Reklama

Reklama

Rudá mašina

  • USA Red Army (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Rudá mašina (Red Army) pojednává o Sovětském svazu a o nejúspěšnějším uskupení sportovní historie - o hokejovém týmu Rudá armáda. Příběh, vyprávěný z pohledu jeho kapitána Slavy Fetisova, popisuje přerod národního hrdiny do role politického nepřítele. Film, který zachycuje jak období SSSR, tak i ruské, zkoumá to, jak se ve sportu odráží společenská a kulturní hnutí, a hledá ve vzestupu a pádu týmu Rudá armáda paralely s vývojem Sovětského svazu. Rudá Mašina je pozoruhodný příběh studené války na zimních stadionech, a muže, který se vzepřel mocnému aparátu a umožnil celým generacím Rusů cestu ke změnám. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (102)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který se ale podle mého názoru více zajímá o poměrech v Sovětském svazu a tehdejšímu systému, něž hokejem a sportem samotným. Je však srozumitelné, že bez těchto informací by film o sovětském hokeji nemohl být, prostě to k tomu už tak nějak patří. Já jsem akorát bohužel čekal víc "hokejovosti", proto jedna hvězda dolů. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Miracle on Ice míň hokejové, víc dokumentární, ale nevadilo. Líbil se mi střet americké filmografie s ruským příběhem a kupodivu to fungovalo a nepůsobilo to západně, bylo to úžasně autentické, bylo tam víc pohledů a všemu ještě nahrávala atmosféra nejmenšího kina v ČR, kam jsme na to zašli :). ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, co vyrůstal v 80. letech a tyhle lidi viděl vždycky jako soupeře našich Čechoslováků, to je fakt hrozně zajímavý koukání. Jak to reálně bylo ohledně té jejich drtivé pětky Larionov, Makarov, Krutov, Fetisov a ten pátej, co si na něj nemůžu vzpomenout. A taky, jestli byl Tichonov fakt taková svině. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V příhodném čase hokejového ms jsem si místo reálného zápasu dopřál dokument v kině, který brousí poněkud do minulosti. A byla to velmi dobrá volba! Slavu, Sergeje, Igora a spol znám právě až z působení v NHL ( vzhledem k věku ). A tak bylo velmi zajímavé sledovat, co té americké kapitole předcházelo. A že to nebyla zrovna selanka... Scotty Bowman rulez! A DRW s tou ruskou squadrou, to bylo něco. No čas letí. Smutný pohled byl na Krutova ( zlomenej člověk ). K maximální spokojenosti mi chyběl hlubší rozbor vztahu Kasatonov - Fetisov, ikdyž je mi jasný, že to asi nešlo. A pak jsem hodně chtěl vidět Sergeje, pana Hráče a Igora jak ted vypadaj. To mě mrzelo... ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Slava byl a je nejvetsi frajer z cele petky, bez debat. Larionov a Makarov byli excelentni hokejiste. Krutov se potykal z zivotospravou a na NHL nebyl stavenej. Nicmene prisel mi jako hodne ferovej chlap, skoda ho. Kasatonova jsem rad nikdy nemel. Teda ne, ze bych nekdy mel rad sbornou jako takovou. Ale co takhle lajna prevadela na lede, to nema obdoby. Kdyz vidim v cele naseho hokeje Lenera, Jandace a podobne kreaury, rikam si, ze bazy zase nebyly tak spatnym resenim :-) ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama