Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (145)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fajnový seriál, který s oblibou sleduji. Možná je trošku zarážející, že mě víc bere ta dramatická linka než mnohé kvalitou rozkolísané vtípky. BoJack je totiž tak krásně sebedestruktivní, věčně chlastající hovado, že si ho nejde nezamilovat. Sledovat, jak se žene z jednoho průseru do dalšího, mě ani po druhé sérii bavit zdaleka nepřestalo. 3,8* ___________p.p.č.: Mám hodně rád Willa Arnetta, Alison Brie a Aarona Paula... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech možných animovaných seriálů pro dospělé, které já osobně upřednostňuju před sledováním prostoduchých hraných sitcomů, mi BoJack nejspíš navždycky nejvíc utkví v paměti. Nebudu vůbec zastírat, že jsem s tímhle serošem měl ze začátku poměrně problém (vždyť jeho vůbec první díl se topí v modrých číslech) a na velmi dlouhou dobu jsem s BoJackem zkrátka seknul. Pak ale přišla chuť jej dohnat a jakmile jsem se dostal hlavně do třetí řady, bylo mi jasné, že už nepůjde přestat. Ta totiž společně se čtvrtou a pátou obsahuje tak srdceryvné momenty, že se jim těžko vyrovná kdejaké hrané televizní dramedy. Bylo to krásných 77 epizod plných těch nejbizarnějších poukázání na společné soužití zvířat a lidí na jedné stejné úrovni. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi mnoho dobře napsaných a asi i chytrých dialogů často odsouvá humor na druhou kolej, protože seriál staví především na příběhu, kde jednotlivé díly a série na sebe navazují, řeší různé životní trable, které se točí kolem alkoholu, drog, vztahů, nebo práce. Obsah téměř každé epizody je poměrně velký a s ním zároveň i tempo. Není to tedy moc odpočinkové a spíše je potřeba se soustředit. Výjimečně se experimentuje a v celé epizodě prakticky nepadne ani slovo, nebo naopak jedna postava má proslov na celých 25 minut. Zásadní problém je, že to není příliš zábava, i když má seriál především co se týče postav hodně co nabídnout. Výjimkou je nejvtipnější 4. série. Vysoké hodnocení je relevantní spíše pro náročného diváka, který se u toho nepotřebuje nějak výrazně smát a stačí mu zkoumat jednotlivé myšlenkové pochody, charaktery postav, nebo narážky na různé celebrity. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech jsem se vrátil k tomuto klenotu a po dvou letech jsem to znovu dokoukal. BoJack měl být pro mě a mého tehdejšího spolubydlícího komediální animák k pivu a stal se z toho životní seriál. BoJack je vyhořelá hvězda sitcomu z 90. let snažící se najít štěstí a začne obklopovat jinými lidmi, kteří na první pohled působí šťastně. Jenže brzo vám začne docházet, že štěstí není žádný cíl, není bod v životě kterého dosáhnete a najednou budete spokojeni, šťastní a vše bude v pořádku. To že lidé působí šťastně neznamená, že jsou. Všichni jsme stejně ztracené bytosti, snažící se najít smysl v tom guláši jménem život. To BoJack nedokáže pochopit a proto se neustále žene za nějakým cílem, ale pravé štěstí vychází z našeho nitra a stavu, sláva, uznání i peníze a dokonce i přátelství zmizí. BoJack používá sitcom Koniny jako svůj pravý opak, v tomto seriálu totiž postavy neodpouští sviňárny a vše co máte pocit, že BoJackovi prošlo, ho nakonec dostihne. Minulosti neutečete a dokud se s ní nesrovnáte, vždy vás bude pronásledovat bez ohledu na to, jak moc jste se změnily. Neuvěřitelně silný a bohatý seriál, který je hravý, jak se svým světem, gagy, running joky, tak tématy a postavami, svou kritikou společnosti a hollywoodu. Rozepisovat o čem všem je BoJack by bylo na diplomovou práci, každopádně nikde jinde jsem neviděl, tak realisticky zpracovaný náš svět a život. BoJack jednoduše není o životě, on je život a na konci vám zlomí srdce, protože je na čase se rozejít, ale stejně jako postava BoJacka, snad si z toho něco pěkného odnesete. 10/10! BoJack nenabízí odpovědi, BoJack je komfort teplé deky, že všichni jsou ztracení stejně jako vy. "Isn't the point of art less about what people put into it and more about what people get out of it.", "It was nice while it lasted, right?", "Hey, wouldn't it be funny if this were the last time we talked to each other?". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Břitká satira holywoodské smetánky plná drog a alkoholu, která je ale ovšem také překvapivě vyzrálá, citlivá a místy i nečekaně depresivní. Tak takto nějak bych popsal tento animovaný seriál z dílen Netlfixu BoJack Horseman, jež nám představuje hvězdu jednoho sitcomu devadesátých let, jeho přátele a další postavičky ze seriálové, potažmo filmové branže. Seriál rovněž zaujme i přirozeným vývojem téměř všech charakterů, které se navíc vracejí k činům a rozhodnutím z dřívějších sérií. Vznikne zde tedy celistvá příběhová mozaika, od níž se díky vtahujícímu scénáři nebudete moci odtrhnout. Rovněž stojí za zmínku fakt, že díky užití zvířat a jejich smísení s lidmi zde dochází k naprosto absurdním, chytře vypointovaným situacím s pořádnou špetkou černého humoru, u nichž se budete lámat smíchy a zároveň nevěřícně kroutit hlavou. Podstatnou částí tohoto všeho je i dabing, jež propůjčuje postavám koňskou (haha) dávku charismatu a emocí, z nichž markantně vyčnívají Will Arnett a Aaron Paul (Todd!). Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste tomuto osvěžujícímu seriálovému počinu rozhodně měli dát šanci. Výborná práce! (Netflix) „BoJack Horseman! What is this, a crossover episode?“ ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • Český režisér Jan Hřebejk tento seriál nepřímo zařadil mezi jeden z nejlepších. [Zdroj: časopis Reflex] (vyfuk)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama