Reklama

Reklama

VOD (1)

Osamělý švédský farmář se spřátelí se svým pomocníkem. Když si pak ale najme krásnou hospodyni, je z toho rázem milostný trojúhelník. (Netflix)

Recenze (54)

Rebeca 

všechny recenze uživatele

"Under solen" dost dlouhou dobu patřil do mé TOP-ky; ač jednoduchým (někdo by napsal až prostoduchým) příběhem, zanechal ve mně pozitivní stopu a úsměv. (Obsahově) Osamělý muž čtyřicátník, vlastnící hospodářství  kdesi daleko od lidí, neumí číst ani psát, a ani milovat. Kontakt s okolním světem  zajišťuje tzv. přítel, (ač je to ve skutečnosti floutek, frajírek a oškubává ho o peníze). Olof se konečně odhodlá k "akci" a podá si seznamovací inzerát.... atd atd. Snímek mi učaroval vynikajúcim ztvárněním hlavního hrdiny Rolfem Lassgårdem (Muž jménem Ove, Zničující láska, Po svatbě...), který v této roli ztělesňuje muže dobrého, laskavého, nesmělého, osamělého, naivního,  následně milujícího, náruživého,  později rozčarovaného, zklamaného, skleslého, zkormouceného tak přesvědčivě, že nemohu jinak, než "Under solen" i nadále ctít a milovat :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po včerajšom romantickom The Notebook, kde som musel rozmýšľať, prečo sa to stalo romantickou klasikou a skôr som mal pocit, že ľudia asi viac ocenili štýl nad všetkým ostatným, som veľmi spokojný. "Under Solen" je presne to, čo by som chcel aby romantický film bol. Má sympatické postavy, nesústredí sa to len na romancu, všetko prichádza postupne a film voľne dýcha a má vlastnú atmosféru. Ellen aj Olof sú sami o sebe zaujímaví a aj spolu pôsobia veľmi nenútene, prirodzene a príjemne. Erik je tu síce len ako záporný hrdina a miestami vie film trošku otáčať nesprávnym smerom, ale som rád, že sa film sústredí na to, na čo sa sústrediť má, čo sú Ellen a Olof. Hudba je super, vizuálne je to pekné a trošku to ukazuje aj pekný život na vidieku. Som rád, že som film videl a myslím, že by som sa k nemu aj vrátil. Príjemná romantika v dobrom filme. Hodnotenie: A- ()

Reklama

arkie 

všechny recenze uživatele

Snad je to mou nechutí k hruškovitému Lassgårdovi nebo dlouhodobou úpornou alergií na Helenu Bergström, ale tenhle film je jak trn v zadku. Ucouraná přebarvená venkovská romantika. Snaží se to tvářit bůhvíjak poeticky a hlubokomyslně, ale je to vlastně jen další variace na to samé téma: někdo z města či odkud přijde na švédskou dědinku a obrátí tam všecko vzhůru nohama. Stačí vidět "As in Heaven" a viděli jste tak dalších dvacet švédských filmů - a můžete si navíc gratulovat, že jste unikli Nutleymu a Bergströmové, což je mnohem víc než kdy dokáže těch deset milionů Švédů, co se musí trápit pohledem na jejich ksichty v každém stánku s novinama na každém rohu od Malmö až po Kirunu minimálně třikrát do týdne už po víc než deset let... ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Pod pojmom "švédska romantika" si niekto možno predstaví len literárnu nadprodukciu Ingy Lindströmovej (v skutočnosti Nemky menom Christiane Sadlo... ehm). Toto je ale úplne iná liga, hoci zo začiatku to tak nevyzerá. 40-ročný negramotný tragédius Olof žije osamelo na svojej spustnutej farme. Zaľúbil by sa určite do každej a to aj vtedy, keby tam došla stará Kropáčková z Kameňákova. Takto to proste vyzerá, ak si zamilovaný pár jednoducho "zostane", lebo iné možnosti nie sú. Nevyhnutné sa stane skutočnosťou, z panica sa stane žrebec a šťastím je celý bez seba. Normálne tento typ filmov o dobráckych a jednoduchých mužoch nemusím, ale tu to predsa funguje. Zaujímavé prostredie, charaktery aj atmosféra. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej příběh tří postav. Olof je naivní dobrák, kterýho šikovně a vychcaně využívá zmetek Erik. Pak ale na farmu přijede krásná Ellen, která odpověděla na Olofův inzerát, který sháněl pomocnici do domácnosti. Olof je nadšenej, zato Erik z ní nemá vůbec radost. Je nabíledni, že se rýsuje konflikt. Velmi se mi to líbilo. Pozvolna, ale intenzivně odvyprávěnej příběh, podporovaný výbornými hereckými výkony hlavního tria. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v turistické destinaci Sjuntorp, která leží ve švédském městě Trollhättan v provincii Västergötland. (Trajektt)

Reklama

Reklama