Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Helo 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než boží Daredevil, ale pořád pecka a to hlavně díky skvělýmu Tennantovi, kterej tady stvořil jednoho z nejlepších (ne-li snad i nejlepšího) záporáků v MCU. Uspokojivý množství zvratů a dalších komiksových postav (ač tu vlastně hrajou spíše takový doplňkový a vedlejší role, přesto však se silným vlivem na hlavní zápletku) tomu dává grády, který jsou pak naředěný příjemnou noir atmosférou podpořenou tou správnou hudbou. A vlastně tak nakonec mrzí snad jen jediná věc, kterou ale nebudu spoilerovat... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jessica Jones dělala všechno, co mohla, aby nesklouzla do průměru, ale bohužel přesně tam skončila. Nešetří temnými a realistickými odstíny stalkingu a vztahu, kde jeden druhého zneužívá a ještě si namlouvá, že svoji oběť miluje. Nešetří nadávkami. Nešetří proříznutými hrdly, kulkami a cákanci krve. Co je to ale platné, když Melissa Rosenberg nemá schopnost gradovat tempo nebo pořádně vyprávět několik příběhů najednou. Materiál, která napsala, se snažil být zralý, ale v mnoha směrech výsledek odpovídá tomu, co by na podobný námět napsala adolescentka. Hlavní hrdinka je hezká žena a proto ji miluje hned několik mužských postav. Většinu doby se ovšem chová jako babochlap a disponuje jenom mužskou silou, ne ženskou - což je přesně prototyp toho, jak "silnou ženu" píšou průměrní mužští scénáristé. A SPOILER největší zklamání a důkaz nezralosti je fakt, že v jádru se jedná jenom o příběh Jessičiny pomsty. Bohužel ale nemáme důvod jí tu pomstu přát, protože často připomíná spíš vzteklou fúrii, která si jde fanaticky za svým bez ohledu na škody. O co lepší by bylo, kdyby Jessica našla mír sama se sebou a obětovala svoji pomstu a Kilgrave místo zlomeného vazu skončil s trochou lidskosti. Co se týče hlavního záporáka Kilgrava, zamrzelo mě, jak snadno by mohl být zajímavější postavou než jenom sociopat, který má Jessicu jako svoji waifu, navíc s tak šikovným představitelem, jako je Tennant, a jak snadno (a v jak ploché scéně) se tvůrci záporáka s takovými příběhovými možnostmi zbavili. Jessica Jones zkrátka na Daredevila nemá, i proto, že Daredevil je plnokrevný hrdina příběhu, ne někdo, kdo se za každou cenu snaží stavět do antihrdinské pozice. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

už s daredevilem netflix ukázal,že nám Marvelovky naservíruje trošku jinak a půjde mu hlavně o postavy,než o nějakou bombastickou akci.Jessica je na tom hodně podobně a minimálně polovinu řady to celkem funguje.Bohužel potom začně hodně přešlapovat na místě a ani zdaleka nedokže tolik vtáhnout jako Daredevil.Bohužel se díl co díl opakuje stejné schéma okolo Killgravea a to je ke konci už celkem únavné.Potenciál tu je,ale pokud by se druhá řada měla opakovat,asi bych neviděl důvod sledovat dál...60% ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kdo by věřil psychopatovi, že ho ovládá jiný? Jessica Jones je famózní a pokračuje v DareDevilovské linii - tedy, že pod těmi padajícími mrakodrapy rukama zábavných patronů v pestrobarevných kostýmech, lítajícími městy a devíti vesmíry žijí trochu problematičtí, ale přesto lidé. Mají sice trochu neobvyklé schopnosti, ale to je v tom světě normální. Jessica Jones je protikladem všech hrdinských ctností. Ano, je charismatická - ale nesnesitelná je něčím jiným než barevným kostýmem - dokáže být cynická, zafoulecky odhodlaná (a smrdět močí), ale někdy lítost i sebelítost umí vyvolat. Zároveň je až s podivem, že Mellisa Rosenberg vdechla život tolika "cool" postavičkám aniž by musela přebírat svoje scenáristické oháňky z Twilight ságy. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Jak tu někdo poznamenal, hrozně se to táhne. Už ho máme, zase ne, už zas jo a pak zas nic. Hlavní hrdinka je zastydlá grungeová puberťačka s iksovkama a v křiváku, která má špatné svědomí. Takže hrozně pije, chodí doma takříkaje ve slipech a nátělníku a trousí kolem sebe drobky. Taky se tam dost souloží, na dětský seriál hrozně naostro, totiž hejbe se deka a myslím, že jsem zahlídl stehno. Ale to bylo asi při tom chození ve slipech. Vždycky mě fascinuje, jak se na tyhle věci dbá, a pak se tam strkají ruce do mixéru, jako by se nechumelilo. Zkrátka drsná noir škola podle návodu z Bravíčka. Na druhou stranu se na to pěkně kouká, protože jakožekomiksová kamera se záběry z podivných úhlů a většinou zpoza něčeho, přebarvená a doprovázená tou správnou hudbou tomu dává zajímavou atmosféru, která přebije i nevyváženost násilnických schopností hlavní hrdinky (a nejen jich, je tajemná jak třináctka, která ráno zjistila, že už není, co bývala, a hodlá svoje tajemství řádně prodat). Atakdáleatakpodobně, vlastně jsem chtěl tenhle komentář napsat takhle: „Dobrý den, prosím vás, nemáte špunty do uší?“. 2¾. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Když Jessica (Krysten Ritter) popíjí v baru a povídá si s barmanem, je možné si všimnout, že jedna z píp patří českému pivovaru Pilsner Urquell. (cze.Oi)
  • Tři životy, ke kterým odkazuje název epizody a které Jessica (Krysten Ritter) vzala, patří Revě Cage, Kevinu Thompsonovi aka Kilgravovi, a Dalu Holidayovi. (NiWi)
  • Kostým, které v jednom z flashbacků ukazuje Jessice Jones (Krysten Ritter) její sestra, je tentýž, jaký nosila Jessica v komiksech, když vystupovala jako superhrdinka Jewel. (NiaWolf)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama