Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografia nepovedala posledné slovo, po vydarených filmoch ako napríklad ochranci alebo hardcore Henry som skúsil fantasy žáner. Celé to pôsobí ako rozprávka o dračích mužoch ktorí unášajú nevesty. Jeden sa ale rozhodne že už nechce byt drakom ale človekom. Príbeh nezaujme ale efekty celkom vydarené aj po vizuálnej stránke. Rusáci znovu prekvapili, ale dračia nevesta je len priemerná záležitosť . 3* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Lehce přeslazené, maličký patos, nicméně vizuálně příjemné. ■ Po druhém vidění a v ruštině: Ano. Příjemné. Sexi (vyloženě myslím, že tvůrci mají nějaký tréning, jak hrdiny zachycovat sexi v každé možné i nemožné situaci). Co se těla hlavního hrdiny týče, myslím, že odpovídá, jak by měl takový drak vtělený do člověka vypadat (čekali byste snad nějaké ochablé svalstvo?). ■ Po třetím vidění v ruštině: Vždy se mi nejvíc líbily ženy, které se nějak aktivně projevovaly. Před dvaceti lety například má vlastní, současná. V tomto filmu mi Marija Pojezžajeva připadá být nejvíc sexi ve scéně, kdy vyrve draka po skále (a chvíli potom). To bych si klidně ještě párkrát pustil :). ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Až moc mi to připomnělo knihu, kterou jsem četla nedávno. A ne, nemyslím předlohu. Ha ha ha. Ale kniha byla postavena na základu, že se dívka postupně zamilovaná do dalšího vězně, z kterého se vyklube její prokletý únosce. Kráska a zvíře ve světě draků, o tom je tenhle film. Po vizuální stránce to bylo dobré, přestože příběh trochu pokulhával. Nebyl nějak zvlášť originální, ale pubertální já, by to hltalo, a hned by si chtělo přečíst knihu. Hezká pohádka, někdo by to nazval romantikou s fantasy prvkem, která má jeden zásadní problém. Že nejsou (ani v rámci minut nemohou být) lépe rozvedeny postavy a jsou strašně ploché. Protože ten námět není špatný. Jenom prostě nevím, kde vzal drak ten six pack :D a škoda, že od půlky to začalo připomínat lehce zvrhlou dovolenou u moře...a jak jsem si přečetla, adaptace je hodně jiná než kniha, není tak moc happy romantika... ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala, že je to tak na tři hvězdy. V podstatě filmu nic nechybělo, herci hráli co měli, drak vypadal skvěle, příběh byl hezky vystavěn... Jen se mě to nějak nedotklo. Emočně mě to nechávalo chladnou. O několik dní později, vlastně ani nevím proč, jsem si film pustila znovu a tentokrát jsem z něj měla úplně jiný pocit jak poprvé. Příběh hlavních hrdinů, jejich vzájemné poznávání, přátelství a následný přerod v lásku... Bylo to tak citlivě a příjemně podané, že jsem tomu propadla. Chemie mezi hlavními aktéry zafungovala bezvadně a na oba se moc hezky koukalo. Marija působí přirozeně, krásně a hrozně něžně. A co si budeme... Matvej je moc hezký chlap a navíc ty břišáky, že? Na film se ráda podívám kdykoli znovu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama