Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (259)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Lion se možná až příliš snaží být něčím víc, než na co stačí skutečný příběh, kterým je film inspirován. Garth Davis předvádí v rámci možností slušný debut, který ničím vyloženě nenadchne ale na druhou stranu ani nemá moc čím zklamat. V první půli se film sice trochu vleče, přesto v půli druhé funguje více než dobře a závěrečná hořkosladká tečka (byť docela dost vynucená) jednoduše funguje. [65%] ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém nechybí ryzí lidské emoce a který vypráví o poutě mezi lidmi - ať už vůči vlastní rodině, tak vůči lidem, se kterými sice krev nesdílíme, ale ke kterým cítíme blízkost, náklonnost a zodpovědnost. Dev Patel i jeho "mladší verze" hráli skvěle (toho malého kluka snad čeká zářná herecká budoucnost). Vadilo mi snad jen to, že některé scény z dospělého života hlavní postavy, byly až moc okatě rozervané a vůbec celkově zbytečné. Mohlo to být i o něco umírněnější a minimalističtější. Nakonec ale vše zajelo na "správnou kolej" - jak obrazně, tak doslova. Happy end byl samozřejmě nutný a člověk žasne, že tenhle film byl natočen podle skutečné události - důkaz o tom, že i v reálném životě se dějí šťastné konce, a že lidský osud je sice nevyzpytatelný, ale zato lidský potenciál je bezmezný.~(4,0)~ ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hodně z vás hlásí, jak samoúčelná a slzopudná rakovina Lion je, přitom v opojení současný filmařiny většina zapomíná, co by vlastně mělo dobrej film tvořit. Když všechny filmový složky zapadnou a stvoří strhující celek, je to u nás nepochopený - to ale není vinou filmu, to jenom divák prahne po digitálních explozích! Způsobů jak odvyprávět podobný příběh není zrovna hodně a každý filmař sáhne po takovém, aby to na diváka mělo co možná největší dopad... a tak je to správně. Právě díla jako LION ženou řeč filmu kupředu, dávají nám příběhy a obohacují. Když si k tématu nenajdete vztah, jakoby jste ztratili sami sebe - to pak jděte zase na Avengers. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale k tomu, abych dal filmu vyšší hodnocení, by mě musel více emocionálně oslovit. Bylo vidět, že se o to hodně snažil, ale na mě to nějak nezafungovalo. Nevím, zda za to může občasná nevěrohodnost hereckých výkonů, nebo jen mé cynické, zamrzlé srdce :D. Každopádně očividně se našlo i hodně lidí, které film citově uchopil a nepustil a já jim závidím. Když ale pominuty tenhle fakt, tak po ostatních stránkách musím upřímně uznat, že se jedná o dost vydařený snímek se silným příběhem a především krásnými záběry a skvělým hudebním doprovodem. Jen díky té absenci citového napojení na hlavní hrdiny jsem se místy tak trochu nudil. Za mě lepší 3* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Nicole Kidman bola do svojej role vybraná skutočnou Sue Brierly. Počas natáčania sa z nich stali priateľky. (Astonko)
  • Skutočné meno chlapca je Sheru (Sunny Pawar), čo v preklade znamená lev. Odtiaľ názov filmu. (MikaelSVK)
  • Konkurzu na rolu Saroo Brierleyho sa zúčastnilo 4000 chlapcov. (Da_reba)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama