Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Shade [3:29] ,2. Wisdom in Pain [3:44] ,3. Twin Turban Testimony [2:58] ,4. I Could Have Jumped [2:50] ,5. The Booze Buzz [5:45] ,6. Incapable of Choosing [2:27] ,7. Slippery When Wet [2:30] ,8. Dancing with a Wet Handkerchief on Your Mother's Grave [4:05] ,9. Dizzy Miss Mizzy [2:09] ,10. I Regret [2:23] ,11. Salamander Schmorgesborg [3:17] ,12. The Parlor of Prestidigitation [2:32] ,13. The Dean's with the Professor [2:39] ,14. Sniffing Play Dough [2:18] ,15. Yachumflatz [2:52] ,16. Shades of Grey [3:35], ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti karetních her končí někde u kanasty a i ta už je pro mě vrcholem hráčského umění, takže poker neumím a ani nechápu. Ale jako mě baví filmy o baseballu či americkém fotbale, čili sportech, kterým nerozumím, tak mě bavilo i tohle. Zápletka byla sice šablonovitá až běda, ale prostě to mělo koule, výborného vymahače, závěrečnou hru, při které jsem ani nedutal a hlavně, hlavně to mělo herce. Všichni do jednoho zahráli výborně, takže se nemá cenu vyzdvihovat konkrétní jména. Každopádně je to snad první film, kdy Sly nedá nikomu ani facku. Příjemná záležitost. 80% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Falešný hráč Vernon, jeho stará láska Tiffany a Charlie Miller jsou dobře sehraný tým hazardních hráčů a podvodníků, kteří se v ilegálních hernách L.A. snaží dosáhnout především na co nejvyšší výhry. Situace se ale zkomplikuje, když Tiffany přivede nového hráče Larryho Jenningse. S jeho pomocí a Vernonovou zručností mají oškubat dalšího. Jenže Larry udělá největší chybu a nechá se strhnout hrou, a než se naděje, prohraje 85 tisíc dolarů. Netuší, že se stal součástí dobře promyšleného plánu a že peníze si rozdělí Charlie, Vernon a Tiffany. Kumpáni-podvodníci ale netuší, že peníze, o které Larryho obrali patřili mafiánovi Maxi Malinimu, který je bude chtít zpátky. A pak dojde na velký karetní souboj, jehož hostitelem je Max Malini a nenaruší ho ani komplikované vztahy mezi trojicí podvodníků. A do toho přijíždí do města pokerová legenda Dean Stevens a na diváka se valí jeden švindl za druhým a nejde jen o karty, ale hlavně kdo s kým a proti komu hraje. Takže řada zvratů to jistí a hlavně to jistí trojice Sylvester Stallone se svým zteřelým obličejem, celkem přitažlivá Melanie Griffith a Stuart Townsend. Nečekejte víc, než jen zábavnou hru o velký balík peněz, která nenudí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bych zasedl za pokerový stolek s brilantním podfukem v rukávu, tak bych se patrně hbitě proměnil v kavku, které se křížová trojka ani modlením nechce proměnit v srdcové eso a z jistého bohatství by byla ztráta celoživotních úspor. On se totiž s výskytem stotisícových žetonů vždycky odněkud vynoří Dean Stevens a jednoduše přitáhne bank do své bezedné šrajtofle. A jelikož nic není tak pravého jako faleš pokerového hráče, tak si myslím, že pro fandy obrázkového hazardu, pohodové kombinatoriky a krásných žen jsou Hráči velice slušnou volbou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru: Pro nás ničím zajímavý film kromě toho, že se týká pokeru. Omaha už není v kurzu, teď se prostě hraje Texas holdem. Navíc v době dabingu ještě nebyla zažítá terminologie výrazů, takže většina řečí u stolu mně rvala za uši. Trapné vystřelování karet z rukávu si měli nechat do nějaké estrády. Pro ostatní: Film plný nelogických událostí, který se nás stále snaží nečím překvapit, ale ta snaha je tak křečovitá, až je to k smíchu. Já však při hodnocení jejich snahu beru v potaz. Tolik známých herců bych v něčem takovém opravdu nečekal, ale i to drží film nad hranicí průseru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Na začiatku filmu je vidieť veľa zariadení na podvádzanie kariet, ktoré sa používali v 19. a 20. storočí. Medzi nimi je zariadenie Kepplinger, ktoré bolo najpopulárnejším používaným zariadením na podvádzanie kariet. (Arsenal83)
  • Kniha "The Expert at the Card Table" od S.W. Erdnase je známá jako Cardmanova bible. Byla vydána v roce 1902 s účelem naučit podvádět, a je považována za nejlepší knihu popisující manipulaci s kartami. (PußyMagnet)
  • Bo Hopkins se ve filmu jmenuje John Scarne. John Scarne byl slavný karetní mág 20. století. Ve filmu The Sting například dubloval ruce Paula Newmana. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama