Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 057)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fandou původního snímku. Ta základní premisa strachu z neznámého mě nikdy nezaujala, takže zklamané reakce, které tvůrcům vyčítaly nepochopení Predátora a tvrdily, že Shane Black natočil pouhé akční béčko, mě vlastně potěšily a svitla mi naděje, že se budu v kině zase bavit. Zároveň jsem doufal, že Black bude scénáristická jistota, která nabídne skvěle napsané postavy a brilantní humor. Hlášky a absurdní situace se povedly na výbornou, avšak postavy takovou péči zdaleka nedostaly. Největším kamenem úraze je ale snaha o rozšíření predátorské mytologie, které v určitých momentech působí hodně nuceně a na konci se jeví naprosto směšně a hloupě. Ta zápletka je vlastně úplně vymaštěná a v kombinaci se závěrem mi připomněla druhý Den nezávislosti. Jsem jediný, komu to přišlo skoro stejný? Na konci jsem si dokonce vzpomněl i na nezvládnutou druhou půlku nové Fantastické čtyřky. A to není nikdy dobrá vizitka. A proč se akční scény odehrávají v noci?! Vždyť si na jejich nepřehlednost stěžují snad všichni filmoví fanoušci už asi deset let… Působilo to na mě prostě jako nesourodná směsice nijak souvisejících scén z jiných filmů, které zůstaly na podlahách střižen a tvůrci Predátora je jen sesbírali a slepili do sto minutového béčka, které nemá šanci držet pohromadě. Balancování na letící vesmírné lodi a lobotomie vesmírného psa je už na hraně debility a ta rodinná podzápletka byla už jen srandovní třešničkou na dortu… Achjo… Ale ta otevřená vrátka pro pokračování à la Den nezávislosti: Nový útok bolí asi nejvíc. Koneckonců musím ale uznat, že mi to docela rychle uteko, což je milé plus. Takže v hodnocení vykouzlím 4/10. Ale s odřenýma ušima. (Predator series: Predator 6/10 Predator 2 dosud neviděno a nechystám se Predators 6/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem, neviem, či som chcel, aby bol nový Predátor, poňatý zrovna takýmto, odľahčeným, neosobným spôsobom. Veškerá “vážnosť” sa vytratila, divák sa viac zasmeje, než bude ohúrený príbehom, až prepadá dojmom, že si z neho niekto celkom slušne vystrelil. Celá táto maškaráda, mi vďaka nádychu, prišla akási “priblblá”, a i keď musím úprimne priznať, že som sa miestami viac než solídne bavil, toto nie je Predátor, akého som chcel po rokoch vidieť. Každopádne, silné 3 sú fér a plne zaslúžené. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem nedal na některé zdejší uživatele, kteří film neskutečně hejtili, protože díky nim jsem uvažoval dokonce o tom, že do kina na nového Predátora nepůjdu, když to podle nich je tak špatné. Asi jsou zdegenerovaní superhrdinskými filmy, ve kterých musí být všechno totálně vyhajpované, s přemírou výbuchů, nabubřelými svaly hrdinů a digitálních efektů, aby si u toho mohli honit kaštany bo co, jinak si to nedovedu vysvětlit. Naštěstí jsem na jejich rady nedal a vůbec jsem nelitoval, ba naopak. Byla to naprostá bomba. Nevím co ostatním tolik vadilo, ale já jsem neshledal nic, co by bylo uděláno špatně. Už od začátku se mi vše líbilo. Skvělá partička, kde nikdo neztrácí a každý má své místo a je sympatický. Humor má skvělý nádech, takový typický k lidem, kteří tak mezi sebou opravdu ve skutečnosti mluví. To se mi na tom hodně líbilo, že to je přirozený, né jako v jiných filmech, kde to působí celkem uměle. Příběh má vše co mít má, v mnoha ohledech je chytrý a pamatuje se zde i na pozdější situace, které třeba někdo nepostřehne. Když někdo nedává při sledování pozor, tak může nabýt dojmu, že je zde špatný střih, či že film nedává smysl, ale všechno smysl dává, protože se tu na žádnou věc nezapomíná, jen je to chytře zakomponováno do děje. Jsem hrdý na to, že můžu dát plný počet, protože tenhle film ve mě vyvolal spoustu emocí, které od dokonalého filmu očekávám. Škoda, že film utíká strašně rychle. Když si film užíváte, tak si nevšimnete a je konec. :D Byl bych rád za pokračování, klidně i od Blacka, jenže kvůli hnidopichům se toho třeba nedočkám, ale já budu rád za každé další pokračování z tohoto universa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že si to Shane Black napsal a natočil po svém a nepotřeboval pouze otrocky odkazovat na originál, jako naposledy Predátoři. Prostě udělal pro něj typickou komedii plnou slovních přestřelek a nečekaných situací (v nichž opět hraje důležitou roli i dítě v ohrožení, zdaleka ne však bezbranné), a ačkoliv mu šlo hlavně o zábavu, napětí se na skok také dostaví. I když mám několik výhrad, hlavně k úplnému začátku a úplnému konci, jsem pořád velmi spokojený. Potěšili mě i neznámí, ale sympatičtí herci (Black scenárista jim hodně pomohl, aby divákovi přírostli k srdci, a jejich odchody jsou tedy vážně působivé), a rád chválím také Henryho Jackmana, který si se Silvestriho hudbou pohrál mnohem originálněji než naposledy John Debney. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máš v hlavě vymeteno! Máš v hlavě vymeteno! A ty dobře víš, milý Shane, proč to slyšíš dvakrát.. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že zpětně ocením i Hopkinsovu dvojku a že Boyd Holbrook, samozřejmě v lepším filmu, by mohl být nový Steve McQueen. Možná.. Zvolený „fresh“ koncept komediálních buddy hlášek a sci-fi ala Marvel/DC Comics (pravda, v erkovém obalu) snad ani nemohl dopadnout jinak a Blackovi, tvrdícímu, že Predátorovi vrátí důstojnost, bych doporučil udržet tu svou a zopakovat po samurajském stylu to, co vesmírný lovec udělal s jeho střevy v osmdesátém sedmém. Trapný, retardovaně sestřihaný výsměch kultovní značce. Budu dělat, že se tyhle necelé dvě hodinky v mém životě nestaly.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • Při scéně v laboratoři, když vědci rozebírají, kdy Predátoři navštívili naši Zemi, má dr. Brackett (Olivia Munn) v ruce tablet s obrázky Predátorů z předchozích dvou filmů. U prvního je rok 1987 správně, u druhého je však rok 1990 chybně. Děj filmu je zařazen do Los Angeles roku 1997 (v roce 1990 film vstoupil do kin). (Guilemot)
  • Dotáčení filmu probíhalo celých 17 dní, a to od 12. 3. do 29. 3. 2018 v Britské Kolumbii (Kanada). (Geralt z Rivie)
  • Predátor, který se objevil na jednom z plakátů, je ve skutečnosti ten samý, který byl přivázaný ke sloupu z filmu Predátoři (2010). Lze to poznat z poškození na jeho masce. (NiWi)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama