Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nevtipný německý videoklip s pitvořícíma se hercema jak kdyby je rejžíroval Troška. Účelové přehrávání k vytvoření jakých si vtipnych gagů, není komedie. Maturanti chovající se jak 8 letí fakani s IQ na stejné bodové hranici jako má surikata, učitel co chlastá a hulí a jediné co se musel ve scénaři naučit bylo "Drž hubu!" a "Zmlkni!" stačí evidentně většině národa k pobavení. Není divu, že každý retardovaný týnejdžr si to hned vezme jako základní vzorec chování, který je vlastně v poho kámo! Když při sledování téhle veselé kůl taškařice, se rozhodne křeček v palicích těchto hustých týpků přestat běhat v kolečku, jakože mu nic jiného nezbývá, už se jen tak zase nerozběhne! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle filmy prostě rád. Nejen, že se už od začátku tvůrci snaží o to, aby top bylo vtipné - a ono to vtipné je - ale oni tomu dávají i nějaký příběh, který má hlavu a patu a který je celkem originální. Stojí to však hlavně na postavách, které jsou prostě výborné, a já bych se k nim klidně rád vrátil znovu. Karoline Herfurth mi prostě učarovala, takže snad někdy příště více. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klasická 2. Prostě to není tak dobré, jako 1. Příběh je podobný, akorát že ze Zekiho už je plnohodnotný učitel. Stále ho honí jeho kriminální minulost, což ho zavede až do Thajska spolu s jeho třídou, Hledají totiž ztracené diamanty. Vše se samozřejmě zamotá a celý výlet se dost zvrhne. Nakonec se jim ale podaří vše urovnat. "Dal jsem mu na gumu čili." :D ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že druhý díl není skoro nikdy dobrý tak jako první. A u Fakjů pane učiteli to platí také. Jednička byla dokonalá, dvojka je "pouze" výborná. Zeki Müller se vydá se svou třídou do Thajska a zažijí tam různá dobrodružství. Čeká nás spousta humoru, spousta vtipných scén a příběh je vymyšlen opravdu dobře, je to pořád suprová komedie. Jen škoda, že Lisi Schnabelstedtová nedostala více prostoru. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pokračovania úspešných filmov zväčša už nedosahujú takú kvalitu ako "jednotky" - a to je presne aj tento prípad. Fack Ju "dvojka" nebola síce až tak zlá, ale už to stratilo tú svoju prvotnú atmosféru a napriek tomu, že boli zachované postavy, tak aj so zmyslom pre humor to upadlo - hoci stále sa aj tu našli niektoré dobré scénky, nad ktorými sa dalo pousmiať. Ale oveľa viac ich pôsobilo skôr nátlakovým a trápnym dojmom. Už to jednoducho proste nebolo ono, a nepomohlo tomu ani exotické prostredie Thajska, ktoré so sebou nieslo obrovský potenciál. Žiaľ nevyužitý... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Když Zeki (Elyas M'Barek) se svými žáky a místními sirotky na výletu v Thajsku navštíví McDive jedí jídla v baleních s německými nápisy, přestože se jedná o thajskou pobočku McDonald's. (hansel97)

Reklama

Reklama