netradiční hrdinka - tvrdá, zahořklá, asociální; chvílemi mi připadalo, že z ní dělají moc drsňačku na efekt, a ačkoli její jednání chápu, pak sympatická mi (narozdíl od Matta Murdocha z Daredevila) není. Její přátelství s kamarádkou z dětství Trish je ale podané velice hezky a tu jejich girl power jim věříte. Líbí se mi některé motivy seriálu (traumata obětí, posedlost, (ne)vypořádání se s minulostí atd.), na druhou stranu se některé díly zbytečně táhnou, děj se točí v kruzích (viz komentář TheDarKniga) a seriál tak částečně ztrácí tah na branku. A na rozdíl od Daredevila si nějak neumím představit opravdu zajímavou druhou řadu s jiným padouchem. 70 % ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

1.série byla výborná a s fantastickým záporákem. Všech třináct dílů mělo sílu a divák se nenudí. 2.série jde o stupeň níže, i přesto celá série dokáže překvapit a ze slabšího rozjezdu vyždímá maximum. 3.série má slabý rozjezd, děj, celkově je utahaná a i záporák nemá žádnou sílu. Série se dala zvládnout, ale pár dílů divák opravdu trpí. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jessica Jones dělala všechno, co mohla, aby nesklouzla do průměru, ale bohužel přesně tam skončila. Nešetří temnými a realistickými odstíny stalkingu a vztahu, kde jeden druhého zneužívá a ještě si namlouvá, že svoji oběť miluje. Nešetří nadávkami. Nešetří proříznutými hrdly, kulkami a cákanci krve. Co je to ale platné, když Melissa Rosenberg nemá schopnost gradovat tempo nebo pořádně vyprávět několik příběhů najednou. Materiál, která napsala, se snažil být zralý, ale v mnoha směrech výsledek odpovídá tomu, co by na podobný námět napsala adolescentka. Hlavní hrdinka je hezká žena a proto ji miluje hned několik mužských postav. Většinu doby se ovšem chová jako babochlap a disponuje jenom mužskou silou, ne ženskou - což je přesně prototyp toho, jak "silnou ženu" píšou průměrní mužští scénáristé. A SPOILER největší zklamání a důkaz nezralosti je fakt, že v jádru se jedná jenom o příběh Jessičiny pomsty. Bohužel ale nemáme důvod jí tu pomstu přát, protože často připomíná spíš vzteklou fúrii, která si jde fanaticky za svým bez ohledu na škody. O co lepší by bylo, kdyby Jessica našla mír sama se sebou a obětovala svoji pomstu a Kilgrave místo zlomeného vazu skončil s trochou lidskosti. Co se týče hlavního záporáka Kilgrava, zamrzelo mě, jak snadno by mohl být zajímavější postavou než jenom sociopat, který má Jessicu jako svoji waifu, navíc s tak šikovným představitelem, jako je Tennant, a jak snadno (a v jak ploché scéně) se tvůrci záporáka s takovými příběhovými možnostmi zbavili. Jessica Jones zkrátka na Daredevila nemá, i proto, že Daredevil je plnokrevný hrdina příběhu, ne někdo, kdo se za každou cenu snaží stavět do antihrdinské pozice. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones skvěle začala, ale bohužel na rozdíl od třeba Daredevila nebo i Agentů S.H.I.E.L.D.u se nedokázala dále zlepšovat. Několik prvních dílů to bylo opravdu super, ale pak se to začne natahovat a jediný, kdo seriál skutečně drží je pak Tennantův Kilgrave, ze kterého bohužel scénář udělá "jen" zamilovaného psychopata se schopnostmi. Přesto je al pořád skvělý. Ke zlepšení pak dojde v posledních dílech, kdy přibude akce. I přes tyto výtky, ale pořád považuji Jessicu za velmi dobrý seriál, který ale nevyužil potenciálu. Snad ve druhé sérii změní scénáristku a seriál bude lepší. 80 % ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Další Marvelácký seriál který následuje šlépěje Daredevila a ještě více propouští uzdu násilí a sexu (a to jsem měl pocit že to víc nejde). Takže žádnou sluníčkovou rodinou věc jako jsou MCU filmy nečekejte. Sice mi chvíli trvalo než jsem si na hlavní hrdinku zvykl, protože její sockoidní život a chování je krapet rozporu s mým životním stylem, ale po druhé epizodě to už bylo lepší. Dosti pomůže znát její historii a herečka je celkem i sympatická. Ostatní postavy jsou fajn, dokonce čerpají opět z Marvelu a tak se tu objeví například Simmons v komiksech známý též jako "Nuke" a otevřou se nám zde vrátka pro další zápletky do filmů a seriálů. Luke Cage je taky bezva. Na to že jsem nějak nikdy jeho postavu v komiksech nemusel, tak tady je fakt sympaťák a těším se na jeho samostatný seriál. Takhle bych mohl pokračovat dál, protože jak říkám všechny charaktery jsou zde výborně zahrané a propracované. Dalším největším tahounem seriálu je ale Kilgrave (David Tennant), který opět potvrzuje pravidlo, že pokud dáte záporákům prostor, necháte diváka podívat více do jejich minulosti a seznámit se s ním, uděláte skvělou postavu. Takže Kilgrave se může hrdě zařadit vedle Kingpina a Lokiho mezi "best off" záporné postavy MCU. Hmm najednou se na svůj fialový oblek dívám úplně jinak... Tam kde se filmům nedaří Netflixové série excelují. Možná kdyby záporné charaktery nenechávali zabít hned v prvním filmu co se objeví, taky by za něco stály. Opět je zde pár odkazů na MCU aby se divák ujistil že je to stále "propojené" a ke konci i na samotného Daredevila. Mimochodem všimli jste si jak Marvel začíná Doktory Who obsazovat do záporných rolí? Nejprve Eccleston a teď Tennant...asi už vím kdo bude další :D. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Záběry z akvária se natáčely v Atlantis Aquarium ve městě Riverhead ve státě New York. (NiWi)
  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)
  • Ve videu říká Whizzer (Jay Klaitz) větu: „S velkou silou přichází velká duševní porucha.“ Jedná se o pozměněnou známou větu „S vekou silou přichází velká zodpovědnost“, kterou řekne strýček Ben Peteru Parkerovi / Spider-Manovi. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama