Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (566)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - naprosto mimo. "Humorné" sekvence vzbuzují v racionálně myslícím člověku spíš znepokojení a hrůzu. Ten psychopat, vychovávající si v lese radikální, potenciálně teroristickou buňku, měl skončit minimálně za mřížema, a ne zpátky v kruhu rodiném ve stylu "všichni se máme rádi". Když to chvíli vypadá, že vyhraje hlas rozumu, teda Franka Langelly, je to ve výsledku stejně spláchnuto do záchodu. Já jsem na tyhle alternativce alergickej, takže jsem vůči tomu filmu byl nepřátelsky naladěný úplně od začátku. Hodnocení možná moc radikální, ale od srdce. Pokud to máte jinak, budete spokojenější. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Saprlot, já tam nechci ten závěr, ne a ne a ne! Bez něj je to nádherný konflikt dvou traktátů a celou dobu je na divákovi, pro kterou stranu se rozhodne, či bude-li hledat svůj vlastní kompromis. A já si chci hledat pravdu, chci najít rovnováhu mezi Benem a jeho tchánem. Ten závěr pro americké publikum se neměl dostat do zbytku světa, alespoň ne tam, kde si lidé rádi vytváří svůj názor. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

S obavami som si púšťal film, o ktorom som niečo vedel iba z krátkeho obsahu. Moje obavy sa naplnili, pretože film o ktorého určení som nemal tušenia, ma svojou falošnosťou rozčuľoval aj keď nie až tak, aby som ho vypol pred koncom. Neviem, či má význam v odmietavej nálade niečo písať o Viggovi Mortensenovi a jeho Kelly Family.  Viem iba to, že nebudem mať problém vypudiť tento čudný film veľmi skoro z pamäti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný svět není kompletní, dokud se nestřetne se světy jinými.. Osvobozování jídla a mrtvých, Santa Chomsky, uvědomělé sobectví horší toho bezděčného a ústupky z nastolené cesty, co ukážou tenkost hranice mezi pózou a přesvědčením. Když left-wing anarchistický boj proti kapitalismu, tak jedině v autobuse šlapacím! Somers se stopou Sigur Rós se postará o přiměřenou audiosložku, Mortensen, i když zrovna ukazuje páru důchodců malého Dúnadána, o podnětnou ambivalenci. Jeho poslední scéna u jídelního stolu má jistou paralelu s tou z Dějin násilí. Minulost je pryč a přitom navždy s námi.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tématika je mi úzce blízká, ale ruku na srdce - kdo občas nezvažuje opuštění systému a jeho hodnot a návratu do náruče matky přírody. Zde se konfrontují dvě strany mince, do extrému vyhnaný životní styl uprostřed lesa s konzumní klasikou emerické společnosti. K tomu se zamíchá i práva na výchovu dětí "panny" i "orla" těch pomyslných stran mincí. Je na divákovi, aby vynesl ortel (a nebo nesoudil vůbec). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Před českou kino premiérou proběhla 2. července 2016 premiéra na Karlovarském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)
  • Viggo Mortensen (Ben) kladl důraz na to, aby alternativní životní styl znázorněný ve filmu vypadal co nejrealističtěji. Často na toto téma debatoval s režisérem Mattem Rossem, který čerpal inspiraci z dětství, kdy jeho rodina žila na samotě v regionu Pacific Northwest na severozápadě Severní Ameriky. (HellFire)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama