Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Moji drahý synáčikovia, vaša matka je na vás veľmi pyšná." Charles Kaufman a Warren Leight sa rozhodli že v roku 1980 napíšu scenár k filmu Mother's Day, ale zabudli na velmi dôležitú vec, a tou je atmosféra a brutalita. Všetko nám je servírované v amatérskej výzbroji, krvi si podstatne neužijeme, akurát tak babičky a jej dvoch podarených synou, jeden je zaostalý a druhý trochu mudrejší. Čo je ale velmi neobjasniteľné je, že to je v produkcii Llloyda Kaufmana a Michaela Herza 40 percent. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože bych svým způsobem označil tento film jako jeden z nejlepších filmů od Tromy, tak jsem z něho byl i lehce zklamaný. Režiséři se sice konečně věnovali vytvoření pořádného děje, ale dost ubrali z jiných věcí, které zdobily jejich díla a já se zas až tolik nebavil, jako jindy. Samozřejmě, že film má několik nezapomenutelných hlášek či morbidních scének, ale bylo jich tu podstatně méně než jsem v jejich filmech zvyklý. Ani nahoty zde tentokrát nebylo moc což byla dost škoda, protože herečky byly docela pěkné. Já vím, že horory o erotice moc nejsou a to je i dobře, ale u Tromy jsem přece jenom zvyknutý na něco jiného. V neposlední řadě musím pochválit i hudební doprovod, který je jako ostatně vždy naprosto skvělý. Jen mi trošku vadilo, že se pořád opakoval dokola. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čo je vo svete kinematografie bizarnejšie, ako snuff, Mr. T a hovoriace auto Davida Hasselhoffa? TROMA! Šialená spoločnosť, vyrábajúca nenormálne filmy. DEŇ MATIEK na jednej stráne zostáva tromou so všetkým, čo k tomu patrí (mizerný rozpočet, ani štipka slávneho herca a scény, počas ktorých neviete, či si z vás tvorcovia robia srandu, alebo sú iba krajne neschopní), zároveň ma však po skúsenosti s PRÍŠEROU ZO ŠATNÍKA (1987) o sedem rokov mladší DEŇ MATIEK príjemne zaskočil snahou o budovanie relatívne vážnej hixploitation atmosféry (nech ma blesk skolí, ak som pri príjazde na benzínové čerpadlo nepočul legendárny banjo duet z VYSLOBODENIA). Poteší tiež twist na konci. Ukážkové béčko, ale dá sa na to pozerať. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne TROMA, znalcům pokleslých snímků je jasno. V dnešní době této nezávislé filmové produkční společnosti konkuruje svými počiny např. Asylum. Nízkorozpočtové převážně hororové snímky na pomezí frašky, gore a hektolitrů krve ve své době nemající obdoby. Mnohé lze, obzvlášť při dnešním pohledu, doslova a dopísmene považovat až za úchylné. Málo se však ví, že většinou udávaly směr a mnozí filmaři se jimi inspirovali. Týká se to i snímku ´Den Matek´, z jehož námětu se čerpá dodnes. Třeba série ´Pach krve´ (2003 -). I když je fakt, že zrovna tento počin se od tvorby TROMY dosti vymyká. Dějově tu tedy máme dva mentálně postižené bratry, kteří pro potěšení své dementní matky unesou tři dívky a nemilosrdně je mučí a vůbec patřičně likvidují. Ale jo, dalo by se i říci, že se zakladatel společnosti TROMA, stojící i za scénářem a režií, Charles Kaufman mohl sám inspirovat snímkem ´Texaský masakr motorovou pilou´ (1974). Když se to však vezme kolem a kolem, Kaufman se tímto jen zařadil do éry teenagerovských slasherů, které zrovna v kinech slavily divácký úspěch. Co do kvality díla samozřejmě neměl šanci, ale svůj zářez si udělal a to mu stačilo. Počátek osmdesátých let z díla doslova září, takže i nemilosrdný zub času udělal své. Za shlédnutí však stojí a to už jen kvůli hororovému fanouškovství. V jádru věci své nostalgické kouzlo přeci jen zákeřně ukrývá. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Takže môj TROMA experience no.2 dopadol o štipku lepšie ako predošlý. Mieša / vykráda predovšetkým Hills have eyes a Texas chainsaw massacre. No myslím že tentokrát víťazí viac hororový prvok ako ten komediálny. Maminkovský element tomu síce dodáva potrebné "úchylné čaro" ( viem,oxymoron jak hovado ), ale filmu skôr škodí ako pridáva (scénka s ranným tréningom je úplne zbytočná). 1* za posledných 5 sekúnd a geniálny dialóg : "...punk sucks, disco is stupid...". PS: ďalší v poradí je Frightmare tak sa nechajme prekvapiť.... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Z filmu bylo vystříháno 14 minut a film dostal nálepku mládeži nepřístupno. (Rodriguez)
  • V domě kde bydlela filmová maminka bylo doopravdy nalezeno mrtvé tělo. (Halloween9)
  • Dům použitý ve filmu byl skutečný dům. Nachází se v lesích Newton v New Jersey. (Chatterer)

Reklama

Reklama