Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Středoškolští studenti Rin a Shiro spojí síly, když je vyberou jako soutěžící v tajném turnaji o držení Svatého grálu. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (24)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco lepší nápravu Fate/Stay Night a možná jsem kvůli tomu malilinko zklamaný. Unlimited Bladeworks jsou solidní podívanou, ale z Fate/zera je to drobné vystřízlivění a vyvstávají otázky, proč podobným stylem nemohl být natočen tento reboot. Zde forma ryze vítězí nad obsahem, protože obrazově (obličej Rin mi sem tam ujíždí) a zvukově je tento počin skutečně fenomenální a i když nejsem obdivovatel epických bitev, tak zde je velmi obtížné se jich přesytit. Příběhově je to mírně natahovaný, hloubkou bohužel blíž Stay Night než Zeru ať už v rámci dialogů, filosofií (tu hlavní vám mlátí o hlavu díl co díl) a poslání. Když se zde sáhne po nějaké intrice, je hodně průhledná anebo nepochopitelná a postavy nám skačou ze strany na stranu hodně dětinsky. Proč? Rin je je jako postava slušná (vždy jsem jí fandil víc jak přehypované Saber!), za to Shirou se vrátil k sobě samému, aneb trouba na ntou. Za ten vizuál nechám velmi slabé 4*. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři roky zpět co jsem viděl FSN, FZ a UBW. Letos jsem si je všechny pěkně v maratonu sjel. V pořadí FZ, FSN a UBW. Toto pořadí se mi jeví jako nej. UBW je naprostá pecka, příběh, zvraty, hrdinové. Animace je na úplně jiné úrovní něž u předešlých dvou, naprostá špička. Můj nejoblíbenější a řekl bych i nejzajímavější z pánů je Rin a jako hrdina u mě vyhrála Saber :) Jsem zvědav jak dopadne Heaven's Feel, který je rozdělen do 3 filmů. Viděl jsem první dva, třetí ještě není. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Zatím u toho nechávám pět hvězd. Má to mnohem osobitější přístup než první a druhá série Fate/Zero, kterou vysílali před tímto. Tam mi to přišlo tak jako „Čus, to jsem já, určitě mě všichni znáte!", naprosto nerespektujíce ty diváky, jež preferují přehrávání sérií v chronologii děje a nikoliv tak, jak vycházely (takto řečeno je to možná trochu v rozporu s anime Suzumiya Haruhi, ale to už zacházím příliš hluboko). Do původních Fate/stay se mi tedy nechtělo kvůli slabým ohlasům a ve Fate/Zero s dějem zasazeným před Fate/stay night jsem pak třeba vůbec netušil, jestli jsou postavy jako Rin nebo Shirou nějak extra zvláštní. Je každopádně dobře, že si celé tohle univerzum vytrpělo svá selhání, konečně pak může přijít s něčím, co není jen vyplněním místa v sezóně. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po 12 dílech obrovské nadšení, původní verze sice už byla velice našlápla, ale tenhle reboot je něco úplně jiného. Pokud jste už viděli filmovou adaptaci Unlimited Blade Works, tak je to (minimálně co do produkčních kvalit, které bych se nebál přirovnat k Titanům) to samé, akorát větší, lepší a delší. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Kouti železo, dokud žhavé jest – v duchu tohoto hesla se zřejmě tvůrci Fate/Zero – tedy studio ufotable – pustili plni odhodlání do adaptace původního vizuálního románu Fate/stay night, z něhož se zaměřili na cestu Unlimited Blade Works, jsa přesvědčeni, že věrností k adaptovanému dílu sklidí nadšené ohlasy a předchozím adaptacím od studia Deen to prostě natřou. Inu, coby nečtenář (nehráč?) předlohy sice nemohu posoudit, jak pohnojená adaptace z roku 2006 byla, ale určitě bych ji i jako potenciální čtenář nikterak nezatracoval jen kvůli „nevěrnosti”. Mnou právě komentovaná snaha studia ufotable je možná předloze věrnější a z hlediska vizuálního oku více lahodící, ale jinak jde o utahanou, nepříliš svébytnou frašku plnou vaty, která mi oproti Fate/Zero nebo adaptaci z roku 2006 zdaleka tak neučarovala. Chápu, že se tvůrci snažili napravit mnohdy UBW filmu vytýkanou zkratkovitost a šílené tempo, leč v tomto případě se jim podařilo jen totéž vyhnat do opačného extrému, navíc ještě s hloupým cliffhangerem. Tvůrci jako by se řídili filosofií „čím více, tím lépe” – jaké scény šlo natáhnout, ty natáhli, kam šlo v rámci rozpočtu přidat výplň, tam ji přidali. Prostě to natáhneme. Prostě to zařídíme. Prostě zabijeme atmosféru a napětí. Jistou natahovaností trpěla už i adaptace z roku 2006, o tom žádná, ale zde opravdu předvedli tvůrci rekord ve skoku dalekém. Navíc mi přijde, že tato adaptace ještě více omezila prostor pro jiné postavy než Rin a Širóa, přičemž Širó je zde ještě nesympatičtějším a nesamostatnějším hrdinou, jemuž záchrannou ruku nabídne téměř vždy deus ex machina. A to je mrzuté. Po vizuální stránce vynikající, po hudební stránce velmi dobré, ale jinak poněkud meh. Věda, co ve druhé sérii přijde, ponechávám hodnocení na slabých 3*, jsa si ovšem vědom, že bych objektivně měl jít ještě níž. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama