Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

maddy 

všechny recenze uživatele

Apocalypto 2: The Dead Lands / „The gods have made this life to take pleasure in our suffering.“ a potom sa čudujme, že s vyznávaním takejto filozofie sa tí Moari medzi sebou mlátia jedna radosť. The Dead Lands je vlastne taká novozélandská, lacnejšia verzia Apokalypta, akurát bez vyšších ambícií. Fajn prostredie, netradičné postavy, dostatočne surové a dravé, ale tak nejako po celý čas o jednom a tom istom. Dosť veľa sa tu rozpráva o cti a o moarskej mytológii a namiesto toho sa to mohlo viac sústrediť na dobrodružné putovanie po pralese a súboje. Akčné scény sú tak v podstate len tri, aj keď slušne natočené. Kto podobné filmy vyhľadáva pravdepodobne bude spokojný, pre ostatných len taký brutálnejší výlet na Nový Zéland, ktorý síce nenaštve, ale ani ničím neprekvapí a tak nebude dôvod si ho niekedy zopakovať. Ako dobrodružná jednohubka obstojné, ale Gibson je s Apokalyptom niekde úplne inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Maorská řežba jak má být. Rozbíjejí si hlavy dobovejma ping-pongovejma pálkama a všechno funguje přesně tak, jak má. Úžasnej Novej Zéland, jednoduchá zápletka a překvapivej dostatek gore mile překvapil. Člověk by to i srovnal s Apocalyptem, ale ve výsledku je každej film úplně jinej. Musím poděkovat EvilPhoeniXovi za to, že mám pořád na co koukat, protože normálně bych vůbec netušil, že nějakej takovejhle film vůbec existuje. Silný čtyři. 85% Jen taková myšlenka, čím si asi Wirepa čistí zuby, že je má jak z reklamy na Sensodyne? :) ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Hleďme, myslel jsem, že kromě ragby umí Novozélanďané jenom grilovat kivi. A ona jim jde slušně i vybíjená a zvládnou pogrilovat i nějaké to maorské kolínko. Nebýt chvílemi dost amatérských výkonů a toho, že to žrali bez chleba, bylo by i za pět pingpongových pálek. Démon válečník z Krajiny smrti byl geniální, doufám, že si ještě někde někdy někoho zamorduje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Les. Všudypřítomná příroda si zaslouží 10*. Samotný příběh mi po celou dobu připomínal Apocalypto, ale líbil se mi více. Hlavní hrdina byl chvílemi na ránu, což mu doufám předepisoval scénář. Jeho přemýšlení a odpovědi na otázky vyžadovaly mnohdy velkou trpělivost. Naštěstí dialogy s démonickým lovcem nebyly bohapustými bláboly. Akce krvavě třeskutá, souboje doprovází mohutné chlístance krve. Někteří bojovníci se zdáli být nezničitelní (což se dalo chápat jen u démonického). V reálu by šla většina po první ráně k zemi, tvůrci však ctili pravidla akčního žánru - divák by si toho jinak moc neužil. Fajnový výlet na Nový Zéland... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus zbytočne príliš akčné, a nekonečné súboje zabrali asi tak trištvrte filmu. Aj keď na druhú stranu, to tradičné umenie boja bez moderných strelných zbrani mi príde naozaj obdivuhodné a výborne to umocnilo celú tú atmosféru bojov miestnych domorodých kmeňov. Čo sa týka kulís a kostýmov, bola to naozaj fantázia - čo sa však nedá povedať o dejovej stránke filmu, ktorá mala značne oslabenú zápletku... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)

Reklama

Reklama