Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbloudilý trojlístek ze sedmé roty se tentokrát stále dobrovolně i nedobrovolně koupe, často za svitu měsíce. Když nestačí koupel v potoce a kanálu, přijde na řadu moře... Cílem našich známých je Anglie, kam se dostat je však téměř nemožné. Závěrečná část mě pobavila nejvíce ze všech tří. O něco vtipnější dialogy střídají i vtipnější scénky - rybářské koše, mazut, miny... A tradičně převlékací scény, které využili i dřívější Bažanti jdou do boje, u nás např. Bony a klid či Stůj, nebo se netrefím!, zde mají rovněž nemalou roli. Žádnou řachandu nečekejte, na odpočinkový podvečer ale příjemné. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Trojka už se dějově posouvá o několik let dopředu, a nový děj už pro nikdy nebyl tolik zajímavý, jako u prvních dvou dílů, které jsou navzájem propojené. Vlastně už to ani není o Sedmé rotě jako takové...Fóry jsou sice vesměs stále dobré, či aspoň průměrné, ale už to nemá takovou tu správnou atmosféru a toho ducha, jako první dva díly. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledný diel ma strašne sklamal už pred rokmi a nič sa na tom nezmenilo ani teraz. Dej sa posunul o pár rokov dopredu a zmätené trio už nikam neuniká, ale zapletie sa do takej špiónskej hry ktorej nerozumejú a tak len pobehujú z miesta na miesto a popritom sa to všetko nejak šťastne vyvrbí. Ale je to strašná nuda a nezasmial som sa ani raz. Potešilo mal prakticky len to, že som videl ústrednú trojku. Strašne mi tu chýbal ten ich tučný veliteľ, ktorý zakaždým nad ich eskapádami gúľal očami. Celkovo je tento diel prakticky zbytočný a je lepšie sa mu vyhnúť, aby ste si nepokazili dobrý dojem z predošlých dielov. 3/10. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Stará parta troch motáckych spojárov zo siedmej roty a moje sympatie k nim výrazne zachraňuje dojmy z poslednej časti tejto voľnej trilógie. Humor je oproti predošlým častiam podstatne prvoplánovejší a celkovo až príliš okato chcený, a preto na mňa nefungoval tak ako mal. Zabaviť sa na tom stále dá, ale už je to vyslovene priemerná zábava. 6-/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že třetí pokračování je oblečeno do jiných uniforem. I když jde opět především o útěk a převlékání. Na výsluní se dostává stará známá trojice Chaudard (dobrý Pierre Mondy), Pithivier (Jean Lefebvre) a Tassin (Henri Guybet), pro kterou se zdánlivý čas bezstarostnosti stává, díky sérii náhod a nehod, během o vlastní život. Tato série náhod nešťastných i šťastných z nich v očích jejích blízkých dělá hrdiny a Chaudard nabývá zcela opravdovou velikost v srdci své ženy, která je najednou plná lásky a hrdosti. Z dalších postav: Chaudardova žena Suzanne (Patricia Karim), která tak ráda přehodnotila svůj přezíravý pohled, odbojářský velitel Gilles (Gérard Hérold), jenž svým šarmem okouzluje ženy, Chaudardův švagr Gorgeton (Gérard Jugnot), překvapený během událostí, popletený převaděč Albert (Jean Carmet), vystrašený konečným zjištěním, neúnavný chytač odbojářů Lambert (André Pousse), překvapený totožností uprchlíků, Henri (Francis Lemaire), naštvaný z trojice smolařů, nebo pomáhající doktor (Yves Peneau). Do neobyčejného dobrodružství může kohokoliv zahnat pouhá náhoda, naštěstí trojice je na náhody již dávno uvyklá a zkušeně a s dávkou štěstí si klestí cestu přes každou překážku. Za svobodou, za záchranou života. A za příjemně hravou zábavou, plnou lehkého humoru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Konrad von Bork hraje dvě různé role v prvním a třetím filmu. V prvním filmu hraje velitele Wehrmachtu, zde se stal plukovníkem SS. (Jan.Kanak)
  • Když Gaston Gorgeton veze velitele Gillese náklaďákem, zastaví se před depem Primagazu, nad nímž je nápis „Nicoll“, ale tato společnost byla založena až v roce 1956. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama